$
חדשות טכנולוגיה

Umoove ל"כלכליסט": הטכנולוגיה שלנו לא שולבה בגלקסי S4

בשבוע האחרון דווח שמקורן של יכולות זיהוי תנועת העיניים בסמארטפון המתקדם הוא בסטארט-אפ הישראלי. ל"כלכליסט" נודע כי טכנולוגיית Umoove אמנם מתאימה כמעט לכל טלפון - אך לא קיימת ב-S4

אסף גלעד 14:5313.03.13

מוטי קריספיל, מנכ"ל הסטארט-אפ הישראלי שפיתח טכנולוגיה לחישת תנועת העיניים והראש על ידי טלפון סלולרי אמר ל"כלכליסט" כי הטכנולוגיה שפותחה בחברה אינה משולבת במכשיר הגלקסי החדש כמוצר ברישיון לחברת סמסונג.

 

זאת, לאחר שדווח כי טכנולוגיית זיהוי העיניים של החברה היא זו שתפעיל את הממשק הטבעי המתקדם ששולב בסמארטפון הדגל של סמסונג, שייחשף ביום ה' בלילה באירוע בניו יורק.

 

הטכנולוגיה של Umoove קוראת את תנועת האישונים גם ללא חיישן אינפרא אדום הטכנולוגיה של Umoove קוראת את תנועת האישונים גם ללא חיישן אינפרא אדום צילום: ניצן סדן

 

זיהוי עיניים כמעט לכל סמארטפון

 

Umoove פיתחה אלגוריתם שהמזהה את תנועות העיניים והראש של המשתמש באמצעות המצלמה הקדמית של סמארטפונים וטאבלטים ומאפשר לו לגלול את המסך לכיוונים שונים. כרגע, כפי שהדבר נראה, פניה של Umoove אינן ליצרן או מכשיר אחד, אלא להשקה של חבילת הקוד שלה (SDK) עבור מפתחים חיצוניים, חברות משחקים סלולרים, יצרניות סלולר ומפעילות סלולריות, שיכולות לשלב את התוכנה הישראלית ברישיון.

 

 

חבילת התוכנה תהיה זמינה החל מה- 14 לאפריל ולפי ההערכה, יצרניות סלולר, משחקים ומפעילות כבר נמצאות במשא ומתן עם החברה הישראלית לשילוב התוכנה שלה בהשקות עתידיות. הטכנולוגיה המאפשרת זיהוי תנועות עיניים וראש הוצגה כבר בכנסים Thinknext של מיקרוסופט בתחילת השנה ובכנס המובייל בברצלונה שהסתיים בתחילת החודש.

 

בניגוד להערכות כאילו מדובר בטכנולוגיה עתידית שיכולה לעבוד על חומרה חדשנית, הרי שהטכנולוגיה של Umoove יכולה לעבוד על כל מכשיר טלפון סלולרי עם מצלמה ברזולוציה הגבוהה מ-200 על 320 פיקסלים, פחות ממצלמת VGA בסיסית. נוסף על כך, במכשירי אנדרואיד יכולה לעבוד הטכנולוגיה על מכשירים בעלי גרסת 2.3 ומעלה. כך, יכולה הטכנולוגיה של Umoove לעבוד, לדוגמה, על גלקסי S2, אייפד 2 או אייפון 4. נוסף על כך, הטכנולוגיה לא דורשת חיישנים מיוחדים כגון חיישן אינפרא אדום, אלא מסתפקת במצלמה בלבד, וכן יכולה לעבוד גם על מחשבים נייחים, ממירי טלויזיה, קונסולות משחק או טאבלטים.

 

 

השלמה לממשקי זיהוי התנועה

 

לטכנולוגיה של Umoove יכולות נוספות מעבר לזיהוי עיניים ותנועות ראש, כגון נטרול רעידות ובעיות תאורה וזום. סך הכל מחזיקה החברה ב-13 פטנטים. עבור מוטי קריספיל, מנכ"ל החברה, מדובר בטכנולוגיה שמשלימה לזו המפותחת בפריימסנס, אקסטרים ריאליטי או פוינטגראב, וכן משלימה לטכנוולגית המגע - ולא מחליפה אותן.

 

"הטכנולוגיה שלנו מתאימה יותר לאלה שמחזיקים את מכשיר הסלולר שלהם בכף היד ומסוגלת לזהות מיקרו-מחוות של גלגלי העיניים והראש. זה מתחבר יותר לאינטואיציות של התנועות שלנו, ולא מתנגש עם נגיעה במסך, להיפך - מדובר בהשלמה שלו. עם זאת, אנחנו מאמינים ששליטה בראש ובעיניים הם בעלי פוטנציאל גדול יותר מאשר מחוות ידיים מול המצלמה הסלולרית - כי אלו לפעמים יוצרים בלבול עם מגע במכשיר".

 

Umoove הוקמה ב-2010 על ידי מוטי קריספיל (המשמש כמנכ"ל החברה), איצי קמפינסקי, טוביה אלבוים וניר בלושטיין. החברה ממוקמת בהר חוצבים בירושלים, מעסיקה 20 עובדים - מרביתם מהנדסים המתמחים בעיבוד תמונה, חיישני תנועה ופיזיקאים. Umoove גייסה עד היום שני מיליון דולר ממשקיע אסטרטגי אירופי ועוד כמה מאות אלפי דולרים מהמייסדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x