$
מכשירים ומדריכים
CES 2013

בשוליים של CES: כלב זה כל כך 2012

יצור פרוותי שמגיב למגע, מזלג לשמירת הדיאטה, ורובוט שישמור לכם על הבית. שליח כלכליסט הרחיק לביתנים שבקצה תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם - ושלף מתוכם את הגאדג'טים יוצאי הדופן של החברות שמנסות להפוך לדבר הגדול הבא

עומר כביר, לאס וגאס 11:5810.01.13
חברות האלקטרוניקה הגדולות, סוני, LG, סמסונג ואחרות, זוכות למרבית תשומת הלב התקשורתית בתערוכת האלקטרוניקה CES. אבל כמה מהגאדג'טים המיוחדים והמעניינים ביותר מגיעים דווקא מחברות קטנות ואלמוניות, עם הרבה אמביציות. “כלכליסט" חרש את אולמות התצוגה העצומים מקצה וקצה, וליקט את הגאדג'טים יוצאי הדופן והמעניינים ביותר בתערוכה.

 

Paro: חיית מחמד רובוטית

 

תרפיית חיות נחשבת כאמצעי מעולה לטיפול בחולי אלצהיימר, דימנציה או בסובלים מאוטיזם. אבל בעלי חיים מייצרים לא מעט בעיות: החל מאלרגיות ולכלוך ועד פגיעה אפשרית מצד המטופל. פארו הוא ניסיון לפתור בעיות אלו: מדובר בתחליף רובוטי שנע ופולט קולות חייתיים רכים, מצויד במגוון חיישנים ושיכול להגיב למגע ולפקודות קוליות. לדברי המתפתחים, התוצאות דומות מאוד לאלו שמתקבלות בטיפול עם חיות אמיתיות. פתרון לא רע גם להורים שרוצים לקנות לילדים שלהם כלב שלא צריך להוריד כל יום בשש בבוקר.

 

Paro. במקום פקינז Paro. במקום פקינז צילום: עומר כביר

 

Famibot: רובוט מאבטח

 

רובוט שמנקה את הרצפה אינו דבר חדש, ומאז השקת הרומבה הגיעו לשוק לא מעט רובוטים כאלו. אבל ב-Ecovacs לקחו את הקונספט לכיוונים חדשים לגמרי. כן, יש להם רובוט שמנקה רצפה, וגם אחד שיודע לטפס על זכוכית ולנקות חלונות, אבל המוצר המעניין שלהם הינו ה-Famibot - מעין מאבטח לבית, שמצויד במצלמה (המחוברת לכננת שיכולה להתארך לגובה), מחובר לחיישני תנועה ועשן ויכול לנוע בחופשיות בבית. יכולות החיבוריות שלו יכולות לספק לסמארטפון התראה על שריפה או חדירה לבית. בנוסף, כשאתם בבית, הוא מסוגל גם להקריא חדשות, לספק עדכוני מזג אוויר ועוד.

 

מנקה את הבית, שומר מפני גנבים. Famibot מנקה את הבית, שומר מפני גנבים. Famibot צילום: עומר כביר

 

Sensus: מערך חיישנים לאייפון

 

הוא אולי נראה כמו סתם עוד כיסוי לאייפון, אבל הסנסוס מצויד בחיישני תנועה בגב ובצדדים, שמגדילים משמעותית את אפשרויות השליטה במכשיר. השימוש העיקרי יהיה כנראה במשחקים: שימוש בחיישני הגב והצדדים יאפשר לנצל טוב יותר את תצוגת המכשיר ויימנע מצב בו האצבעות מסתירות חלק קריטי במשחק.

 

האייפון כולו הופך למשטח מגע. Sensus האייפון כולו הופך למשטח מגע. Sensus

 

Sphero: כדור בשלט רחוק

 

הכדור הקטן והמאיר הזה לא מתגלגל מעצמו. הוא נשלט מהסמארטפון או מהאייפד באמצעות אפליקציה מיוחד, ומתפקד למעשה כמעין גרסה מעודכנת למכוניות השלט רחוק שאף פעם לא קיבלתי ליום הולדתי (תודה, אמא). יש עקומת למידה קטנה, אבל ברגע שמבינים איך לתפעל אותו אפשר לגלגל אותו ישר או בסיבובים ולבצע איתו פעלולים שונים. לחברה אפליקציות שליטה מגוונות מעבר לזו הבסיסית (ניתן, למשל, ליצור דפוס גלגול קבוע). בנוסף, החיישנים של ספירו מאפשרים לאחוז בו ביד להשתמש בו כג'ויסטיק במשחקים שונים שגם הם פותחו על ידי החברה. בהחלט צעצוע חביב לילדים וחובבי גאדג'טים.

 

כדור עם שלט. Sphero כדור עם שלט. Sphero צילום: עומר כביר

 

iHealth: הרופא הסלולרי

 

בשוק אמנם קיימים כבר גאדג'טים שונים לניטור מדדים רפואיים, אבל אלו של iHealth נמצאים ברמה אחת מעל כולם. ראשית, בגלל העיצוב העתידיני והמדליק שלהם. הם לא נראים כמו מכשירים רפואיים אלא כמו מכשירים מסרט מדע בדיוני. שנית, בגלל ההתממשקות העמוקה שלהם למכשירי iOS (ובקרוב גם אנדרואיד). המכשירים מתקשרים אלחוטית עם הסמארטפון או הטאבלט, שמשמשים הן לשליטה והן לצורך צפייה בנתונים, ומתפקדים למעשה כמו תיק רפואי שמאכסן את המדדים השונים לאורך זמן ומאפשר מעקב אחריהם. לחברה מגוון מכשירים למדידת רמת הסוכר בדם, לחץ דם, חמצן ועוד.

 

מודד לחץ דם ועוד. iHealth מודד לחץ דם ועוד. iHealth צילום: עומר כביר

 

Hapi fork: מזלג חכם לאכילה מבוקרת

 

הגאדג'ט המושלם לאמא הפולנייה. זוכרים איך אמרו לכם בילדותכם לאכול לאט כדי שלא תקבלו צרבת? מפתחי המזלג הזה זוכרים. חיישני תנועה מודדים את מהירות האכילה שלכם, ואם אתם דוחפים את המזון מהר מדי המזלג רועד בפה ומתריע בפניכם להירגע קצת. התממשקות אלחוטית לסמארטפון מאפשרת לכם לעקוב אחרי הרגלי האכילה שלכם, וגם לשתף את אמא, שתירגע קצת ותדע שאתם אוכלים כמו שצריך.

 

המזלג החכם. Hapifork המזלג החכם. Hapifork

 

iBoard: הכיתה הדיגיטלית

 

הלוח והגיר המסורתיים מבית הספר לא עברו שינוי משמעותי בדורות האחרונים ורק התחלפו בלוח מחיק וטוש. אבל אייבורד יכול להיות המהפך הנחוץ. מדובר בלוח עתידני המצויד בחיישנים שמורכבים במסגרת שלו. מקרן פשוט ומחשב נייד הופכים אותו למעשה למסך מגע ענק שעליו ניתן לצייר ולסמן עם היד או עם כלי ייעודי. האפשרויות עצומות: החל מציור בצבעים שונים ועד הצגת תרשימים מורכבים כשהמורה יכול לבצע בהם שינויים בזמן אמת לעיני כל הכיתה. לוח של 82 אינץ' עולה 550 דולר.

 

לוח חכם לתלמידים. iBoard לוח חכם לתלמידים. iBoard צילום: עומר כביר

 

Cordcruncher ו-SleepPhones: אוזניות לבישות

 

מה כבר אפשר לעשות עם אוזניות? הנה שני חידושים מעניינים. אוזניות Cordcruncher פותרות בעיה מוכרת: לפעמים חוט האוזנייה פשוט קצר מדי. אפשר לקנות אוזניות על חוט ארוך יותר, אבל אז הוא יסתבך ויתמלא קשרים במהרה. הפטנט של החברה מבוסס על מעין חוט קפיצי, אותו ניתן למתוח לאורך המבוקש. סיימתם להשתמש? מתחו את החוט למלוא אורכו, שחררו והוא יתכווץ לחוט קצרצר אותו ניתן לכרוך מסביב ליד.

 

הקץ לפלונטר. CordCruncher הקץ לפלונטר. CordCruncher צילום: עומר כביר

 

SleepPhones מטפלות בבעיה אחרת אותה מכיר כל מי שניסה לשכב במיטה או לבצע פעילות מרובת תנועה עם האוזניות - יש להן נטייה לנוע ממקומן ולהשתחרר. הפתרון של החברה הוא למעשה שילוב האוזניות בתוך רצועת ראש. אף שפותח במקור לצורכי שינה, לדברי החברה המוצר פופולרי גם בקרב חובבי ג'וגינג או פעילות אירובית אחרת. הדגם הנוכחי כולל אוזניות חוטיות בלבד, אך בקרוב תשיק החברה גם דגם אלחוטי.

 

האוזניות שלא יפלו לכם. SleepPhones האוזניות שלא יפלו לכם. SleepPhones

 

Smotion: "קינקט" לחובבי אקסטרים

 

הקינקט של מיקרוסופט הביא את חוויית המשחק+תנועה לכל בית. המוצר הזה מבקש לקחת אותה צעד אחד קדימה. לא מדובר בסתם חיישן תנועה, אלא במתקן לביש שכולל רתמה עמוסת חיישנים שמחוברת לחבלי באנג'י גמישים, בתוספת אקדח מיוחד ופלטפורמת עמידה. התרכובת המסובכת הזו מאפשרת תנועות מורכבות הרבה יותר משניתן לבצע עם הקינקט, ובנוסף לכך מספקת התנגדות לפעולות המשתמש שמצריכה מאמץ גדול יותר - דבר ההופך כל משחק לתרגיל כושר מתמשך. השאלה היחידה היא מי יכניס את הדבר הזה הביתה?

 

משחק שהוא אימון כושר מאתגר. Smotion משחק שהוא אימון כושר מאתגר. Smotion

 

רובוט שרוקד גאנגנם סטייל

 

הכותרת אומרת הכול. לא בדיוק מוצר שימושי - אך לא מפתיע שלהיט השנה ביוטיוב, שהפך לקליפ הראשון שצבר מיליארד צפיות באתר - הגיע גם לעולם הרובוטיקה.

 

גאנגנם רובוט סטייל גאנגנם רובוט סטייל צילום: עומר כביר

 

הכותב הוא אורח חברת LG בתערוכה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x