$
סטארט-אפים והון סיכון

מזהים פוטנציאל: ההשקעה המסקרנת בחברת זיהוי התנועה הישראלית

סיוה, שיצרה פתרונות תקשורת המשולבים באייפון ובגלקסי, תשקיע באייסייט 4.2 מיליון ד' ותשלב את הטכנולוגיה שפיתחה במעבדים עתידיים

אסף גלעד 14:1822.11.11
חברת סיוה, שפתרונות התקשורת שפיתחה משובצים בין השאר בסמאטרפונים של אפל וסמסונג, משקיעה יחד עם התאגיד היפני מיטסוי 4.2 מיליון דולר ב-Eyesight. החברה הישראלית פיתחה תוכנה המאפשרת זיהוי דו-ממדי של תמונה ותפעול מכשירים באמצעות זיהוי של תנועות ידיים.

  

בעקבות
ההשקעה תשלב סיוה את הטכנולוגיה של אייסייט במעבד מולטימדיה עתידי, המיועד לעיבוד תמונה ווידיאו באיכות HD. המעבד ישובץ בסמארטפונים, טאבלטים, טלוויזיות חכמות, ממירים דיגיטליים ואף כלי רכב. בסיוה טוענים כי שילוב טכנולוגיית זיהוי המחוות במעבד שלה ייעל את צריכת ההספק עד פי 20, מה שיתרום בין היתר לאורך חיי סוללה ארוכים יותר במכשירים.

 

חברת התוכנה EyeSight, שהופיעה לאחרונה בסקירת "כלכליסט" העוסקת בשבע חברות מבטיחות בתחום התלת-ממד, התמקדה בתחילת דרכה בטלפונים סלולרים, ופיתחה לסמארטפונים של נוקיה אפליקציה שאפשרה לבעלי לבצע פעולות באמצעות תנועות הידיים. כך למשל, נהג שקיבל שיחה במהלך נסיעה, נזקק רק לנפנוף קל כדי לענות לה, מבלי שיצטרך לגעת בטלפון עצמו.

 

החברה הטמיעה את מוצריה באלה של יצרנית מכשירי הסלולר הקוריאנית Pantech, אך בשנים האחרונות התרחבה אל מעבר לתחום הסלולר: בין היתר השיקה אייסייט לאחרונה את המוצר שלה על גבי מסכי יצרנית הטלויוזיה הסינית הייסנס. אייסייט גם חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת התוכן הסינית הואן טיוי, שמפתחת אפליקציות לטלוויזיות דיגיטליות.

 

בניגוד לעומק אינטרקטיב או פריימסנס, אייסייט עוסקת בניתוח תנועה דו-ממדי. היא לא מנתחת את גוף האדם ויוצרת ממנו מודל בשלושה ממדים, אלא מנתחת תנועות פשוטות. בכך היא מאפשרת למשתמש להפעיל תפריטים על גבי הסלולר או הטלוויזיה, להחליף ערוצים או לקבל שיחות.

 

סיוה מפתחת טכנולוגיה לתכנון שבבים המיועדים למכשירי סלולר, ובין השאר משולבים פתרונותיה באייפון ובמכשירי האנדרואיד של סמסונג. לקוחות נוספים של סיוה הן יצרניות סלולר כגון נוקיה, LG, מוטורולה, סוני-אריקסון ו-ZTE הסינית. לטענת החברה, אחד מכל שלושה מכשירי סלולר הנמכרים כיום כולל את הטכנולוגיה שלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x