$
אינטרנט

האוניברסיטה העברית תפתח רשת תקשורת קוונטית מאובטחת

המימון לפרויקט, בהיקף 7.5 מיליון דולר, יגיע ממשרד הביטחון. מדובר בשיטת תקשורת שמאפשרת העברת מסרים ללא חשש מפריצת האקרים. ואולם, חוקרי סייבר טוענים שניתן להגיע להצפנה מאובטחת מספיק גם ללא שיטה זו

רפאל קאהאן 15:2719.06.17

ממשלת ישראל אישרה לאוניברסיטה העברית מימון לבניית רשת הדגמה לתקשורת קוונטית מאובטחת, כך על פי הודעה של האוניברסיטה.

המימון, שמקורו בתקציב משרד הביטחון, עומד על 7.5 מיליון דקל וישמש לבניית מדגים טכנולוגי. מטרת הפרויקט היא לאפשר הכשרה של כוח אדם בתחום זה, שזוכה לעניין רב בעולם; רק בשבוע שעבר הצליחו חוקרים בסין לבצע ניסוי מוצלח בתשדורות קוונטיות מבוססות לוויינים.

האם יש צורך בתקשורת קוונטית? האם יש צורך בתקשורת קוונטית? צילום: rand.org

 

הבנייה של מדגים הטכנולוגיה באוניברסיטה העברית נועדה לבסס את המרכז המדעי הקוונטי שהקים שם פרופ' נדב כץ ב-2013 ולמשוך חוקרים נוספים. "הקמת המדגים הטכנולוגי תאפשר לישראל למקם את עצמה בחזית המחקר המדעי בתחום ובעתיד גם להקים רשת תקשורת מאובטחת", הסביר פרופ' כץ. בפרויקט משתתפים גם רפא"ל, Opsys וחוקרים ממוסדות אקדמיים אחרים.

 

תקשורת קוונטית קיימת מבחינה תאורטית כבר שנים רבות, אך רק בשנתיים האחרונות החלו פיתוחים יישומיים בתחום. מערכות תקשורת שכאלה נחשבות כדרך יעילה לאבטח מסרים ולמנוע את דליפת המידע לגורמים עוינים.

 

עם זאת, מומחים רבים בתחום אבטחת המידע טוענים שכבר היום מאפשרות שיטות ההצפנה המסורתיות לאבטח את המידע באופן יעיל והשימוש בתקשורת קוונטית אינו נחוץ. בנוסף, לתקשורת הקוונטית מגבלות שונות, ביניהן טווח שידור מצומצם, צורך בתשתית מגברים נרחבת ועלויות גבוהות משל שיטות אחרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x