$
הוועידה המוטסת
הוועידה המוטסת גג עמוד

הוועידה המוטסת

ניר ברקת קורא להייטקיסטים להצטרף לשירות הציבורי: "זה התור של הדור שלנו"

ראש עיריית ירושלים בוועידה המוטסת של כלכליסט: "צריך לצלול למים האלה, גם אם אין להם צבע של מים". ברקת אמר עוד, "ברגע שבשירות הציבורי יהיו יותר אנשים שמבינים את השפה שאני ואתם, היזמים, מדברים, אנחנו נצליח יותר כמדינה"

דור צח, סן פרנסיסקו 07:3206.04.16

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת קורא ליזמים נוספים מעולם ההייטק להצטרף לשירות הציבורי: "זה התור של הדור שלנו, של אנשים שעשו לביתם, שמבינים מה זה יזמות וכמה זה חשוב", אמר ברקת בוועידה המוטסת של "כלכליסט", שנערכה בטיסה מתל אביב לסן פרנסיסקו. "ברגע שבשירות הציבורי יהיו יותר אנשים שמבינים את השפה שאני ואתם, היזמים, מדברים, אנחנו נצליח יותר כמדינה. צריך לצלול למים האלה, גם אם אין להם צבע של מים".

 

"אני מאמין גדול בשותפויות, קודם כל עם הממשלה", ציין ברקת, אף על פי שהגדיר את תוכנית הפיתוח "ירושלים 20/20" שהוא מקדם כתוכנית ש"נולדת בלידת עכוז ושאני מקווה שתסתדר מול המדינה". לדברי ברקת, "הגישה שבה אני מגיע היא לא 'אני צריך תקציב', אלא חשיבה יזמית עסקית – איך משקיעים בירושלים ומה יהיה ההחזר".

 

"תופתעו לדעת כמה דמיון יש בין להיות סטארטאפיסט ללהיות ראש עיר", הוסיף ברקת. "מה שהניע אותי לעזוב את ההייטק זו התובנה שהעיר שבה אני חי ושאני אוהב, ירושלים, לא מספקת את הסחורה. ראיתי פער גדול בין מה שאני חושב שירושלים צריכה להיות לבין המציאות. אני מניח שכל אחד מאיתנו רואה פער כזה בשירות הציבורי. לא עזבתי את עולם ההייטק, היזמות וההשקעה, אלא הכנסתי אותו ואת שפתו לתוך המערכת הציבורית".

ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים

 

אף שברקת ציין שלכישורי יזמות יש בעיניו מקום נרחב בשירות הציבורי, הוא הזהיר: "ניהול פוליטי הוא לא אינטואיטיבי לאנשי עסקים. מי שחושב שהוא יכול פשוט לקחת את המודלים הכלכליים ולהיכנס למערכת הפוליטית – מנסיוני, אכלתי בגלל זה הרבה חצץ בתחילת הדרך. אבל זה כן מדע, וצריך לדעת לתמרן בין המקצועי לפוליטי ולתעדף את המקצועי".

 

"כשחשבתי איך מייצרים עיר תחרותית לעסקים הגדרתי תחומים שבהם יש לירושלים יתרון יחסי, בדומה למשקיעים שמחפשים תחומים שבהם כל שקל יכול להחזיר את עצמו. אחד מהם הוא ההייטק, שאנחנו דוחפים זה שבע שנים. מכ-250 סטארט-אפים שפעלו בעיר עד 2013 הכפלנו את הכמות בשנתיים האחרונות. מובילאיי הפכה להנפקה הגדולה ביותר בישראל, ולצדה ניתן למצוא את WeWork, OurCrowd ועוד. לצד זה אנחנו מכינים תוכנית חומש לפיתוח ענף התיירות והתרבות, ולא מסתכלים על תרבות כהוצאה אלא כהשקעה".

 


 

לדברי ברקת, "אנחנו עובדים ליצור רובע עסקי חדש בכניסה לעיר, פי 5 בגודלו ממתחם עזריאלי. יש לנו עתודות שטחי תעסוקה של למעלה מ-5 מיליון מ"ר תעסוקה, לצד שתי רכבות חדשות בתהליך הבשלה, ולמעלה מ-85 אלף יחידות דיור בהתחדשות עירונית, פינוי-בינוי ותמ"א 38. התושבים הם הלקוחות שלנו, ואם לא נדע להתחרות – לא נוכל להתפלא שהם בורחים לנו".

 

"הצלחה של עיר והצלחה של מדינה היא הצלחה של העסקים שבה", סיכם ברקת. "בעזרת עבודה נכונה ותקצוב דיפרנציאלי - לתת יותר לחלשים על בסיס אוריינטציה חברתית חזקה - אפשר לקחת את המדינה והעיר קדימה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x