$
חדשות טכנולוגיה

הטלפונים הבוערים השפיעו רק קצת: סמסונג בדרך לרבעון שיא

לפי תוצאות מקדימות שפרסמה ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית, רשמה רווח תפעולי של 8.7 מיליארד דולר, ההכנסות זינקו בכמעט 50% מהשנה שעברה ועסקי השבבים שלה צומחים במהירות. ומי דעך? מכירות הסמארטפונים שלה

ויקי אוסלנדר 15:5027.04.17

שערוריית הנוט 7 המתלקח והשחיתויות הפוליטית לא מנעו מסמסונג לרשום רבעון שיא. ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית פרסמה תוצאות מקדימות לרבעון הראשון של 2017 שלפיהן החברה רשמה רווח תפעולי של 9.9 טריליון וון דרום קוריאני (8.7 מיליארד דולר) - אחד מהרבעונים הרווחים ביותר בהיסטוריה שלה.

ההכנסות נטו עמדו על 6.7 מיליארד דולר, עלייה של 48% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והמכירות הסתכמו ב-44.9 מיליארד דולר. סמסונג תחלק דיבידנד של 6.2 דולר למניה. סמסונג מוכרת בישראל בעיקר בתחום המובייל והאלקטרוניקה הבידורית, אך הצמיחה הגדולה ביותר ברווחיה לא הגיעה משם - כאם מעסקי השבבים שלה. הרווח התפעולי מעסקי הרכיבים של החברה הסתכם ב-5.4 מיליארד דולר.

 

אירוע חשיפת הגלקסי S8, מכשיר הדגל החדש של החברה אירוע חשיפת הגלקסי S8, מכשיר הדגל החדש של החברה צילום: איי אף פי

 

תחום המכשירים הניידים סבל מירידה של 47% לעומת הרבעון הראשון של 2016, והרווח התפעולי בו הסתכם ב-1.8 מיליארד דולר לרבעון. הנפילה מגיעה בעיקר משום שהיתה צריכה לאסוף מהשוק את כל מכשירי נוט 7 המתלקחים שלה. עם זאת סמסונג ציינה בהודעה כי היא צופה שתחום זה ישתפר ברבעון השני לאור השקת מכשיר הדגל החדש של ה-S8 וה-S8 פלוס.

 

במקביל הודיעה החברה כי היא תבטל מניות אוצר (מניות רדומות) בשווי 35 מיליארד דולר, בעקבות הצעתו של המשקיע האקטיבי, המיליארדר פול אליוט. אליוט הציע לפצל את החברה לחברת אחזקות וחברה תפעולית ולרשום את ליבת העסקים של סמסונג למסחר בנאסד"ק. רישום שלטענתו יהפוך את החברה לשקופה יותר וזכאית להטבות מס רבות יותר, וידחוף את המניה מעלה. סמסונג דחתה את הצעת הפיצול משום שזו לטענתה "תפגע בתחרותיות של החברה לטווח הארוך", עוד הוסיפה סמסונג כי המהלך "ידרוש משיכת הון עצמי ואת אישור הדירקטוריון וכל אחד מבעלי המניות בחברות, עניין שהחברה לבדה לא יכולה ליישם" .

 

אליוט, כמו משקיעים מערביים אחרים לפניו, ניסה להשפיע על החברה הדרום קוריאנית שמאורגנת בצורת צ'בול (Chaebol), תאגיד ענק המאגד תחתיו קבוצת חברות בבעלות משפחתית. שאחזקות המניות בו מסועפות כדי לשמור על השליטה של המשפחה בחברה.

 

צמיחה לאחר תקופה קשה

 

באוגוסט 2016 הציגה סמסונג את הנוט 7 שהתלקחו בצורה ספונטנית אצל הלקוחות. תחילה העריכו בסמסונג כי הדבר נובע מתקלה בסוללה וביצעו ריקול לכל המכשירים שהופצו עם סוללה בייצור החברה-האחות Samsung SDI. כל הסוללות מהמכשירים שנאספו הוחלפו בסוללות מידי ספקית סוללות מהונג קונג, אך רצה הגורל וגם אלו סבלו מבעיות שהובילו להתלקחות המכשירים. בסופו של דבר אספה החברה את כל המכשירים מהשוק במהלך שעלה לה לפי הערכות 5 מיליארד דולר ונתן למתחרה אפל את ההובלה בטבלת יצרניות המובייל.

 

לקראת סוף השנה צרה נוספת נחתה על סמסונג כשהמנהל דה-פקטו של החברה לי ג'אה יונג, נעצר באשמת שוחד והוכנס למעצר בפברואר בעודו ממתין למשפט. לפי האישומים, העביר הבכיר 36.4 מיליון דולר לחברות בבעלות חברה קרובה של נשיאת דרום קוריאה לשעבר. בתמורה, דאגה הנשיאה לקדם את אישור הממונה על הגבלים עסקיים במדינה למיזוג בין שתי חברות-בנות של סמסונג.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x