$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: שארפ מנסה למכור חלק מחטיבת המסכים שלה לאינטל ו-Dell

החברה נמצאת בסכנת פשיטת רגל וצפויה לרשום השנה הפסד תפעולי של 5.5 מיליארד דולר, כפול משווי השוק הנוכחי שלה. טכנולוגיית התצוגה של שארפ תהווה מכפיל כוח עבור החברות, לפיתוח לפטופים וטאבלטים

הראל עילם 13:5229.11.12
שארפ, יצרנית האלקטרוניקה היפנית, נמצאת במגעים מתקדמים עם אינטל, Dell וקוואלקום למכירת חלק מחטיבת המסכים שלה. כך דיווח הבוקר (ה') הוול סטריט ג'ורנל, על בסיס מקורות אנונימיים בחברה.
דוברי החברות סירבו להגיב לידיעה. נשיא החברה, טאקשי אוקודה, אמר כי החברה "בוחנת אפשרויות לשיתוף פעולה" אך לא הוסיף על כך. מקורות ביפן טענו בחודש שעבר ששארפ ניסתה לגייס כספים מחברות כגון גוגל, אפל, מיקרוסופט ו-HP. החברה הכחישה את הדיווחים.

 

הציבור קונה פחות טלוויזיות מתוצרת יפן. מסכי שארפ בחנות בטוקיו הציבור קונה פחות טלוויזיות מתוצרת יפן. מסכי שארפ בחנות בטוקיו צילום: בלומברג

 

הקרב על שוק המסכים

 

שארפ סובלת מקשיים רבים בשנים האחרונות כתוצאה מהחלשות הין והדולר - ומהירידה בביקוש לטלוויזיות גדולות בארה"ב, עקב המיתון והתחזקות סמסונג על חשבון היצרניות היפניות. נכון להיום, סמסונג היא יצרנית המסכים המובילה בעולם.

 

מצבה של שארפ מנע ממנה הזדמנויות לשפר אותו. למשל, החברה לא נכללה במיזם של ממשלת יפן למיזוג חטיבות יצור המסכים של מספר חברות יפניות, על מנת להתמודד עם האיום הדרום קוריאני בשוק.

 

טכנולוגיית שארפ תוכל להוות מכפיל כוח עבור Dell ואינטל. מסך שארפ טכנולוגיית שארפ תוכל להוות מכפיל כוח עבור Dell ואינטל. מסך שארפ

 

בתחילת השנה הסכימה הון האי, חברת האם הטייוונית של פוקסקון הסינית, לרכוש 10% משארפ תמורת יותר מ-800 מיליון דולר. החברה תכננה להקים מפעל משותף בסין, שבין השאר ייצר מסכים עבור מכשירי האייפון והאייפד של אפל. באוגוסט הודיעו שתי החברות שידונו מחדש בעסקה ומאז לא נרשמה התקדמות במגעים. ככל הנראה שהסיבה לכך היא שווי השוק של שארפ - שירד ב-75% מתחילת 2012.

 

בדרך לפשיטת רגל?

 

שוויה של שארפ מוערך כעת ב-2.2 מיליארד דולר בבורסת טוקיו. לפני המשבר הכלכלי, ב-2008, נסחרה החברה לפי שווי של יותר מ-30 מיליארד דולר. החברה פרסמה בתחילת החודש אזהרת רווח ואמרה כי יתכן ולא תוכל להמנע מפשיטת רגל; הנהלתה צופה הפסד תפעולי של 5.5 מיליארד דולר השנה, כפול משווי השוק הנוכחי שלה.

 

נראה כי שארפ מחפשת אלטרנטיבות להון האי על מנת לעמוד בהתחייבות שלה לחזור לרווחיות עד 2014. בין השאר, משכנה החברה את המשרדים הראשיים שלה, לקחה הלוואה נוספת וקיצצה את כל תוכניות הבונוסים וההטבות לעובדיה.

 

לפי הדיווח, יצרנית האלקטרוניקה מנסה לגייס 240 מיליון דולר מ-Dell, סכום דומה מאינטל וסכום קטן יותר מקוואלקום. בתמורה, היא תיתן לחברות גישה בלעדית לטכנולוגיות המסכים המתקדמות שלה, דבר שיכול להועיל מאוד לדל בזירת הטאבלטים ולאינטל, שמנסה לפרוץ לשוק הסלולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x