$
IT בישראל

Sasa-Software: ממיגון ג'יפים למיגון רשתות ארגוניות

קיבוץ סאסא ישקיע כ-5 מיליון דולר בחברת התוכנה שלו. פתרונות אבטחת המידע של Sasa-Software נמצאים בשימוש של גורמים רבים במשק ביניהם: בנקים, חברות ביטוח ובתי השקעות

רפאל קאהאן 13:0009.06.14

קיבוץ סאסא הודיע אתמול (א') על השקעה נוספת של כ-5 מיליון דולר בחברת התוכנה Sasa-Software אשר נמצאת בבעלותו. הקיבוץ שידוע בשוק הביטחון כבעלים של חברת פלסן סאסא, המתמחה במיגון רכבים צבאיים, החליט לקדם גם את תחום אבטחת המידע בו מתמחה חברת התוכנה שלו.

 

"הרעיון להקמת חברת אבטחת מידע הגיע מכך שכאשר התחלנו לשווק את מוצרי המיגון שלנו לצבא האמריקאי בעיראק, נדרשנו להתאים את נהלי אבטחת המידע שלנו לדרישות האמריקאיות",מסביר מיכאל פיהא, סמנכ"ל השיווק של החברה ל"כלכליסט". "כשחיפשנו פתרונות שיתאימו לנו, נוכחנו שאין כאלה בנמצא, אז החלטנו לפתח אותם בעצמנו".

 

עברתם ממיגון ג'יפים למיגון מערכות מידע?

 

"כן. המערכת שלנו משמשת מעין איזור חיץ בין הרשת הפנימית לסביבה החיצונית. היא מסוגלת לפרק את כל התעבורה לפני שהיא מגיעה לרשת הארגונית, לנתח אותה ולהסיר את כל הנוזקות שהיא מוצאת. לאחר מכן התעבורה מוזרמת לתוך הרשת באופן שקוף.", מסביר פיהא.

 

מיכאל פיהא סמנכ"ל שיווק של סאסא סופטוור מיכאל פיהא סמנכ"ל שיווק של סאסא סופטוור

 

Sasa-Software מונה כיום כ-14 אנשים. הקיבוץ גם השקיע בשנה שעברה 5 מיליון דולר בחברת אבטחת מידע נוספת בשם סייפטי, לה יכולות משלימות למערכת ה-Gate Scanner של סאסא. "המערכת של סייפטי הותקנה ביחד עם המערכות שלנו במספר מקרים, ומצאנו שהן משלימות".

 

מה מבדיל את המערכת שלכם משאר הפתרונות בשוק?

 

"המערכת שלנו עובדת כמו מעין DMZ. שלא כמו פתרונות אחרים, אנחנו לא מתיימרים לזהות איזה סוג נוזקה נכנס למערכת, כל מה שאנחנו עושים זה לפרק את הקבצים שמגיעים למערכת ולהפשיט אותם מהנוזקות שהם מכילים. אנחנו גם מסוגלים למנוע כניסה של חלקי נוזקות, שהיא שיטת תקיפה חדשה בה הנוזקות מועברות בחלקים ומורכבות כבר בתוך הסביבה הארגונית. מערכות האבטחה הרגילות לא יודעות לזהות חלקים של נוזקה. אבל המערכת שלנו כן", מתגאה פיהא. "בנוסף המערכת שלנו מאוד יעילה באבטחה של התקנים חיצוניים כגון דיסק און קי, כוננים חיצוניים או סמארטפונים, שמחוברים למחשבים ברשת".

 

אבטחת הרשת הארגונית של פלסן היווה את נקודת הפתיחה עבור הקמת Sasa-Software אבטחת הרשת הארגונית של פלסן היווה את נקודת הפתיחה עבור הקמת Sasa-Software צילום: גיל נחושתן

 

המערכת משתמשת בין היתר בשילוב של שישה סוגים של תוכנות אנטי וירוס, תהליך מתמטי ש"מלבין" את המידע, המרת קבצים, הסרת מידע המוטמע בקובץ וסריקה עמוקה של קבצי ארכיון, ובכך מונעת מתקפות סייבר, גניבת מידע, ריגול תעשייתי והשבתת מערכות תפעוליות.

 

"איום הנוזקות ממשיך להיות ממשי עבור כול סוג של חברה" אומר פיהא, "התקפות הסייבר הופכות להיות יותר שכיחות ויותר קטלניות. בשנות התשעים ותחילת שנות האלפיים רוב הנוזקות כוונו להסגת מידע חסוי, גניבת סודות מסחריים או השגת יתרון תחרותי, רוב ההתקפות היו בעלות אופי פלילי. בשנים האחרונות ההתקפות הפכו מתוחכמות יותר ושכיחות יותר. כיום נוזקות מתוכננות להשמדת מידע, גניבת מידע מסוגים שונים ואף לחבלה במערכות תפעוליות קיימות".

 

ל-Gate Scanner מספר גרסאות: גרסת Standard, גרסת Server, עמדת ה"קיוסק" וכן גרסת ה-Desktop שהושקה בתחילת השנה ומאפשרת להלבין חומרים אשר מוכנסים לרשת המחשבים האירגונית באופן מאובטח מעמדת העבודה האישית של כל עובד. תהליך זה מתבצע על-ידי הלבנתם במקום ייעודי ברשת ואף מאפשר לעובדים אשר נמצאים מחוץ לארגון להתחבר למערכת ההלבנה ולבצע את תהליך הלבנת הקבצים באופן מוגן ומאובטח.

 

מספר רב של חברות בארץ כבר הטמיעו את מערכת ה- GATE SCANNER, ביניהן ניתן למצוא את בנק הפועלים, אקסלנס נשואה, ויזה כאל, שומרה ביטוח, וכן מספר רב של מוסדות ממשלתיים. כעת החברה מובילה מהלך של פנייה לשוק הבינלאומי, אולם שם היא עלולה להיתקל בתחרות קשה יותר. "אנחנו אופטימיים, המערכת שלנו מאוד ייחודית", מסכם פיהא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x