$
הייטק והון סיכון

קרן Aleph של מייקל אייזנברג ואדן שוחט גייסה 140 מיליון דולר

הגיוס הושלם בתוך חודשים ספורים מהקמת הקרן, שתתמקד בסטארט-אפים בתחום הביג דאטה. לדברי אייזנברג, לישראל פוטנציאל עצום בתחום זה, שיאפשר בידול של חברות ממתחרות גדולות בהרבה

אסף גלעד 17:0203.07.13

במהלך זריז של חודשים ספורים הצליחו מייקל אייזנברג ואדן שוחט לגייס קרן הון סיכון של 140 מיליון דולר. השניים הודיעו היום (ד') על חתימת הגיוס לקרן Aleph שנסגר באופן סופי, וכעת יוכלו השניים להתחיל בהשקעות בחברות ישראליות.

הקרן היא שותפות שווה בין אייזנברג לשוחט והשניים ישקיעו בעיקר בסבב הגיוס המוסדי הראשון (A) , גיוס שנאמד בממוצע במיליוני דולרים בודדים בדרך כלל לכל חברה. הקרן תפעל ממשרד בשדרות רוטשילד, היכן שהתמקמה קרן בנצ'מרק בשנה שעברה.

 

מייקל אייזנברג, ממייסדי קרן Aleph מייקל אייזנברג, ממייסדי קרן Aleph צילום: אוראל כהן

 

אייזנברג, המשמש גם כשותף הישראלי של קרן בנצ'מרק האמריקאית, ימשיך בתפקידו בקרן. במקביל, אחד מהשותפים הבכירים של בנצ'מרק בארה"ב, ברוס דאנלבי, יצטרף כיועץ לקרן במעמד של שותף עצמאי. לדברי מייקל אייזנברג, הקרן תתמקד בהשקעות בחברות ישראליות המתמחות בביג דאטה. "זיהינו בישראל מובילות עולמית בתחום הביג דאטה, טכנולוגיה שיוצרת בידול בינן לבין חברות רבות ואחרות. באמצעות ניתוח מושכל של כמויות מידע ענקיות והסקת מסקנות, ניתן לבדל את המוצר שלך ביחס לשאר חברות הטכנולוגיה".

 

אייזנברג מזכיר את ווייז כדוגמא לכך: "הגאונות של ווייז טמונה בביג דאטה, לאו דווקא במפות שלה. ביכולת שלה לאגור מידע על תנועה בכבישים ולבצע ניתוח מלא בזמן אמת. אם תסתכל על חברה נוספת, Any.Do, תוכל לראות שהיא מבצעת אנליזה חכמה מדהימה על משימות יומיומיות שאנשים מבצעים. גם קונדואיט היא חברה ענקית בזכות היכולות שלה בביג דאטה ובאנליזה של נתונים".

 

זו תקופה קשה לגיוס הון. מרבית קרנות ההון סיכון מתקשות לגייס את מלוא הסכום שביקשו ומתפשרות על סכומים נמוכים יותר.

"מרבית קרנות ההון סיכון בעולם לא עושות כסף, כך שמשקיעים שהוכיחו את עצמם מגייסים יותר בקלות".

 

מה מבדיל את Aleph הזו משאר הקרנות?

"העובדה שישנה שותפות שווה ביני לבין אדן. מעטות הקרנות שפועלות במודל שכזה".

 

הקרן הרביעית של אייזנברג

 

שוחט ואייזנברג הם שניים מהשמות המוכרים ביותר בענף ההייטק בשנים האחרונות ונקשרו לכמה מהחברות הגדולות והרכישות המעניינות שנעשו לאחרונה.

 

מייקל אייזנברג נחשב לאחד מבכירי משקיעי ההון סיכון בישראל ושימש בין השאר כשותף בקרנות ג'רוזלם גלובל של שלמה קאליש, קרן יזראל סיד, ועד לאחרונה קרן בנצ'מרק ישראל, קרן ייעודית לישראל מטעם בנצ'מרק הבינלאומית, לצידו של ארד נווה. בנצ'מרק מחזיקה כיום בנתח בחברות כגון קונדואיט, Wix, קלריזן, גיגיה, פינג'אן וסיקינג אלפא. בין האקזיטים הבולטים בהם היה מעורב אייזנברג: מכירת שופינג.קום לאיביי, מכירת דיגיטל פיול ל- VMware והנפקת Answers.com.

 

בשנת 2010 החליטה בנצ'מרק העולמית שלא לחדש את פעילות הקרן הישראלית בעקבות המשבר הגלובלי בענף ההון סיכון, ואייזנברג הפך לשותף הישראלי של הקרן הבינלאומית. בשנים האחרונות פחת מספר ההשקעות של בנצ'מרק בחברות ישראליות, ובמקביל החל אייזנברג בהשקעות פרטיות בחברות כגון קרוסריידר שנמכרה לאחרונה לטדי שגיא ב-37 מיליון דולר.

 

שוחט: גייס קרן גדולה מזו שעזב

 

אדן שוחט נחשב לאחד היזמים הבולטים בישראל עם הקמת חברות כמו חברת התוכנה הארגונית אטרניטי, ופייס.קום שנמכרה לפני כשנה לפייסבוק תמורת כ-60 מיליון דולר. לפני כשלוש שנים הצטרף לקרן ההון סיכון הישראלית ג'נסיס, ובתקופה זו השקיע בשש חברות, ביניהן אנידו וקומרס סיינסס. בחודש אפריל האחרון עזב את הקרן במפתיע וכעת נודע כי בכוונתו להקים קרן הון סיכון חדשה להשקעות בסטארט-אפים בישראל, ככל הנראה בתחום התוכנה, האינטרנט והמובייל.

 

אדן שוחט אדן שוחט צילום: יובל חן

 

אייזנברג ושוחט הם חוליה נוספת בשרשרת של צמדי משקיעים המתאחדים כדי להקים קרן הון סיכון בהיקף של 100 מיליון דולר. קדמו להם בועז דינטי וארז שחר, יוצאי קרן אוורגרין שהתאחדו כדי להקים את קרן קומרה שגייסה לאחרונה 40 מיליון דולר מתוך 100 מיליון הדולר שהיא מבקשת לגייס. גם מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, חיים שני, ומנכ"ל מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל לשעבר, משה ליכטמן, פועלים בשנה האחרונה בכדי לגייס קרן הון סיכון בהיקף של 100 מיליון דולר להשקעות בחברות בוגרות לפני שלב המכירה או ההנפקה, שכבר מכניסות עשרות מיליוני דולרים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x