$
המדריך

בדיקת כלכליסט

טושיבה Sattelite Click 2 Pro: היברידי עם ראש אחר

האולטרה-בוק ההיברידי של היצרנית היפנית מציג טכניקה חדשה ומעניינת להפרדת המסך מן המקלדת, איכות תצוגה מעולה שניתן לראות גם בשמש ושלל אפליקציות. ואולם, המקשים קטנים מדי, הוא אינו הכי קל בקטגוריה ויקר יחסית

ניצן סדן 08:3811.12.14

לטושיבה יש מחשבים מוצלחים מאוד: האולטרה-בוקים של החברה היפנית משלבים בין משקל שקרוב יותר לשל טאבלט משל לפטופ, מקלדת נוחה וביצועים טובים.

לכן, שמחתי כשהגיע לידי המחשב ההיברידי האחרון של החברה שנחת בישראל - הסאטלייט P30W שמכונה Click 2 Pro. זהו אולטרה-בוק פרימיום שיש בו הרבה יתרונות - חלקם בלעדיים לטושיבה - אבל גם כמה בחירות עיצוביות תמוהות, אשר מעיבות על חוויית השימוש.

 


 

עיצוב ומבנה: לחץ וקבל טאבלט 

 

מחשב ה-P30W הוא לפטופ נאה מאוד; איכות ההרכבה מעולה וגופו עשוי אלומיניום, למעט תחתית יחידת המקלדת שעשויה פלסטיק כדי לפזר חום בצורה טובה יותר ולאפשר עבודה נוחה על הברכיים. סביבת המקלדת נקייה וחלקה ובחזית שוליה תמצאו מגרעת ממנה קל לפתוח את המסך.

 

מדובר לפטופ היברידי בתצורת מסך נתיק, כך שכמעט כל המערכות שלו נמצאות ביחידת המסך, זו שנשלפת מיחידת המקלדת ומסוגלת לתפקד כטאבלט לכל דבר. למחשבים היברידיים בתצורה זו יש שני חסרונות בולטים: הראשון הוא יציבות המחשב בתצורת לפטופ; משום שהמסך כבד יותר מהמקלדת, הוא יכול בקלות ליפול על גבו אם מציבים את המסך בזווית לא נכונה.

 

הקליק 2 בתצורת לפטופ הקליק 2 בתצורת לפטופ צילום: ניצן סדן

 

השני הוא החיבור בין המסך והמקלדת, שלעיתים נוטה להיות שברירי או תלוי-כפתור, שמספיק שיקבל מכה וקיבלתם מחשב שלא מתחבר למקלדת שלו. טושיבה הצליחה לפתור את שתי הבעיות הללו.

 

תושבת הלחיצה שמחברת את המסך למקלדת תושבת הלחיצה שמחברת את המסך למקלדת צילום: ניצן סדן

 

ראשית, סוגיית איזון המשקל נפתרה משום שלקליק 2 פרו יש יחידת מקלדת כבדה שמשקלה מהווה קונטרה למסך, כך שלא תפילו אותו על הגב גם אם תנסו. שנית, החיבור בין המסך והמקלדת מתבצע באמצעות תושבת לחיצה ולא כפתור. כדי לשלוף את המסך, צריך פשוט ללחוץ אותו אל תוך המגרעת בה הוא נמצא. פיתרון פשוט מאוד ופחות שברירי מכפתורים למיניהם. ניתוק המסך בלחיצתו אל המקלדת הוא רעיון טוב, אבל המשוב של הלחיצה אינו מורגש דיו, מה שמצריך קצת הסתגלות לפני שתוכלו לשלוף אותו בצורה חלקה.

 

הקליק 2 בתצורת טאבלט הקליק 2 בתצורת טאבלט צילום: ניצן סדן

 

לסוגיית היציבות יש מחיר: כשהמחשב מחובר למקלדת, הם שוקלים ביחד כמעט 2 ק"ג, משקל לא מבוטל עבור לפטופ בתצורת 13.3 אינץ'. במיוחד כשמשווים אותו לדגמי טושיבה אחרים ששוקלים 1.2 ק"ג. חלק מהשקעים של המחשב מחופים בעוד שאחרים חשופים. זו בחירה קצת משונה, שכן חיפוי כל השקעים היה יוצר קווים נקיים ונאים מאוד. יותר מכך, החיפויים עצמם עשויים פלסטיק ומחוברים לגוף בעלעלי פלסטיק דקיקים, מה שנראה עממי מאוד לעומת גוף האלומיניום של המחשב.

 

ממשק ומערכת הפעלה: המחשב שאהב טיולים

 

לקליק 2 פרו יש מסך 13.3 אינץ' ברזולוציה של 1,980 על 1,020 פיקסל . הבהירות שלו גבוהה למדי, מה שמקל על שימוש תחת תאורה ישירה. לקחתי אותו לטיול באוטובוס בבוקר שמשי למדי ויכולתי לצפות בבירור במסך שלו - יתרון שאין לרבים ממחשבי הקטגוריה.  

 

קריא גם באוטובוס קריא גם באוטובוס צילום: ניצן סדן

 

משטח העכבר גדול ומדויק. החברה בחרה לתת לו עיצוב מעוגל בחלקו העליון – אלמנט עיצובי חביב, אם כי לא מעשי במיוחד כשמדוב באמצעי ממשק מרכזי. עדיף היה לשמור על מבנה מרובע רגיל, בו ניתן לנצל יותר משטח הפנים שלו.

 

למקלדת פריסת מקשים מעולה. כל מקשי סקירת הטקסט (del, home, PGup PGdn ו-end) נמצאים אחד מעל לשני ומקשים משניים כמו טילדה קטנים במיוחד. ואולם, הבעיה במקלדת היא גודל המקשים והמרווח ביניהם, שהוא גדול משל מחשבים דומים. התוצאה היא מקלדת שמצריכה הסתגלות לא מבוטלת ופחות נוח לעבוד עליה מעל מקלדות של מחשבי Dell, לנובו או אסוס. מדובר בבחירה משונה של מהנדסי טושיבה, שכן סביב המקלדת יש די נדל"ן אליו יכלו להרחיב אותה - כמעט ס"מ פנוי. הבחירה הזו מוזרה אף יותר, כשמשווים את המקלדת לשל ה-Z30 שבחנתי השנה - אחת המקלדות הנוחות ביותר בהן נתקלתי.

 

המקשים קטנים ומצריכים הסתגלות המקשים קטנים ומצריכים הסתגלות צילום: ניצן סדן

 

למחשב שני שקעי USB, שקע HDMI בגודל מלא ושני חריצים לכרטיסי זיכרון – SD רגיל ומיקרו SD. האחרון הוא בחירה מעולה של טושיבה, שכן רוב ההתקנים בהם אנו משתמשים נשענים על כרטיסים אלה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: תענוג לעין, לאוזן? פחות

 

לטושיבה יש יופי של טכנולוגיית תצוגה, שנשענת על מעבדי התמונה של ליין הטלוויזיות שהיא מייצרת. בזכותה, איכות הצבע המוצג במסך מצוינת והגוונים נראים טבעיים מאוד. זווית הצפייה אינה מרשימה במיוחד. איכות האודיו היא בינונית ומטה, על אף קיומה של תוכנת DTS מובנית שאמורה לשפר את הצליל. לא תשמעו את הרמקולים צורמים בווליום גבוה, אך רמות צליל רבות פשוט הולכות לאיבוד: חובבי הבאס, למשל, יתאכזבו. למחשב מצלמת 5 מגה-פיקסל בגבו אשר מצלמת בחשיפת יתר בולטת, מה שמפיק תמונות מגורענות למדי בתאורה טובה אך מציגה תמונות באיכות לא רעה בחושך.

 

אפליקציית מזג האוויר של המכשיר אפליקציית מזג האוויר של המכשיר צילום: ניצן סדן

 

טושיבה כללה לא מעט אפליקציות במחשב, ביניהן שתי תוכנות לבקרת אודיו, Toshiba Places שהיא פורטל סרטים, מוזיקה וחדשות, שולחן העבודה המקוון Symbaloo ואת המשחק הוותיק Doodle God.

 

ביצועים וזמן סוללה: ממוצע לקטגוריה

 

המחשב מצויד במעבד אינטל Core i5 4210u בעל שתי ליבות במהירות 1.7 גיגה-הרץ, ממוצע לקטגוריה. יש לו 4 גיגה-בייט של זיכרון פעולה, מעבד גרפי אינטל 4400 וכונן קשיח מהיר של 128 גיגה-בייט מטיפוס SSD. מדובר בחומרה ממוצעת, אך כזו שתתמוך היטב בכל משימות המחשוב השגרתיות שלכם - גלישה, אפליקציות ווינדוס 8, עיבוד תמונה בסיסי, נגינת וידאו ועוד. הוא לא נועד להריץ משחקים ולמעשה, השתנק לא מעט כשניסיתי להריץ עליו משחק תלת ממד בן שנתיים.

 

החריץ המחופה של כרטיס הזיכרון החריץ המחופה של כרטיס הזיכרון צילום: ניצן סדן

 

סוללת המחשב מסוגלת לספק קצת יותר משש שעות של פעולה טיפוסית. הקליק 2 פרו הוא מחשב שקט במיוחד, שאינו מתחמם בצורה מורגשת בפעולתו, בהיותו בתצורת מסך נתיק. אפילו כשהעמסתי עליו תוכנות ויישומים שרצים בו זמנית לא חשתי בהתחממות בסביבת המקלדת, הודות ריכוז כל החומרה שלו ביחידת התצוגה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: יוקרתי ויקר

 

טושיבה בנתה לפטופ היברידי לא רע. ניתן להקביל אותו ל-T300 של אסוס או ליוגה 2 פרו, ששניהם קלים ממנו אך בעלי מסך פחות בהיר בצורה בולטת. מי שמרבה להשתמש במחשב בחוץ עשוי להעדיף אותו על פניהם. שיטת ניתוק המסך מן המקלדת היא טובה, אך לא הכי אינטואיטיבית ואני מקווה שבדגמים הבאים תבחר טושיבה בתושבת בעלת משוב לחיצה בולט יותר, או אפילו רכיב שמשמיע צליל נעילה. מחירו מתחיל ב-4,800 שקל, יקר יחסית לתחרות – מה שעושה אותו פחות נגיש עבור משתמשים רבים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x