$
מכשירים ומדריכים

בלעדי לכלכליסט

דדי פרלמוטר: "אנחנו מטשטשים את ההבדל בין טאבלט למחשב"

סגן הנשיא הישראלי של אינטל מודה שאפל ומיקרוסופט הקדימו את החברה בתחומי המגע וזיהוי התנועה - ומציג את הנשק של אינטל במלחמת הטאבלטים: מעבד חדש בעל צריכת חשמל נמוכה במיוחד. "המרכז הישראלי הוא קריטי לפעילות החברה", אמר בראיון ל"כלכליסט"

אסף גלעד, סן פרנסיסקו 16:1824.10.12
נאום הפתיחה של כנס מפתחים של כל חברת טכנולוגיה שמור בדרך כלל למנכ"ל - סטיב באלמר מגיע להחמיא למפתחים במיקרוסופט שעובדים עם ווינדוס, וטים קוק מציג את החידושים של אפל. אבל את כנס המפתחים השנתי של אינטל, IDF, שהוא הכנס החשוב ביותר שלה שנערך לאחרונה כמדי שנה בסן פרנסיסקו, חנך דווקא סגן נשיא החברה, הישראלי דדי פרלמוטר, ולא המנכ"ל פול אוטליני.

בתוך שעה אחת הציג פרלמוטר, המכהן כסמנכ"ל המוצרים של החברה ולמעשה כטכנולוג הראשי שלה, מכונת משקאות מבוססת שבב מתוחכם עם מסך מגע, מנוע חיפוש עם זיהוי דיבור דמוי סירי, מחשבי אולטרה-בוק שהופכים לטאבלטים, ומעבד חדשני, הדור הבא של אינטל, האסוול (Haswell).

 

דדי פרלמוטר. מנכ"ל אינטל הבא? דדי פרלמוטר. מנכ"ל אינטל הבא?

 

פרלמוטר נמצא כעת בשיא הקריירה שלו: הוא הישראלי הבכיר ביותר באינטל מאז ומעולם, וממשיך לטפס אחת לכמה שנים במעלה ההיררכיה הארגונית. רק בתחילת השנה מונה לתפקיד מנהל המוצרים הראשי של אינטל, ארבע שנים לאחר שמונה לתפקיד סגן נשיא.

 

היורש של פול אוטליני?

 

בחודש ספטמבר מנה הוול סטריט ג'ורנל את פרלמוטר בין המועמדים המרכזיים לתפקיד מנכ"ל אינטל הבא, אם יחליט המנכ"ל המצליח פול אוטליני לפרוש. כמה ימים קודם לכן פרש מאינטל שון מלוני, סגן נשיא שהיה מסומן בעבר לרשת את אוטליני. כעת, לפי הג'ורנל, סיכוייו של פרלמוטר להתמנות למנכ"ל גבוהים אף יותר, אם כי עדיין עליו להתחרות בסטייסי סמית', סמנכ"ל הכספים של החברה, ובריאן קרזניץ', סמנכ"ל התפעול.

 

"אני לא חושב על הצעד הבא בקריירה שלי", אומר פרלמוטר בראיון בלעדי ל"כלכליסט" שנערך בסן פרנסיסקו. "יותר מזה: אני לא ממש מתכנן קריירה ולא מתכוון לשנות את מה שיש לי. רק בתחילת השנה מוניתי לתפקיד הנוכחי, כך שאני טרי בתפקידי. יש לי מספיק אתגרים וגיוון בעבודה שלי היום".

 

למרות הזיקה הטבעית לישראל, פרלמוטר לא נותן למדינת המוצא שלו עדיפות בשלב קבלת ההחלטות לגבי פיתוחים עתידיים של החברה. כך, למשל, מפעל הייצור הבא של החברה יוקם באירלנד. "עדיין לא החלטנו אם המפעל שאחריו יקום בישראל או לא", הוא אומר. "מה שבטוח הוא שהמפעל הבא יהיה בטכנולוגיה של 10 ננו־מטר. אבל יש עוד כל כך הרבה פרמטרים להחלטה היכן ימוקם המפעל, שכרגע מוקדם מדי לדבר על כך".

 

לאחרונה נראה כאילו מעמדו של מרכז המו"פ הישראלי נחלש. הוא לא היה במרכז העניינים של פיתוח מעבד ההאסוול.

"המרכז הישראלי הוא קריטי לאינטל כבר שנים רבות, ובקרוב נכריז על מוצרים נוספים שייצאו משם. הוא קרוב ללבי. העובדה שמולי אדן מנהל כיום את המרכז הישראלי קשורה לכך שישראל הפכה למקום חשוב עבורנו, אבל כל מרכזי הפיתוח של אינטל צריכים להיות שווים ולקבל ממני כסגן נשיא את אותו היחס. אנחנו לא מתרשמים מגיאוגרפיות, אלא מהמוצרים שמפותחים כל רגע בכל מקום. תראה לי מה פיתחת וכך תהפוך למשמעותי בחברה".

 

אחת הסיבות שלפרלמוטר כל כך טוב בתפקידו כיום היא מבט העל שהתפקיד מספק לו. הוא אחראי על פיתוח כל מוצרי אינטל ונוגע בכל אחד מתחומיה: החל ממעבדי השרתים הארגוניים, דרך המחשבים האישיים ועד מעבדי Atom שמנסים לתפוס מקום מרכזי בענף הסמארטפונים והטאבלטים. הנשק שיסייע לפרלמוטר במלחמה של אינטל מול יצרניות השבבים המתחרות, כגון ARM או AMD, הוא האסוול, המעבד החדש שאותו השיק בסן פרנסיסקו לפני כחודש.

 

דדי פרלמוטר באירוע המפתחים של אינטל דדי פרלמוטר באירוע המפתחים של אינטל

 

עולם שבו כולם רוצים טאבלט

 

האסוול הוא הדור הרביעי של מעבדי אינטל בסדרת Intel Core, המיועדים בין השאר למחשבים ניידים מדגמי האולטרה-בוק. במילים אחרות, זוהי התחמושת של יצרניות המחשבים המסורתיות בעולם שבו כולם רוצים טאבלטים. "בשביל מה לקנות בנפרד טאבלט ואז להוציא הון תועפות על מקלדת, כשאתה יכול לרכוש מחשב שיעשה הכל?", שאל פרלמוטר דקות קודם להצגת האסוול, כשעמד על הבמה והציג מחשבים של לנובו ואסוס שכוללים מסך מגע. המעבד החדש צפוי להיות מבוסס על טכנולוגיית 22 ננומטר, לתמוך במערכת ווינדוס 8 שתושק מחר, ולהסתפק בצריכת חשמל נמוכה פי 20 משבבי הדור השני, Sandy Bridge, שפותחו בישראל.

 

"ההבדל המשמעותי בין האסוול לדורות שלפניו הוא שאנחנו לוקחים את נושא הניידות הרבה יותר ברצינות", אומר פרלמוטר. "רצינו לטשטש את הגבולות בין טאבלט למחשב, והאסוול החדש יתאים במיוחד לקטגוריות של טאבלטים בגדלים של 11 עד 13 אינץ', שיבצעו מה שמחשבים יודעים לבצע. המחשב האישי הופך לנייד יותר. עם זאת, האסוול לא יחליף את שבב ה-Atom".

 

באותו כנס הציג פרלמוטר טכנולוגיה שפותחה באינטל, המאפשרת לשלוט במחשב על ידי תנועות יד, בדומה לקינקט של מיקרוסופט, ולאחר מכן הציג טכנולוגיה בשם דרגון, תוכנה של חברת ניואנס שמשולבת במעבד של אינטל ומאפשרת לשלוט בפעולות המחשב האישי על ידי פקודות דיבור.

 

מזכיר קצת את סירי של אפל, לא?

"לא, ההבדל הוא שסירי דורשת חיבור מתמיד לאינטרנט ולענן, ואילו הדרגון הוא מקומי. תוכל להשתמש בו גם בלי חיבור לרשת, למשל במטוס. התמקדנו בבקרה ושליטה בו, בזמן תגובה קצר וברמת דיוק גבוהה".

 

זה נראה כאילו אינטל נגררת אחרי ענקיות טכנולוגיה אחרות.

"לא כולם יכולים להוביל כל הזמן. עם כל הכבוד לאפל, למשל, הם לא המציאו את הטאץ'. הם אמנם עשו אינטגרציה טובה יותר, אבל הם לא היו הראשונים, כי אם אינטל. אבל זה נכון שהם הפכו אותו לשימושי מאוד. את טכנולוגיית חישת התנועה אנחנו מביאים לרמה אחרת מזו של הקינקט של מיקרוסופט. אנחנו רוצים להביא אותה לרמת ביצועי חומרה מצוינת שנמצאת בתוך המחשב, ולא כמחשב נפרד".

 

"זה נכון שאנחנו תופסים את התחום הזה קצת באיחור, אבל אנחנו לא יכולים לחדש בהכל, ותמיד יהיו השקות שחברות אחרות יצליחו לעשות לפנינו. אם אתה יכול להביא דברים לרמת מחשוב גבוהה יותר - אתה בדרך הנכונה. למשל, כל אחד יכול לעשות טכנולוגיית NFC, השבב לביצוע תשלומים סלולריים, השאלה היא כמה בטוח אתה עושה אותו".

 

דיברת על אבטחת מידע, ובשביל זה רכשתם את חברת מקאפי כבר לפני שנתיים בכ-7 מיליארד דולר, ועדיין לא ברור מה תעשו איתה.

"זה אמנם נראה מוזר, אבל אינטל היא חברת שבבים שמייצרת גם שירותים, כדי שאנשים ירכשו שירותים שמבוססים על שבבים. רכישת מק'אפי היא חלק מהמגמה הזו, של איתור שירותי תוכנה ושילובם בחומרה שלנו. שילוב של חומרה ותוכנה בהצפנה הולך מצוין עם מגמות אחרות כמו וירטואליזציה, קישוריות WiFi ומיקום לפי GPS. אחרי הכל, אתה לא רוצה שיידעו בכל רגע איפה אתה נמצא".

 

חוזרת לעולם הסלולר

 

בשנה האחרונה נכנסה אינטל בכל הכוח לענף הסמארטפונים, לאחר שהבינה שהמתחרות קוואלקום, NVIDIA ו-ARM הולכות ומשתלטות על נתחים גדולים בו. הלחץ של אינטל גובר במיוחד לאור הידיעה שהיא כבר היתה שם - התכנון המקורי של אפל היה לשלב את שבבי ה-Atom של אינטל במכשיר האייפון הראשון, תוכנית שמעולם לא יצאה לפועל. בסופו של דבר, בחרה אפל בשבבי סלולר מבוססי ARM.

 

הקאמבק של אינטל, אשר ממדיו עוד צריכים להתברר, כולל את שילוב שבב האטום במכשירים מתוצרת ZTE, והשקת הדגל שלה היא במכשיר החדש ביותר של מוטורלה, ה-RAZR i. פרלמוטר סבור שאינטל התקדמה כברת דרך רצינית בחזרה למרכז הבמה. "השקנו את האטום בחמישה סמארטפונים נוספים, נכריז על השקות בשבועות הקרובים ובשנים הקרובות. עם זאת, אני מודה שהחזרה שלנו למרכז הבמה לא תהיה בקרוב. זה ייקח זמן וזה יהיה תלוי ברמת החדשנות שנציג. לפני שנה אמרו לנו שלא נוכל להתאים מוצרים לטלפון, היום כולם יודעים שאנחנו כבר יכולים לעשות זאת".

 

הכותב היה אורח אינטל בסן פרנסיסקו

בטל שלח
    לכל התגובות
    x