$
אינטרנט

HOT הורידה את מחירי האינטרנט - והמתחרים זועמים

בכירים בשוק התקשורת פנו לשר התקשורת ומנכ"ל משרדו וטענו כי עליהם להתערב בתמחור שירותיה של החברה, שהודיעה היום על כניסה לתחום ספקי האינטרנט

גילעד נס 21:2414.02.12

גורמים רבים בקרב חברות התקשורת פנו היום (ג'), בכתב ובעל פה, לשר התקשורת משה כחלון ולמנכ"ל משרדו עדן בר טל והביעו זעמם על המחירים החדשים שתציג HOT החל ממחר.

 

הבוקר הכריזה HOT כי היא תחל לספק שירותי ISP (ספק אינטרנט) במחיר של 20 שקל לחודש לכל מהירות תשתית, ואף

הודיעה על החלפת שתי חבילות הטריפל הקיימות שלה בחבילות משודרגות, כאשר היקרה מביניהן (בעלות של 329 שקל לחודש) כוללת תשתית אינטרנט במהירות של 30 מגה, אך לקוחות שיצטרפו לחבילה בתקופה הקרובה יזכו לקבל 100 מגה. במקביל תאפשר החברה חיבור למהירות 100 מגה שלא במסגרת הטריפל במחיר של 179 שקל, במקום 599 שקל, כאשר בזק מציעה חיבור דומה תמורת 200 שקל (לאחר שקודם לכן גבתה עבורו 400 שקלים).

 

מנכ"ל ספקית האינטרנט והשיחות הבינלאומיות 018, איציק בן אליעזר, פנה במכתב בהול למנכ"ל משרד התקשורת ודרש כי המשרד יבחן דרכים לעצור את פעילותה של HOT במחירים אלו. לטענת בן אליעזר, HOT נסמכת על העובדה כי היא ובזק הן היחידות המחזיקות בתשתית האינטרנט, ובעוד על חברות אחרות בשוק נאסר להציג חבילת טריפל, HOT מורשית לעשות כן ולפיכך מעמדה בשוק חזק מכל מתחרותיה. התמחור הנוכחי של ה-ISP של HOT, טוען בן אליעזר, מדגיש שוב מדוע יש להאיץ את ישומו של השוק הסיטונאי, שיכפה על בזק ו-HOT למכור את החיבור לבית הלקוח גם לחברות המתחרות בהן במחיר סיטונאי.

 

גורמים נוספים בענף שוחחו היום עם מנכ"ל משרד התקשורת ושר התקשורת, וטענו כי פעילותה של HOT עתידה לפגוע קשות בספקיות האינטרנט האחרות. החברות המתחרות דורשות משר התקשורת להתערב, ובמשרד התקשורת בוחנים מהבוקר את הדרכים שבהן עשוי המשרד לפעול בנושא, וצפויים להמשיך בדיונים גם בימים הקרובים. עם זאת, בניגוד לבזק, המוגדרת כמונופול וכמעט כל פעילותה מפוקחת בידי משרד התקשורת, ספק אם למשרד התקשורת כלים או סמכות להתערב במחיריה של HOT.

 

גורם במשרד טוען הערב כי המשרד יבחן את תמחור חבילות הטריפל הכוללות את תשתית האינטרנט מול תמחור תשתית האינטרנט לבדה, ובאם ימצא כי התמחור של התשתית לבדה גבוה באופן לא מידתי ביחס למחירו בתוך החבילה, יתכן כי ניתן יהיה לפנות ל-HOT ולדרוש ממנה הסברים באשר להפרשים במחיר.

 

יצויין כי בזק מחוייבת בהיצע של חבילות "פריקות", כלומר שהלקוח יוכל לרכוש כל רכיב מהחבילה באותו מחיר שהוא מוצע בתוך חבילה, אולם HOT אינה כפופה להגבלה זו. כאשר קיבלה HOT את רישיון ה-ISP שלה, לאחר מאבק שארך יותר משנתיים בינה לבין המשרד, היא נדרשה לבצע הפרדה מבנית בין פעילות ה-ISP לשאר פעילותה, ובנוסף, באם ברצונה להציע את שירות ה-ISP בתוך חבילת טריפל, עליה לאפשר גם לספקיות אינטרנט אחרות להציע את השירות שלהן במחיר דומה. על פניו, וזו גם עמדתה הרשמית של HOT, נראה כי פעילותה של החברה אכן עומדת בהגבלות אלו, ולפיכך לא ברור האם משרד התקשורת יוכל להתערב בנושא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x