$
חדשות טכנולוגיה

פייסבוק וגוגל עלולות להיקנס ב-10 מיליארד דולר בעקבות תקנות פרטיות חדשות באירופה

שעות ספורות לאחר שנכנסו אתמול לתוקף התקנות החדשות להגנת הפרטיות של האיחוד האירופי הוגשו תלונות על כך שענקיות האינטרנט דורשות ממשתמשים להסכים לתנאי שירות פוגעניים

שירות כלכליסט ועומר כביר 10:5726.05.18

גוגל, פייסבוק, אינסטגרם ו-ווטסאפ חטפו מהלומה בעקבות תלונות שהוגשו תוך שעות ממועד כניסתן לתוקף של התקנות החדשות להגנת הפרטיות של האיחוד האירופי – תלונות שיכולות להוביל לקנסות של כמעט 10 מיליארד דולר בסך הכל. 

 

 

הארגון לקידום ההגנה על הפרטיות Noyb.eu טוען בתלונותיו שארבעת החברות מאלצות משתמשים לאמץ את גישת ה"זה מה יש" (take it or leave it) בנוגע לפרטיות – ודורשות למעשה שמשתמשים יסכימו לתנאי שירות פוגעניים וחודרניים. 

 

   צילום: pixabay

 

הקבוצה מנוהלת על ידי אקטיביסט הגנת הפרטיות האוסטרלי מקס שרמס (Schrems), שהשווה את אפשרות "הבחירה" הזאת ל"תהליך הבחירות בצפון קוריאה".

"טונות של "תיבות הסכמה" צצות באינטרנט או ביישומונים, ובדרך כלל כוללות איום כלשהו, למשל שלא ניתן להשתמש עוד בשירות ללא הסכמת המשתמש/ת," כך Noyb.

 

כעת מבקש הארגון מהרגולטורים בצרפת, בלגיה, גרמניה ואוסטריה לקנוס את החברות בעד 4% מהכנסותיהן השנתיות – המקסימום שמתירות התקנות החדשות – סכום שיכול להגיע לכדי קנס של 4.9 מיליארד דולר לחברת האם של גוגל – אלפבית, ול-1.63 מיליארד דולר לפייסבוק, אינסטגרם, ו-ווטסאפ – כל אחת.

 

התקנות החדש המכונה בקיצור GDPR נוסחו כך שייתנו לאזרחים של האיחוד האירופי שליטה רבה יותר על האופן שבו המידע המקוון שלהם משמש בידי אחרים. הן נכנסו לתוקף ביום שישי אחרי תקופת מעבר בת שנתיים.

 

מספר אתרי חדשות אמריקאים נחסמו בפני גולשים אירופיים

 

בינתיים, על רקע התקנות החדשות מספר אתרי חדשות אמריקאים נחסמו בפני גולשים אירופיים. כמה ארגוני חדשות החוששים מהפרה של התקנות החליטו פשוט לחסום את הגלישה אליהם מאירופה בצורה גורפת. לפי דיווחים בארה"ב, כמה עשרות אתרי חדשות, בהם לא מעט אתרים בולטים, חסמו לחלוטין את הגישה לגולשים אירופיים. האתרים הבולטים ביותר שייכים לענקית המדיה Tronc, שמפעילה עיתונים מרכזיים כמו לוס אנג'לס טיימס, שיקגו טריביון, ניו יורק דיילי ניוז, בולטימור סאן ואורלנדו סנטינל. גם עיתונים של Lee Enterprises חסמו את הגישה, ובהן סט. לואיס פוסט דיספאץ' ואריזונה דיילי סטאר.

 

עם זאת, מרבית כלי התקשורת המרכזיים בארה"ב עדיין זמינים באירופה, ומציגים שם גרסה מותאמת של האתר שלהם או מבקשים ממשתמשים להסכים לשימוש במידע שלהם לפני שיוכלו לצפות בתוכן האתר.

  גוגל הודיעה שנקטה צעדים כדי להבטיח עמידה בחוק החדש. "אנחנו מבנים פרטיות ואבטחת מידע לתוך מוצרינו כבר בשלבי הפיתוח הראשונים שלהם, ואנו מחויבים לעמוד בחוק הגנת המידע האירופי", כך הודיעה גוגל.

 

פייסבוק, שבבעלותה אינסטגרם ו-ווטסאפ, הודיעה שהיא פועלת כדי לעמוד בתקנות החדשות. "ב-18 החודשים האחרונים נקטנו צעדים כדי לעדכן את מוצרינו, מדיניותנו והתהליכים שאנו מבצעים כדי לתת למשתמשים שקיפות אמיתית ושליטה לרוחב כל השירותים שאנו מספקים באיחוד האירופי", כך מסרה ארין איגן, קצינת אבטחת הפרטיות הראשית של פייסבוק.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x