$
חדשות טכנולוגיה

חברת הסייבר XM של תמיר פרדו מגייסת 22 מיליון דולר בסבב A

קרן ההשקעות של נאסד"ק בישראל הובילה את הסבב, שזו לה השקעה ראשונה. החברה גייסה 32 מיליון דולר סה"כ. XM הוקמה על ידי בכירים לשעבר במודיעין הישראלי

הגר רבט 06:5513.11.18
חברת הסייבר XM של ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו מודיעה היום (ג') על סבב A בסך 22 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן ההשקעות של נאסד"ק בישראל (Nasdaq Ventures), שזו לה השקעה ראשונה, והשתתפו בו Macquarie Capital, Our Innovation Fund ו- UST Global. החברה גייסה 32 מיליון דולר, כולל הסבב הנוכחי. Swarth Group, שהובילה את סבב הסיד, לא השתתפה בסיבוב הנוכחי.

 

 

 

XM הוקמה ב-2016 על ידי בכירים לשעבר במגזר המודיעין הישראלי: נעם ארז (מנכ”ל), תמיר פרדו (נשיא) ובועז גורודיסקי (CTO). החברה פיתחה פלטפורמה שמדמה התקפות סייבר עבור ארגונים וחברות בשם HaXM. "הניסיון הייחודי שלנו לימד אותנו שקיים היום פער גדול בין אמצעי ההגנה הרבים שמותקנים בארגונים ליכולת של התוקפים לנצל חורים ברשת שמאפשרים להם להגיע למקומות הקריטיים של הארגון", מסביר נועם ארז, מייסד-שותף ומנכ"ל XM. "התוקפים מדמים פעילות של משתמש רגיל וכך מצליחים לעבור מתחת לרדאר. מה שאנחנו עושים זה מעין MRI של הרשת שמוצא את כל הצירים הנסתרים, מנקודות הפריצה ועד לנכסים הקריטיים של החברה. החצי השני של המוצר מספק דו"ח אוטומטי מפורט ומתועדף ללקוח שמפרט את נקודות התורפה הקיימות, מה לעשות איתן ואיך לעשות את זה".

 

 

 

תמיר פרדו, לשעבר ראש המוסד תמיר פרדו, לשעבר ראש המוסד צילום: יאיר שגיא

 

 

החברה אינה מפרטת מיהם הלקוחות שלה אך מציינת שהם כוללים מוסדות פיננסיים מובילים וארגוני תשתיות חיוניות ברחבי צפון אמריקה, אירופה, ישראל ואוסטרליה: "אמנם יצאנו מ-stealth mode (מצב זמני בו החברה פועלת תחת מעטה של סודיות לפני השקה או יוזמה עסקית, ה"ר) רק לפני כ-8 חודשים, אבל כבר אז היינו עם לקוחות משלמים מהשורה הראשונה בהרבה תחומים".

 

יש היום לא מעט חברות סייבר מקומיות שהקימו יוצאי ארגוני מודיעין וגופי ביטחון, חלקן מצליחות יותר וחלקן הרבה פחות. אתם אחרי שני סבבי גיוס גדולים מאוד לשלב שבו אתם נמצאים, איפה היתרון שלכם על המתחרות?

"אנחנו כבר נמנים על החברות שמצליחות יותר, הסיבה היא שיש לנו צוות הנהלה מאוד מנוסה מתחום המודיעין וגם צוות טכני שנבחר אחד-אחד ולכולם יש הרבה מאוד ניסיון בעולם הסייבר. זה מאפשר לנו לבנות מוצר שמשנה את עולם הסייבר; זה נשמע יומרני אבל זה מאפשר לנו לרתום את הידע לטובת עולם מוגן יותר".

 

 

 

אחת המשקיעות בסבב הנוכחי היא UST Global האמריקאית, שמפעילה בתל אביב מרכז פיתוח ושירותים וכבר השקיעה בחברות הסייבר הישראליות הממד החמישי, Fortscale, דיפ אינסטינקט, ואף רכשה את הסטארט-אפ הישראלי BISEC. סמנכ"ל הסייבר של UST Global הוא יובל וולמן, לשעבר מנכ"ל המשרד לענייני מודיעין. "UST Global מתייחסת לשותפות עם XM Cyber ברמה אסטרטגית, הרבה מעבר להשקעה פיננסית", מסר ל"כלכליסט". "אנו כבר עובדים יחד על שיתוף פעולה שמתבטא באינטגרציה טכנולוגית לצד הסכם מכירות משותפות, כך שבקרוב נצא לשוק עם מוצר ייחודי שישלב את היכולות של שתי החברות. השותפות האסטרטגית עם XM Cyber תסייע לנו לספק ללקוחות גלובליים שירותי אבטחה מנוהלים ושליטה ברמת הסיכונים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x