$
המדריך

בדיקת כלכליסט

וואווי Watch GT: קצת פחות חכם, הרבה יותר שעון

אחרי שני שעונים סטנדרטיים למדי, משיקה וואווי שעון שעובד אחרת: יש לו מערכת הפעלה משלו, שהיא קצת יותר איטית משל גוגל וסמסונג, אין לו מיקרופון או הפעלה קולית, ותמצאו בו עוד כמה פשרות ומגבלות. ואולם, זמן הסוללה שלו מסחרר, המחיר שלו נגיש והוא מתאים במיוחד לחובבי ספורט

ניצן סדן 13:1228.11.18

 


 

 

לוואווי הסינית יש רקורד מצוין בתחום המחשוב הלביש. השעון החכם הראשון שלה, וואווי ווטש, שהגיע לארץ ב-2015, עשה הכל כמו שצריך גם אם לא התבלט על פני התחרות; וואווי ווטש 2, שנסקר כאן ב-2017, שבר בחדות מערימת דומיו והציג עיצוב אגרסיבי וקרבי, ושיפורי ממשק. ועתה מגיע הדור החדש, וואווי ווטש GT.

 

 

הקיצור GT נלקח מעולם הרכב ומשמעו גראנד טוריסמו, מונח באיטלקית המתקשר למכונית ספורט שמסוגלת לשמור על ביצועים טובים לאורך מירוץ ארוך ומאומץ. בצורה דומה, תוכן הווטש GT להציע זמן פעולה ממושך ביותר ללא טעינה: 22 שעות בשימוש אינטנסיבי, שבועיים בשימוש בסיסי עם אימון של 90 דק' בשבוע - וחודש שלם של שימוש אם יכובו כל החיישנים והשעון יבצע רק הצגת הודעות והתראות. האם תצליח וואווי לשמור על רצף ההצלחות?

 

 

נעים להכיר: וואווי ווטש GT נעים להכיר: וואווי ווטש GT צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: נאה אך פשוט

 

הוואווי ווטש הוא שעון חכם אסתטי: גופו עשוי פלדה, בתוספת חוגה מחומר קרמי (התפקיד שלה עיצובי בלבד, ואינה מסתובבת). הסגנון שלו נראה עדין ולא קרבי כמו של הוואווי ווטש 2, ששידר בעיקר סטייל חי"רניקי של חיילים. לא, הפעם הלכה וואווי על עיצוב סטנדרטי יותר, כמעט משעמם.

 

 

סגנון פשוט ונקי סגנון פשוט ונקי צילום: ניצן סדן

 

 

השעון קל מאוד, על אף שהוא גדול למדי, ולא נותן תחושה מסרבלת. הגוף גם דק מאוד, כמעט כשל שעון רגיל. בכלל, המסר המרכזי של הווטש GT הוא "אני שעון אנלוגי סטנדרטי" - אולי במטרה למשוך משתמשים שפחות מחפשים את השיק הגאדג'טי. ל-GT יש גוף עמיד במים מתוקים ומלוחים, ואיכות הרכבה מעולה. מה חסר בו? מיקרופון. בלעדיו, לא יוכל הווטש לאפשר הפעלה קולית. וגם רמקול; מנוע הרטט של השעון לא יכול לתפקד כשעון מעורר.

 

 

יישום ניטור השינה של הווטש GT יישום ניטור השינה של הווטש GT צילום: ניצן סדן

 

 

תצוגה וממשק: מסך מצוין, אבל למה לא אנדרואיד?

 

לשעון החדש יש מסך בגודל 1.39 אינץ', בעל בהירות גבוהה מאוד. הוא קריא וברור גם תחת אור השמש, ובזווית רחבה. איכות הצבע טובה, אם כי פחות מרשימה משל שעוני סמסונג ואפל המקבילים.

 

 

גדול, אך לא כבד ומאוד נוח על היד גדול, אך לא כבד ומאוד נוח על היד צילום: ניצן סדן

 

 

וואווי בחרה, מסיבות השמורות עמה, לא להשתמש במערכת ההפעלה Wear OS של גוגל - מערכת הפעלה שעברה לאחרונה שורת שיפורים, ותומכת בהמוני אפליקציות. במקומה, בחרה לתת ל-GT מערכת הפעלה משלה שנקראת Light OS. מה תמצאו בה? ממשק זהה לשל גוגל, עם ארבעה מסכי בית: תצוגת שעון, תצוגת התראות, סטטוס פעילות אימונים וסטטוס מדדי גוף.

 

 

מסך ניטור הפעילות של מערכת ההפעלה מסך ניטור הפעילות של מערכת ההפעלה צילום: ניצן סדן

 

 

והנה החדשות הרעות: כל זה קורה בצורה קצת חלודה, כאילו מישהו שכח לשמן את התוכנה או משהו. זה לא ש-Light OS נתקעת, אבל תרגישו בהשתהויות קצרצרות בכל פעולה - בצורה שמזכירה את הדור הראשון של השעונים החכמים. יכול להיות שמדובר בחבלי לידה של מערכת הפעלה חדשה, משהו שוואווי תוכל לתקן בעדכוני תוכנה. אבל ברגע זה, הווטש GT נותן תחושה מסורבלת משל המתחרים. בנוסף, היא עדיין לא תומכת בעברית, ותתחיל לתמוך רק החל מהחודש הבא - ועד אז, יוצגו התראות בעברית כשהן ריקות.

 

חיישנים ואפליקציות: מרתון אמיתי  

 

וואווי השקיעה בחיישנים של השעון הזה: למשל, ביכולתו לדעת האם נע בצורה לא צפויה - למשל, אם הזעתם והוא קצת רוקד על היד - ולבצע תיקונים בקריאות החיישנים. ישנם אלגוריתמים שמחפשים חריגות בקריאת החיישנים, כדי לנסות לאתר טעויות מעגליות ולספק דיוק של שעון ספורט ייעודי. בנוסף, נתנה החברה ל-GT רכיב זיהוי המיקום רגיש במיוחד, ונועד להציג תנועה בצורה מדויקת משל המתחרים.

 

 

חיישני השעון חיישני השעון צילום: ניצן סדן

 

 

השעון הזה נועד לפעול בצמוד לאפליקציית וואווי Health, שמציגה ניטורי מדדים, אימונים ומצב גופני. העניין הוא שאין דרך אחרת לחבר בין השעון והטלפון, ואין באפליקציה הזאת כלים בסיסיים שתמצאו בשאר אפליקציות ניהול התקני המחשוב הלביש. למשל, יכולת החלפת פני השעון או הורדת פני שעון. אי אפשר גם להגדיר ספציפית הרשאות לשעון ולאפליקציות שעובדות דרכו - כאילו הווטש GT הוא רק מכשיר אימונים.

 

ועניין האימונים עומד בליבו של המוצר הזה: וואווי נתנה לשעון שלה רשימת אימונים ארוכה, כשלכל סוג אימון אפשר להגדיר יעדים, תזכורות ולחלקם גם מאמן אישי חכם - אפליקציה שאומרת לכם להתאמץ יותר כשנדמה לה שאתם מורידים את הקצב. אותי היא עיצבנה, אך מתעמלים מתחילים יכולים דווקא להיעזר בעידוד הזה.

 

 

מסך ברירת האימונים, רגע לפני ריצה מסך ברירת האימונים, רגע לפני ריצה צילום: ניצן סדן

 

 

בחנתי את השעון בארבע ריצות 5 ק"מ, ריצת 10 ק"מ, מסלול הליכה של 20 ק"מ בשטח, ושלושה אימוני כוח. בנוסף, בחנתי אותו באימון קרב מגע. החיישנים של וואווי לא מזייפים: דיוק מדדי הגוף, המרחק שעברתי ומצב הדופק היו גבוהים ודומים לשל שעון כושר ייעודי.

 

 

יוצאים לריצה יוצאים לריצה צילום: ניצן סדן

 

 

לצד האימונים, יש לווטש GT יישומים כברומטר, כלי ניטור שעות שינה, מצפן, פנס (שהוא בעצם, הבהרת המסך למקסימום, עם חלון לבן), סטופר, טיימר, מזג אוויר וכלי לאיתור הטלפון שהוצמד לשעון בקליק אחד. זו נשמעת רשימה ארוכה, אבל אין כאן בעצם אף אפליקציה של ספק חיצוני. רוצים אפליקציות אחרות? למשל, פליפבורד לקריאת עדכוני חדשות, או איזה כלי אחר? יש בחנות AppsGallery של החברה. אה, אתם לא סינים? מצטערים, החנות לא זמינה בישראל.

 

 

אפליקציות השעון אפליקציות השעון צילום: ניצן סדן

 

 

ונעבור לשאלת השאלות: האם מצליח השעון של וואווי להחזיק יותר זמן מהמתחרים ללא טעינה? כל רכיביו עוצבו ליעילות מקסימלית - מערכת הפעלה בסיסית ופוריטנית, מעבד שפיתחה וואווי בעצמה כדי להתאים למכשיר במדויק, מיעוט רכיבי מדיה ותכונות ששותות אנרגיה ועוד. ובכן, התשובה היא חיובי חזק: בשימוש סביר הצלחתי להוציא ממנו קצת יותר מיומיים, ובשימוש סגפני - יותר משבוע; ניתן להוציא ממנו כשבוע וחצי כשמנטרלים את החיישנים ומפעילים אותם רק עבור אימונים קצרים מפעם לפעם.

 

 

הווטש GT בטעינה. הוא לא פגש הרבה את המטען הווטש GT בטעינה. הוא לא פגש הרבה את המטען צילום: ניצן סדן

 

 

העניין הוא שלא נוח לעשות את זה: לשעון עצמו אין תכונת ניהול חיישנים פנימית, כך שצריך להיכנס לאפליקציית הבריאות של וואווי, למצוא את סעיפי ניטור השינה, הדופק וכולי, לכבות ולהפעיל אותם לפי צורך. וואווי, קבלי טיפ: אנשים אוהבים כששמים כלי בקרת מכשירים בתוך המכשירים - רצוי בצורת בורר מצבים - רגיל, חסכוני, מינימלי. לא בדקתי האם השעון החכם הזה יכול להחזיק חודש בלי טעינה; אם כל מה שהוא עושה במצב הסגפני מכולם הוא להציג את השעה ולהראות התראות מאפליקציות, עד כמה הוא עונה להגדרה של שעון חכם? לראייתי, עדיף למי שישתמש בשעון בתצורה זו לוותר עליו ולבחור בשעון רגיל.

 

 

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

הוואווי ווטש GT הוא שבירה קיצונית מהקו של קודמיו בסדרה: במקום לתת לשעון את כל אשכול התכונות החכמות שיש בשעוני אפל וסמסונג, בחרה וואווי להתמקד בתכל'ס - לתת לשעון להיות שעון, עם פיצ'רים של שעון חכם. לראייתי, המטרה היא לפנות לאנשים שרוצים שעון עם פלוס טכנולוגי, ולא למי שרוצה צעצוע משוכלל שישחזר עבורם חוויית שימוש של סמארטפון. יתכן שזו הסיבה שהחברה נתנה לשעון מחיר נגיש משל קודמיו: 999 שקל, מאות שקלים פחות מהמתחרים. יתכן שהגישה הזו היא שתמשוך את הקהל הרחב למוצר הזה, ותכניס את וואווי למקום קצת יותר בולט בשוק המחשוב הלביש. 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x