$
מכשירים ומדריכים

העד הישראלי במשפט סמסונג: "הפטנטים של אפל לא מקוריים"

איתי שרמן, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של מודו, העיד במשפט הפטנטים בין ענקיות הסלולר. בראיון ל"כלכליסט", מסביר המומחה למי באמת שייכים הפטנטים שתובעת אפל לעצמה -ביניהם, עיצוב האייפד

אסף גלעד 12:0926.08.12

משפט הפטנטים בין אפל וסמסונג הסתיים בפסיקה לטובת החברה האמריקאית - שתזכה בפיצוי של 1.05 מיליארד דולר. עם זאת, יש מי שסבור שחלק מהפטנטים שבגין הפרתם נתבעה סמסונג - אינם של אפל במקור.

 

אחד המומחים שזימנה סמסונג להעיד מטעמה היה איתי שרמן, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של מודו. שרמן (42), המתגורר בהוד השרון, נחשב לעד מומחה כמי ששימש קודם לעבודתו במודו כבכיר בטקסס אינסטרומנטס, לאחר שחברת ליבית שבה שימש כמנהל טכנולוגי נרכשה על ידה. לאחר סיום תפקידו במודו הוא פתח חברה לייעוץ בתחום הטלפונים החכמים.
 

שרמן סיפר בסוף השבוע ל"כלכליסט" כי קיבל פנייה מצד עורכי הדין של סמסונג, ונבחר בין השאר בזכות הניסיון שלו בפיתוח טלפונים סלולריים ובזכות העובדה שאינו עובד בחברת מו"פ פעילה.

 

במהלך כמה דיונים משפטיים שהתנהלו בארה"ב ובבריטניה טען שרמן כי טענותיה של אפל בדבר המקוריות שלה בעיצוב האייפון והאייפד מוטעות. שרמן התמקד בשני פטנטים שמתארים את העיצוב החיצוני הקדמי של מכשיר האייפון, ובפטנט נוסף הקשור לעיצוב החיצוני של האייפד.

 

אייפון וגלקסי S2 - של מי הפטנטים האלה במקור? אייפון וגלקסי S2 - של מי הפטנטים האלה במקור? צילום: בלומברג

 

שרמן הציג בבית המשפט בארה"ב ארבע דוגמאות לפטנטים שמזכירים את צורתו החיצונית של האייפון - ונרשמו עוד לפניו: מדובר בשני פטנטים יפניים ובשניים קוריאניים הקשורים בעיצוב המכשיר. אחד מהם הוא מכשיר ה־Prada של LG. בכולם נראה מכשיר טלפון מלבני עם פינות מעוגלות, ובמרכזן מסך. אלה שימשו את שרמן לטעון כי הפטנטים של אפל אינם מקוריים.

 

עיצוב האייפד אינו פטנט לגיטימי

 

שרמן התייחס גם לאייפד של אפל וטען כי גם במקרה זה אפל אינה מקורית. הטאבלט TC1000 של קומפאק ופטנט נוסף של איש המדיה רוג'ר פידלר, שפיתח טאבלט לקריאת עיתונים כבר ב-1994, קדמו לאייפד. שרמן טען כי שילוב בין הפטנט של קומפאק לבין מחשב הלוח של פידלר יכול להוביל לפטנט שרשמה אפל על האייפד, ולכן זה אינו בר-הגנה.

 

בשיחה עם "כלכליסט" הוא הסביר כי "תחום הקניין הרוחני הוא קריטי עבור חברות מההיבט ההגנתי, אך גם ההתקפי. חברות גדולות שמשחקות בשווקים אלה חייבות להיות בעמדה שמאפשרת להן להגן על עצמן מפני תביעות, כיוון שהמוצרים כיום כל כך מורכבים ומכילים כל כך הרבה מידע, שבכדי להרים מוצר צריך כמות פנומנלית של קניין רוחני. אין לחברות ברירה אלא לעטוף את עצמן ב'שכפ"ץ' הגנה של קניין רוחני כדי לא להיות חשופות לתביעות. רכישת מוטורולה מוביליטי בידי גוגל היא דוגמה טובה למהלך כזה".

 

על ההפסד של סמסונג במשפט סרב המומחה להגיב. שרמן נחשב כיום ליועץ מבוקש בתחום טכנולוגיות סלולר ותקשורת, ובין השאר עובד עם בטר פלייס, מארוול, פאוורמט ואלטייר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x