$
IT בישראל

פול אוטליני, מנכ"ל אינטל: "אנחנו לא מתכוונים לפטר עובדים בישראל"

פול אוטליני, שהגיע לביקור בישראל: "אינטל לא מתכוונת לפטר עובדים בישראל בתקופה הקרובה". כמו כן הצהיר אוטליני: "נשקיע 5 מיליון דולר בקידום החינוך המדעי בישראל"

מאיר אורבך 11:5601.11.12

אינטל תשקיע כ-5 מיליון דולר בארבע השנים הבאות בקידום החינוך במקצועות המדעיים, הטכנולוגיים, ההנדסיים והמתמטיים בישראל. כך הכריז הבוקר מנכ"ל אינטל העולמית פול אוטליני, אשר מבקר בישראל. חלק מההשקעה יוקדש לקידום תוכנית משרד החינוך להכפיל את מספר התלמידים המסיימים את בית הספר התיכון עם תעודת בגרות מדעית וטכנולוגית.

  

משרד החינוך הציב יעד של הגדלת מספר תלמידי התיכון הלומדים לתעודת בגרות מדעית או טכנולוגית מוגברת, משיעור של כ-6.5% כיום ל-14% בשלוש השנים הבאות. היוזמה החינוכית החדשה צפויה להקיף כ-4,000 תלמידים. ב-2013 מתעתדת אינטל להרחיב את התוכנית ל-200 בתי ספר בישראל ולגייס חברות היי-טק נוספות למציאת פתרון ארוך טווח למחסור המחמיר במהנדסים בישראל.

 

בשלב הראשון תושק התוכנית ב-25 בתי ספר בדרום הארץ, לרבות בקרית גת, אשקלון, באר שבע, נתיבות ואשדוד. "התוכנית של אינטל תלווה את התלמידים", אמר אוטליני, "אינטל תורמת 100 מיליון דולר בשנה רק לחינוך. אנחנו חושבים שזה עוזר לעסקים, אבל חשוב מכך הוא שזה עוזר להתפתחות בעולם. אנחנו תומכים בתחרות המדע הגדולה בעולם, שבה השתתפו 6 מיליון ילדים. כמו כן אנחנו מכשירים מיליוני מורים. אנחנו מרחיבים את התוכנית העולמית שלנו גם לישראל. אנחנו רוצים להכפיל את מספר התלמידים עם בגרות מדעית וטכנולוגיות מ6.5% כיום לכ-14% בתוך שלוש שנים. זו תוכנית טובה ומתאימה לנו כחברה ולחזון הפילנתרופי שלנו", הוסיף אוטליני.

 

"מאוד קשה להצליח במקצועות מדעיים ללא מורים מוכשרים ובעלי השראה שיובילו את התלמידים. אנחנו לא רק כותבים צ'ק והולכים אלא גם שותפים מלאים לתהליך ומפקחים ומגבים את זה עם מאות שעות רבות של מתנדבים שלנו ואנחנו מאוד מעורבים בתהליך", מסביר פול אוטליני, "אנחנו מעסיק גדול מאוד בישראל ואולי המעסיק הפרטי הגדול ביותר בתחומנו. הגישה לאנשים שחונכו למדעים וטכנולוגיה חשובה לנו מאוד. חברות סטארט אפ גדלות מאנשים שלמדו מדעים".

 

מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל ישראל, הוסיפה לדברי אוטליני: "נהיה חייבים לעבוד בצמוד למשרדים הממשלתיים כדי להכשיר הנדסאיים וטכנאים מאחר והמכללות והאוניברסיטאות מעדיפים כיום ליצור מהנדסים ופחות הנדסאיים".

 

ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, הגיב על השקעתה של אינטל בחינוך באומרו, "התוכנית עולה בקנה אחד עם מדיניות הממשלה לקדם את החינוך הטכנולוגי בבתי הספר, ובמיוחד בנגב ובגליל, על מנת לקבל עובדים מיומנים לתעשיות עתירות הידע. אין לי ספק ששיתוף הפעולה המוצלח עם אינטל ימשיך גם בעתיד והידע הטכנולוגי של ישראל ימשיך להניע את החדשנות הגלובלית ואת תעשיית ההי-טק".

 

גם שר החינוך, גדעון סער, בירך על השתלבותה של חברת אינטל במהלך רחב ההיקף אותו מוביל משרד החינוך לחיזוק המצוינות המדעית- טכנולוגית. סער ציין כי החינוך הטכנולוגי הוגדר כאחד היעדים שהוצגו על ידו עם כניסתו לתפקיד. בהתאם לכך הגדיל השר את התקציב הייעודי מ-38 מיליון שקל ל-450 מיליון שקל. "כבר עכשיו אנו רואים את ההתקדמות שהושגה: מספר התלמידים עלה ליותר מ-10,000 הלומדים במסגרות השונות של החינוך הטכנולוגי- מדעי", הצהיר השר.

 

בתשובה על שאלה הנוגעת למעמדו של דדי פרלמוטר הישראלי באינטל העולמית, שהוזכר כמועמד מוביל למשרת המנכ"ל, אמר אוטליני: "אני לא מתכוון לעזוב בתקופה הקרובה, כך שזה לא בתכנון. הוא עושה עבודה נפלאה והוא איש מוכשר מאוד ומקבל כל הזמן אחריות נוספת".

 

בתשובה לשאלה על הכניסה המאוחרת של החברה לתחום המובייל אמר אוטליני: "לאחרונה התחלנו לייצר מוצרים לתעשיית המובייל ויש לנו מוצרים מתחרים. אני מצפה שנהיה מתחרים מאוד חזקים בתחום".

 

אוטליני נשאל גם על הפיטורים בתעשיית ההיי-טק הישראלית ואמר: "אינטל לא מתכוונת לפטר עובדים בישראל בתקופה הקרובה. עברנו צמצומים בעבר וכל זה מאחורינו, אבל אי אפשר להגיד לעולם לא". כמו כן התייחס אוטליני למחיר המניה של אינטל: "אני לא מבזבז את חיי על מחיר המניה של אתמול אלא רק על מחיר המניה של החברה בעתיד ועל עתידה של החברה".

 

בהתייחסו לבחירה של אינטל להקים את המפעל הבא שלה באירלנד ולא בישראל ולבחירה של המפעל העתידי של החברה, אמר אוטליני כי: "אנחנו מתייחסים לכל מפעל בנקודת זמן מסוימת. בשנה הבאה נחליט על המפעל הבא. אנחנו כאן בישראל כבר 40 שנה ואנחנו גדלים כאן כל הזמן ואנחנו כאן לטווח הארוך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x