$
חדשות טכנולוגיה

המאבק מתחמם: אפל, גוגל ואמזון מתעניינות בחטיבת השבבים של טושיבה

כך לפי דיווחים ביפן; ענקית האלקטרוניקה מעוניינת למכור את החטיבה כדי לכסות על הפסדים, ועד כה נודע על הצעה משותפת של ברודקום וסילבר לייק פרטנר על סך 18 מיליארד דולר לרכישתה; מה עומד מאחורי ההתעניינות של ענקיות הטכנולוגיה?

רפאל קאהאן 11:2701.04.17
המאבק על חטיבת השבבים של טושיבה (NAND) מתחמם: אפל, גוגל ואמזון הצטרפו אמש (ו') למציעים, כך דיווח העיתון היפני יומיורי שימבון. עם זאת, הדיווח לא ציין מה היה הגובה של ההצעות שהגישו השלוש, שנחשבות לחברות הטכנולוגיה מהגדולות בעולם.

 

 

 

בעלי המניות של טושיבה הצביעו ביום רביעי שעבר על פיצול חטיבת השבבים על מנת למכור אותה למרבה במחיר. החברה היפנית מבקשת לגייס כ-9 מיליארד דולר על מנת לכסות על הפסדי חטיבת ווסטינגהאוז.

 

 צילום: יצרן

 

 

עד כה, ידוע שקרן סילבר לייק פרטנרס הציעה ביחד עם ברודקום כ-18 מיליארד דולר עבור החטיבה. עוד נודע שכעשרה מציעים פוטנציאליים כבר הביעו עניין בחטיבה, בהם ווסטרן דיגיטל, מיקרון ו-SK הייניקס הקוריאנית.

 

עבור אפל מדובר ברכישה הגיונית כיוון שהיא מפתחת חומרה, גם אם עד כה היא לא ייצרה אותה. יצרנית האייפון זקוקה לרכיבי זיכרונות פלאש, בהם המפעל של טושיבה מתמחה.

 

אמזון מייצרת ומפתחת חומרה, בעיקר טאבלטים, קוראי ספרים דיגיטליים ורמקולים חכמים, והיא גם מסתמכת בעיקר על קבלני ייצור חיצוניים. עם זאת, עבור גוגל מדובר על פניו בעסק שלא אמור לעניין אותה. החברה עד כה לא החזיקה מעולם מערכי ייצור ולא ברור למה היא מעוניינת באלה של טושיבה, אלא אם היא רוצה לייצר רכיבים למרכזי הנתונים שלה.

 

 

 

ייתכן שהכניסה של גוגל ואמזון למלחמת מחירים מול אפל נועדה להעלות את המחיר באופן מלאכותי. טקטיקה מעין זו עשויה לגרום להאמרת המחיר ולהזיק בעקיפין לניסיונות של טושיבה למכור את החטיבה שלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x