$
הייטק והון סיכון

יוסי ורדי: "השקעתי ‭80-ב‬ חברות, מהן 20 עשו אקזיט יפה"

בדברים שנשא בכנס חממת היזמות של המכללה למינהל גילה יזם ההייטק כי בעבר ויתר על השקעה ‭:Waze-ב‬ "אי אפשר לדעת מה יצליח"

אסף גלעד 16:0507.05.13
"כשהציגו לי את Waze בתחילת הדרך שלהם, אמרתי שאני לא מעוניין להשקיע. כך גם עם החברות קוויגו ואאוטבריין, שתיהן חברות מוצלחות מאוד‭,"‬ כך גילה המשקיע הסדרתי יוסי ורדי בהרצאה שנשא שלשום, באירוע הסיום של החממה היזמית של בית הספר למינהל עסקים במכללה למינהל.

ורדי הציג את ההחלטה לא להשקיע בסטארט-אפ הניווט המצליח כדוגמה לאי הוודאות של יזם ההייטק. "השקעתי ‭80-ב‬ חברות עד היום, מתוכן 20 עשו אקזיטים יפים ‭27-ו‬ נסגרו‭,"‬ אמר ורדי. "המסקנה שלי היא שאי אפשר לדעת מה יצליח ומה לא. מה שאתה צריך זה שתי תכונות: לרשום מהר צ'קים ולא לחשוב הרבה‭."‬

 

יוסי ורדי יוסי ורדי צילום: משה מילנר

 

ורדי שיתף את הקהל גם בימיה הראשונים של ‭,ICQ‬ חברת האינטרנט ששימש בה כמשקיע העיקרי ונמכרה ב-1998 ‭AOL-ל‬ תמורת 407 מיליון דולר. והפכה לאקזיט הישראלי הראשון.

 

"בני אריק לא סיים תיכון ותמיד היו לי רגשות אשמה כלפיו, לכן הסכמתי להשקיע בחברה שלו, שנמכרה תוך 19 חודשים והפכה אותי לאיש רזה, גבוה ובלונדיני‭,"‬ התלוצץ ורדי. "‬אני תמיד אומר שהרעיון עצמו הוא לא קריטי לחברה. מה שקובע הוא איכות התכונות האישיות של הצוות כי בסופו של דבר באים אלף איש עם אותו הרעיון. תראו מה קורה עם ווטסאפ למשל".

 

חממת המיזמים של המכללה למינהל מתבססת על מודלים דומים במוסדות יוקרתיים בחו"ל כמו MIT וסטנפורד. בשנים האחרונות נפתחו בארץ מסלולי יזמות גם באוניברסיטת תל-אביב ובמרכז הבינתחומי.

 

30 בוגרי החממה במכללה למינהל הציגו 12 מיזמים, ובהם קופה וירטואלית לאיסוף קבוצתי של כסף להפקת אירועים; אפליקציה שמאתרת אצל משתמשים דפוסי קניות ומחברת עבורם רשימת קניות ; ואפליקציה שמתאימה את מסך המחשב או הסמארטפון לקשיי הראייה של המשתמש. בין המשקיעים ואנשי תעשיית ההייטק שנכחו בערב היו מייסד JDate ג'ו שפירא, טל מורגנשטרן מקרן סקויה והמשקיע שלומי גרנדס.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x