$
אינטרנט

גרמניה: "על פייסבוק למחוק את מאגר זיהוי הפנים של אזרחינו"

ממשלת גרמניה מחדשת את החקירה הרשמית של הרשת החברתית - ותובעת מהנהלתה לחדול מלהפר את פרטיות אזרחי המדינה. פייסבוק, מצידה, לא מתרגשת מהדרישות ומסרבת למחוק את המאגר

הראל עילם 13:4516.08.12
ממשלת גרמניה פותחת מחדש את החקירה הרשמית כנגד פייסבוק בנושא פרטיות וטכנולוגיית זיהוי הפנים שלה. המדינה, שידועה בסטנדרטים הגבוהים שלה בתחום הפרטיות, טוענת כי הטכנולוגיה של פייסבוק מפרה את הזכות של אזרחיה לפרטיות. את ההחלטה לפתוח מחדש את החקירה מסר אמש (ד') יוהנס קספר, נציב אבטחת המידע של מדינת המבורג בגרמניה.

 

לפי דיווח של הניו יורק טיימס, קספר החליט לפתוח שוב את החקירה לאחר שהרשת החברתית סירבה לעמוד בהסכמים ובדרישות שהוצבו לפניה. "אנו חייבים להגיע לפתרון משפטי ראוי", אמר. "הם חייבים להשיג את אישור המשתמשים, בהתחשב בנזק הפוטנציאלי האפשרי מניצול לרעה של המידע הביומטרי. נפגשנו איתם מספר פעמים אבל הם לא עושים דבר. הם לא יכולים לשבת על הגדר בנושא הזה".

 

החקירה החלה לפני כשנה אך הוקפאה ביוני האחרון, לאחר שפייסבוק הסכימה להגיע לפשרה עם הנציבות ולעדכן נהלי פרטיות. אבל מאז, לפי קספר, פייסבוק סירבה להתגמש ולעמוד בדרישות האיחוד האירופי, וכעת עליה למחוק את מאגר הפנים הביומטרי שלה. גרמניה לא לבד: מדינות נוספות באירופה תוהות מה עושה פייסבוק עם מאגר נתוני זיהוי הפנים ושוקלות לחקור אותה על כך.

 

פייסבוק מסרבת למחוק

 

הרשת החברתית, מצידה, טוענת שהיא לא מפרה את החוק הגרמני - כי שרתיה יושבים באירלנד, שם חוקי הפרטיות ואיסוף המידע שונים. נציבי הפרטיות האיריים חקרו בעבר את החברה והגיעו להסכמה שתיוג התמונות הוא חוקי.

החברה הודיעה שהיא מסכימה באופן זמני להפסיק ולאסוף מידע על משתמשים חדשים שנרשמו החל מהראשון ליולי, אבל לא תמחק את המאגר הקיים. דובר החברה אמר: "לפי שיקולינו, פיצ'ר הצעות התיוג שלנו עומד בחוק האירופי".

 

לא מתרגש מהדרישות של גרמניה. צוקרברג לא מתרגש מהדרישות של גרמניה. צוקרברג צילום: בלומברג

 

פייסבוק משתמשת בטכנולוגיית זיהוי הפנים שלה כאשר משתמשים מעלים תמונות חדשות לרשת החברתית. היא מזהה את האנשים בתמונות ומציעה לאנשים לתייג אותם לתוך התמונה. משתמשים יכולים לנטרל את האפשרות שהמערכת תזהה אותם או את האפשרות שמשתמשים יוכלו לתייג אותם לתוך תמונה, אבל הדבר דורש לנטרל את הפיצ'ר מתוך תפריט הגדרות הפרטיות.

 

החברה תאלץ לבחור אם להתחיל לבקש את אישור המשתמשים באופן פרטני ולמחוק את כל מאגר הנתונים  - או להסתכן בתביעה. כרגע, נראה כי התביעה לא תכאיב במיוחד לרשת החברתית: הנציבות הגרמנית רק יכולה להגיש תביעה מקומית כנגד החברה - שיכולה לקנס מקסימלי של 30 אלף דולר בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x