$
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך: פיתוח חדש - רגל ביונית, שנשלטת בכוח המחשבה

המרכז לרפואה ביונית בשיקגו פיתח רגל תותבת יוצאת דופן, שמסוגלת לזהות פולסים עצביים ולתפקד כרגל אנושית. הערב תועמד הפרוטזה המתקדמת למבחן, עת ישתמש בה זאק ואווטר, המושתל הראשון - כדי להתחרות במירוץ לראש מגדל סירס

עומר כביר 18:0504.11.12

זאק ואווטר, אמריקאי בן 31, איבד את רגלו בתאונת אופנוע ב-2009. הערב, יעמוד ואווטר בתחתית מגדל סירס בשיקגו וישתתף במירוץ לקומה העליונה שלו, מס' 103. זאת, הודות לפיתוח חדש ומעניין שנחשף לראשונה בסוף השבוע האחרון: רגל ביונית שמופעלת בכוח המחשבה.

במסגרת תהליך השיקום שלו, עבר ואווטר ניתוח חדשני במרכז לרפואה ביונית (Center for Boinic Medicine) של מוסד השיקום של שיקגו (Rehabilitaion Institue of Chicago, או RIC בקיצור) במסגרתו "חווטו מחדש" עצבים ששלטו בעבר ברגל שנקטעה באופן שמאפשר לו לשלוט ברגל הפרוסטטית שלו באמצעות המחשבה - וכך להגיע לרמת תנועה ודיוק גבוהות במיוחד.

 

זאק ואווטר מתאמן על הליכה באמצעות הרגל הביונית ב-RIC זאק ואווטר מתאמן על הליכה באמצעות הרגל הביונית ב-RIC

 

פריצת דרך בשיקום קטיעות רגל

 

הרגל הביונית של ואווטר כוללת ברך וקרסול ממונעים שפועלים בתיאום ומסוגלים לזהות את כוונותיו של המשתמש ולהגיב בהתאם. “ההבדל הגדול מבחינתי הוא היכולת לטפס במדרגות כמו כל אדם אחד", אמר ואווטר בהודעה לעיתונות.

 

“עם פרוטזה סטנדרטית, אני צריך קודם לעלות מדרגה עם הרגל הטובה ואז להרים או לגרור את הרגל הפרוסטטית. עם הרגל הביונית זה פשוט - אני מטפס במדרגות כמו פעם ויכול אפילו לטפס שתי מדרגות בבת אחת".

 

הרגל הביונית מייצבת עצמה בהתאם למחשבה ומאפשרת הליכה וטיפוס מדרגות הרגל הביונית מייצבת עצמה בהתאם למחשבה ומאפשרת הליכה וטיפוס מדרגות

 

כאמור, הערב תיבחן הרגל הביונית על מדרגות מגדל סירס (שרשמית נקרא מגדל וויליס) לצד רגלי 3,000 משתתפים נוספים. ואף שוואווטר לא צפוי לזכות במירוץ, אם יצליח לסיימו יהיה זה הישג משמעותי לטכנולוגיות המתקדמות שעתידות לשפר את איכות חייהם של קטעי רגליים בשנים הקרובות.

 

"יש כמעט 600 אלף קטועי רגל תחתונה בארה"ב, ואנחנו מקווים שהטכנולוגיה הניורולוגית הזו תספק להם יכולות נוספות ועצמאות ארוכת טווח", אמר ד"ר לווי הארגרוב מ-RIC.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x