$
אפליקציות

ווייז משיקה פיילוט לשירות הנסיעות המשותפות שלה בעמק הסיליקון

אפליקציית הניווט הישראלית שנמצאת בבעלות גוגל מפעילה שירות דומה בארץ כבר כמעט שנה, וכעת היא פותחת בפיילוט נרחב הרבה יותר שיהיה זמין לעובדים של מעסיקים נבחרים בעמק הסיליקון

עומר כביר 11:4717.05.16

ווייז (Waze) מרחיבה את שירות הנסיעות המשותפות שלה, שהושק ביולי שעבר בישראל, ופותחת פיילוט נרחב בעמק הסיליקון – כך הודיעה אתמול החברה, שנמצאת בבעלות גוגל.  

השירות, שהושק תחת השם RideWith וכעת ממותג מחדש תחת Waze Carpool, מחבר בין נהגים שרוצים להתחלק בהוצאות הנסיעה שלהם לנוסעים שמחפשים דרכים מהירות יותר מתחבורה ציבורית להגיע לעבודה או לשוב הביתה ומוכנים לשלם על כך סכום לא גבוה.

 

שיתוף נסיעות במלוא מובן המילה שיתוף נסיעות במלוא מובן המילה

 

השירות מאפשר לכל נהג לשתף שתי נסיעות ביום (מבית לעבודה ומהעבודה לבית), ומאתר נוסעים שנקודות המוצא והיעד שלהם נמצאות על נתיב הנסיעה הרגיל של הנהג או בסמוך אליו, ומאפשר לו להקפיץ אותם ליעדם. בתמורה משתתפים הנוסעים בהוצאות הנסיעה, דלק ובלאי, כאשר התשלום מבוצע דרך האפליקציה ו-ווייז גוזרת לעצמה עמלה יפה של 15%.

 

מאז השקת השירות בפיילוט מקומי השתמשו בו כמה אלפי נהגים ונוסעים. בסתיו שעבר הורחב הניסוי לעובדי גוגל בעמק הסיליקון, וכעת פותחת ווייז בפיילוט נרחב הרבה יותר בסן פרנסיסקו ובעמק הסיליקון. בתור התחלה השירות יהיה זמין בהזמנה בלבד לעובדים של מעסיקים נבחרים באזור.

 

הפיילוט יפעל במתכונת כמעט זהה לפעילות בארץ הפיילוט יפעל במתכונת כמעט זהה לפעילות בארץ צילום: בלומברג

 

פרט לכך, השירות יפעל במתכונת כמעט זהה לפעילותו בישראל, כאשר הנהגים עושים שימוש באפליקציה הרגילה של ווייז והנוסעים באפליקציה מיוחדת לתיאום הנסיעה. "ווייז קארפול מחבר בין נוסעים לנהגים עם מסלולי נסיעה זהים כמעט לחלוטין על בסיס מקום המגורים והעבודה שלהם", הסבירה החברה. "תודות ליכולות המיפוי המתקדמות של ווייז, הפלטפורמה מחברת בין שותפים לנוסעים מאותה קהילה, ומקלה על שיתוף נסיעות עם שכנים ועמיתים לעבודה שאתם מכירים או שטרם פגשתם".

 

כלי התקשורת בארה"ב מיהרו להשוות את השירות החדש לשירותים דומים של אובר וליפט, ואף העריכו שגוגל נמצאת בדרכה לעימות ישיר עם חברות אלו. ואולם, ההשוואה לאובר וליפט, אף כשמדובר בשירותי הקארפול שלהן, אינה במקומה. שתי החברות מבססות את הפעילות שלהן על נהגים שעובדים בעבורן על מנת להתפרנס, בין אם כמשרה מרכזית ובין אם כמשרה מלאה. גם במסגרת שירותי הקארפול שלהן הנהג אינו נמצא בדרכו ליעד מסוים אלא מתפקד כנהג מונית שאוסף ומוריד יותר מנוסע אחד במהלך הנסיעה.

 

 

בשירות של ווייז, לעומת זאת, הנהג הוא לא נהג מוזמן שמבצע נסיעה מיוחדת אלא מצרף נוסע לנסיעה שהוא מקיים בכל מקרה. בנוסף, התשלום שהוא מקבל בעבור הנסיעה לא נועד לייצר בעבורו הכנסה נוספת אלא רק לכסות חלק מהוצאות הנסיעה. בנוסף הנהג מוגבל לשתי נסיעות ביום, אל העבודה וממנה, כך שבכל מקרה הוא אינו יכול לעבוד בשירות במשרה מלאה.

 

למעשה, מדובר בשירות שיתוף נסיעות אמיתי, ולא במונית בתחפושת כפי שמציעות אובר וליפט. אמנם ייתכן שבעתיד תרחיב ווייז את יכולות השירות באופן שיהווה תחרות אמיתית לחברות אלו, ואולם נכון לעכשיו נראה שאין זו כוונתה. תחת זאת, סביר יותר שגוגל מנצלת את השירות על מנת להכין תשתית להשקת שירות נסיעות מבוסס מכוניות ללא נהג. שירות שכזה נמצא בוודאי במרחק כמה וכמה שנים, אך מדובר בפרויקט כה שאפתני שאין שום סיבה שלא להתחיל להתכונן אליו כבר עכשיו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x