$
חדשות טכנולוגיה

גרוב ונצ'רס של דב מורן גייסה 110 מיליון דולר

מדובר בסכום הגבוה מהיעד המקורי אותו תכננה לגייס. השותפים האחרים בקרן הם: גיא רשף, סיגלית קלימובסקי ולוטן לבקוביץ'

מאיר אורבך 08:0026.10.17

קרן הון הסיכון הישראלית גרוב ונצ'רס (Grove Ventures) הודיעה כי השלימה גיוס של קרן ראשונה בסך 110 מיליון דולר – סכום גבוה מהיעד המקורי אותו תכננה לגייס, אשר עמד על 100 מיליון דולר. לאור הביקוש, הושלם גיוס גבוה יותר. השותפים האחרים בקרן הם: גיא רשף, סיגלית קלימובסקי ולוטן לבקוביץ'.

 

 

 

Grove Ventures הוקמה על ידי דב מורן, יזם סדרתי ומייסד חברת אם סיסטמס שנמכרה לפני כעשור לסאנדיסק בתמורה ל-1.6 מיליארד דולר. מהקרן נמסר ש מהיל המשקיעים בקרן כולל גופים מוסדיים, משקיעים אסטרטגיים ומובילי תעשייה. גרוב ונצ'רס פועלת הן בישראל והן בארצות הברית, שם מוביל בשנתיים האחרונות גיא רשף את הפעילות בעמק הסיליקון שבקליפורניה, לאחר שסיים פעילות בת 7 שנים בקרן הון הסיכון האמריקאית Tallwood Venture Capital.

 

השותפים בקרן מסרו כי "ב-2016 ראינו כי רק כ-11% מההשקעות בישראל הוקצו להשקעות בחברות בשלבים מוקדמים בעלות טכנולוגיה עמוקה ויחודיות, למרות שהן חתומות על סיפורי הצלחה מקומיים רבים. אנחנו מעוניינים להרחיב את האפשרויות העומדות בפני יזמים מוכשרים המציעים טכנולוגיות חדשניות ולאפשר לחברות ישראליות לצמוח בשוק הבינלאומי".

 

דב מורן דב מורן צילום: דמיטרי שביצ'נקו

 

 

גרוב ונצ'רס משקיעה בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים בעלי יתרון טכנולוגי מובהק, במטרה להצמיח את החברות הישראליות הבאות שיובילו את השוק בתחומן. הקרן מתעניינת במיוחד בטכנולוגיות פורצות דרך ומתמקדת במיזמים העוסקים בתחומים כגון IoT ('האינטרנט של הדברים'), חדשנות בייצור ובתעשייה, חיישנים, מחשוב ענן, בינה מלאכותית, רפואה דיגיטלית ותחבורה.

 

מורן מסר כי "אנו מספקים ערך מוסף לחברות שבפורטפוליו ההשקעות שלנו הודות ליכולות מוכחות, ניסיון עשיר, ורשת קשרים ענפה בשלל שווקים ותחומים. כפי שאני עצמי עשיתי באם סיסטמס, גם היום בקרן אני מאמין כי הדבר שמוביל לבניית עסק בשווי מיליארדי דולרים הוא בראש ובראשונה שימת דגש על האנשים, ולכן אנחנו מחפשים את הדור הבא של היזמים האיכותיים ביותר בישראל, במטרה להנחות וללוות אותם באופן צמוד כבר מהשלבים הראשונים".

 

בין החברות בהן השקיעה גרוב ונצ'רס מאז הקמתה: 3D Signals אשר פיתחה פתרון מבוסס גלי קול לניטור ואבחון מצב המכונות במפעלים תעשייתיים; Spry Health המציעה מד לניטור רפואי רציף של מדדים חיוניים בדרך שאינה פולשנית; Wiliot המפתחת מערכת IoT משולבת על גבי שבב הפועל ללא סוללות; Astralink שהמציאה פתרון מבוסס מציאות רבודה למניעת טעויות בפרויקטי בנייה; כמו כן השקיעה גרוב בחברה נוספת העוסקת בפיתוח שבבים מבוססי גלי אינפרא אדום (טווח קצר) המיועדים לתעשיית הרכב ולשווקים נוספים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x