$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": מוטורולה רייזר – שכפ"ץ סלולארי

מוטורולה מוביליטי, שעומדת להצטרף למשפחת גוגל, החליטהלנפק לנו שלא יבייש את הפירמה ואת ההיסטוריה המפוארת שלה. הוא שווק כטלפון החכם הדק ביותר בעולם, עם עובי של כ-7.1 מ"מ בלבד

רפאל קאהאן 11:1002.12.11

מאז 2004, מותג הרייזר של מוטורולה מייצג את מוצרי הדגל של החברה האמריקאית הוותיקה. הוא מתייחס בעיקר לדקיקות של כל המכשירים שזכו אי-פעם לקבל את השם הנחשק. מכשיר הדגל האחרון של מוטורולה הוא גם רייזר, ולישראל הוא עושה עליה פחות משבועיים אחרי שהושק בארצות הברית. השבוע, הוא הושק אצל אורנג' וסלקום ופלאפון אמורות להשיקו בקרוב גם הן.

 

למכשיר יש מסך סופר-AMOLED בגודל 4.3 אינץ'. כמו רוב הטלפונים החכמים מבוססי אנדרואיד, הוא מתהדר במסך מגע עם ארבעה כפתורי פיזיים בתחתית המכשיר. הכפתורים עצמם לא נראים היטב ללא תאורה אחורית, והעבודה איתם מתסכלת ולא סטנדרטית.

 

 

מוטורולה רייזר מוטורולה רייזר צילום: אריאל בשור

 

המכשיר שווק כטלפון החכם הדק ביותר בעולם, עם עובי של כ-7.1 מ"מ. הוא החזיק בתואר בדיוק שבוע וחצי עד שפוג'יטסו הציגו את Arrow, עם גזרה בעובי של 6.6 מ"מ. מבחינת המשקל, הדעות חלוקות - הנתונים הרשמיים מראים על 130 גרם, אולם בדיקה על משקל דיגיטאלי ביתי הראתה 127 גרם. ההפרש אולי נגרם בגלל שלא היה בו כרטיס זיכרון. בכל אופן, המכשיר קליל ביותר ביחס לגודלו.

 

עיצוב:

 

כאשר מחזיקים את המכשיר ביד, הדבר הראשון הבולט חוץ מעוביו המיקרוסקופי הינו הרוחב הנדיב שלו של 69 מ"מ - אף יותר מגלקסי נקסוס, לו יש שטח מסך גדול יותר ב-17% . מדובר במכשיר שאינו מתאים כל כך לבעלי ידיים קטנות. עם זאת, הוא מרגיש איכותי ועמיד, שלא כמו הסמסונג גלקסי S למשל. השלדה שלו חזקה, אפילו חזקה מאוד.

 

 


 

מוטורולה החליטו לייצר לרייזר שיריון דמוי שכפ"ץ. לא מדובר במטאפורה - רייזר מתהדר בגב עשוי קוולר כמו באפודי-ירי. בנוסף לשכבת הקוולר ישנו שלד מאלומיניום שמהדק את כל החלקים למקשה אחת. המסך המצוין מכוסה בזכוכית גורילה גלאס שאמורה לשרוד את תלאות היומיום של סלולארי ממוצע בכיסו של משתמש מצוי. לקינוח מקבל הרייזר גם הגנה מפני נוזלים בדמות ציפוי ספלאש גארד.

 

מסך וממשק:

 

המסך מעולה, בהיר וחד ומשתמש כאמור בטכנולוגיית הסופר-AMOLED של סמסונג. הרזולוציה שלו מגיעה ל-540*960, המתקרבת לחדות של מסך הרטינה של אפל, ועוקפת את זו של הגלקסי S2. הביקורת היחידה נגדו תהיה נטייה לפיקסליזציה מיותרת אך בסך הכול, הוא ישרת נאמנה את הקהל הישראלי - גם בקיץ. את מבחן השימוש בשמש ישירה הוא עובר בקלות בעזרת הבהירות המצוינת שלו. מבחינת תצוגה, גם האותיות הקטנות ביותר הן קריאות, מה שחוסך מאמץ מוגזם ומאפשר קריאה נעימה של טקסטים ארוכים.

 

מסך הבית שלו מציג את ממשק המוטובלר הידוע של בעלת-הבית. כמו ה-SENSE של HTC, זהו ממשק קל לשימוש ומרשים ויזואלית עם מגוון אפקטים. כל חברה מקדמת פיצ'רים ואפליקציות ייחודיות לה, ובמקרה של מוטורולה מדובר ב"סמארט אקשן" ו"מוטואקסט".

 

סמארט אקשן מאפשרת יצירת כללים מוסכמים מראש. כך למשל, ניתן להגדיר שכאשר הסוללה יורדת אל מתחת ל-15% תאורת המסך תעומעם וה-GPS יכובה על מנת לחסוך בחשמל. התוכנה גם תציע למשתמש פתרונות ופעולות חכמות ללא שהוא ייזום זאת - תבניות שמתאימות לאופי השימוש ברייזר, ובין השאר מבוססות על הרגלי השימוש והמיקום.

 

 

רייזר - היה הדק בעולם, עכשיו צריך להסתפק במקום השני רייזר - היה הדק בעולם, עכשיו צריך להסתפק במקום השני צילום: אריאל בשור

 

האפליקציה השנייה, מוטואקסט, מאפשרת הזרמת מדיה ושיתוף קבצים באופן נוח. היא מקבלת אינפורמציה דרך וידג'טים כגון דואר אלקטרוני, אנשי קשר או סטטוסים אחרונים בפייסבוק ובטוויטר. הניווט בין החלונות מהיר ולא נתקענו או או המתנו לפתיחת אפליקציה. 

 

חומרה וסאונד:

 

המעבד של הרייזר הוא כפול ליבה במהירות 1.2 גיגה-הרץ, מסדרת OMAP של TI. גם מכשיר הדגל של גוגל, סמסונג נקסוס, משתמש במעבד OMAP. ההבדל העיקרי הוא שבנקסוס מדובר בגרסה מעט יותר מתקדמת שלו, 4460 לעומת 4430 ברייזר. לרייזר יש שטח אחסון פנימי של 8 גיגה וזיכרון של 1 גיגה, ותומך באפשרות להוסיף כרטיס זכרון דרך חריץ הרחבה. 

 

כמו כל טלפון, אחד מהשימושים העיקריים הוא כמובן השיחות. מבחינה זו, אנחנו שמחים לומר שהצליל מצויין. הקול עובר באופן חד וברור ואין קטיעות או השהיות. גם צליל הרמקול נעים וללא עיוותים. המצלמה נוחה לשימוש אך כמקובל אצל מוטורולה היא די סטנדרטית - פלאש לד יחיד ולמרות שמונת המגה פיקסלים שלה היא לא מבריקה ומספקת תמונות בינוניות ואף גרועות יותר ממכשירי הדור הקודם, כמו גלקסי S. צילום הוידאו מנפק רזולוציה של 1080p ואיכות תמונה טובה אך לא מדהימה.

 

סיכום:

 

מדובר באחד מהמכשירים המוצלחים שיצאו בשנים האחרונות. אם הוא לא יהפוך ללהיט היסטרי אנחנו מוכנים לאכול כובע או לפחות קופסת סרדינים. כאשר עדכון הגרסה יגיע אליו, הוא יהיה המתחרה החזק ביותר של האייפון ואולי אפילו האייפון קילר שכולם מחפשים.

 

יש לו את כל היתרונות האפשריים ובכל זאת, יש גם לא מעט הסתייגויות. בראש ובראשונה הוא יחסית גדול. המצלמה כמיטב מסורת מוטורולה אינה איכותית - וביחס נגיד לאייפון היא לא משתווה ברמת התצלומים והסרטונים. גם מחירו אינו זול במיוחד. ועדיין, מוצר מומלץ.

 

 

מחיר במפעילות: אורנג' - 3,924 שקל (36*109 שקל בחודש). שאר המפעילות סירבו לחשוף את מחיריהן.

 

 

מפרט:

 

ממדים: גובה - 130.70 מ"מ. רוחב - 69 מ"מ. עובי - 7.1 מ"מ

משקל: 130 גרם, כולל סוללה

מסך: גודל – 4.3 אינץ'. רזולוציה - 540 על 960 פיקסלים

מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.3.5 עם ממשק Motoblur של Motorola - ישודרג בקרוב לאנדרואיד 4.0

מעבד: מעבד OMAP כפול ליבה במהירות 1.2 גיגה-הרץ

זיכרון: 1 גיגה זכרון

שטח אחסון: פנימי - 8 גיגה-בייט. חיצוני - 32 גיגה-בייט, עם אפשרות להרחיב לעד 32 באמצעות כרטיס microSD.

מצלמות: אחורית - 8 מגה-פיקסל עם פלאש LED . קדמית - 1.3 מגה-פיקסל. צילום וידיאו באיכות HD ready של 1080p

בטל שלח
    לכל התגובות
    x