$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי: המחשב האישי מת? לא בעיני מיקרוסופט

בכיר בענקית התוכנה עונה לסטיב ג'ובס, ומסביר שסמארטפונים וטאבלטים זה נחמד - אבל עדיין צריך את המחשבים האישיים כדי ליצור תוכן. שינסה לשכנע בזה את טורקיה, שרוצה לספק לתלמידים שלה 15 מיליון טאבלטים

יוסי גורביץ 13:4821.08.11

אל תהרגו את ה-PC כל כך מהר

 

משפט-הקסם החדש בתחום הטכנולוגיה הוא "אנחנו בעידן פוסט-PC". מי שהגה אותו, כמובן, היה מי שהפסיד באופן מהדהד ל-PC: סטיב ג'ובס, שמחשבי המק שלו מעולם לא הצליחו להתרומם מעל לנתח שוק של אחוזים בודדים, ועכשיו נוקם את נקמתו המתוקה על ידי הפיכת המחשבים לצעצועים ניידים. מטבע הדברים, מיקרוסופט - עם נתח שוק של כ-90% בתחום המחשבים האישיים - לא רואה כך את המצב, או לא יכולה להרשות לעצמה לראות אותו כך.

 

בהבינה שאם אתה נותן למשפט טרנדי מסוים לקבוע את הדיון אז הלך עליך, החברה יצאה להתקפה בסוף השבוע. סמנכ"ל התקשורת שלה, פרנק שאו, כתב פוסט בבלוג הרשמי של החברה, שבו ציין שהוא מעדיף לדבר על "עידן PC פלוס".

 

אנחנו מוקפים, כותב שאו, בערימה של מכשירים שכל אחת מהן עושה משהו באופן יוצא דופן: קוראי ספרים דיגיטליים נוסח הקינדל מאפשרים חוויית קריאה נוחה מאוד, סמארטפונים הם כלי תקשורת חריגים ביכולותיהם, וכן הלאה – אבל אף אחד מהם לא מסוגל להחליף את ה-PC. הם מכשירים נלווים.

 

יש שני דברים, מציין שאו, שכל המכשירים הנ"ל לא ממש יודעים לעשות, או שהם יודעים לעשות ממש גרוע: יצירת תוכן ושיתוף פעולה. ומה לעשות, רוב גדול של האוכלוסיה משתמש במחשבים גם לצורכי עבודה.

 

אז, לפי מיקרוסופט, מוקדם מדי לדבר על מותו של ה-PC: הוא בקושי בן 30, מזכיר שאו, "הוא אפילו לא בגיל העמידה, והוא עומד להתחיל ללמוד גלישת-שלג".

 

ומצד שני...

 

טורקיה מכניסה את הטאבלטים לכיתה
לכבות טאבלטים, בוחן פתע לכבות טאבלטים, בוחן פתע צילום: בלומברג

 

על טורקיה, אחת התרבויות העתיקות והעשירות של אזורנו, כותבים פה כמעט רק בהקשרים של טרור או של הצהרות עוינות. חוץ מארדואן וה-IHH יש לטורקיה גם מערכת חינוך, שלאחרונה החליטה להמר על טאבלטים.

 

הממשלה החליטה על יציאה למכרז, שהזוכה בו תתחייב לספק למשרד החינוך הטורקי 15 מיליון טאבלטים, המיועדים לתלמידי בתי הספר, בתוך ארבע שנים. שר המסחר באנקרה אף ערך לאחרונה ביקור בנושא בארה"ב. הוא ביקר בקופרטינו, כמובן, מטה אפל – אבל גם שתי חברות אחרות, מיקרוסופט ואינטל, צפויות להשתתף במכרז.

 

הזוכה המאושר יידרש לבנות את הטאבלטים בטורקיה עצמה, ואפל הודיעה שהיא מוכנה לייצר חלק ממוצרי הנישה שלה בטורקיה, אבל ספק אם זה יספק את הטורקים. ספק רב לא פחות אם אנקרה תאפשר לאפל להקים טורקיה מקבילה של סדנאות היזע הידועות לשמצה שבהן היא נעזרת בסין.

 

טורקיה לא לבד בנושא: בהודו מדברים על בניית נטבוק ב-35 דולר והעברתו לתלמידים, ופרויקט לפטופ לכל ילד כבר העביר את מוקד העניין שלו לבניית טאבלטים. מתי בפעם האחרונה שמעתם על ממשלה ישראלית שנקטה יוזמה דומה?

 

היו שלום ותודה על ההתקפות

 

האקר בכיר באנונימ... אה, רגע, לא, זה לא מדויק. אדם שטוען שהוא האקר בכיר באנונימוס, ומזדהה בתור מת'יו ממנצ'סטר, טוען שהוא עזב את אנונימוס בטריקת דלת לאחר שהארגון נהפך לטרוריסטי מדי לטעמו. מטבע הדברים, אי אפשר לדעת מה מכל זה נכון.

 

מת'יו, שטוען ששמו כהאקר היה SparkyBlaze, מעלה האשמות חמורות כלפי הנהגת הארגון: לדבריו, הבכירים "השליכו חברים אחרים בקבוצה לאריות". הוא טוען שהם הרבה פחות מוצלחים בהתקפות מכפי שהם מתארים את עצמם, ושהם נשענים על ילדים כשרוניים-אך-מטומטמים שיעשו את העבודה המלוכלכת ושיישבו בכלא בתור תגמול. אתם יודעים, בדיוק כמו שהבן של איסמעיל הנייה לא הצטרף לגדודי עז א-דין אל-קסאם.

 

הקש ששבר את גבו של ספארקיבלייז, שטוען שהוא השתתף בכמה "מבצעים" של אנונימוס ואינו גאה בהם, היה חשיפת המידע של משתמשי BART, מערכת התעבורה של אזור סן פרנסיסקו. המשטרה שם שיתקה לאחרונה את התקשורת הסלולרית, כדי למנוע הפגנה של תושבי העיר. במהלך אווילי מהרגיל, תקפה אנונימוס דווקא את המשתמשים וחשפה את המידע שלהם וזאת כ... לא ברור מה, בעצם.

 

ספארקיבלייז מתעקש שהוא מעולם לא חשף מידע של מישהו, ומזכיר לכל מי ששכח שהאתוס המקורי של אנונימוס לא היה חשיפת מידע אישי, להיפך: הוא היה שמירה על האנונימיות של כולם. חשיפת פרטיהם של משתמשים מתוך שכרון כוח - שזה בערך כל מה שעשה אנונימוס בחצי השנה האחרונה ויותר - היא בגידה ברעיון הזה. את המניפסט העילג-למדי שלו אפשר לקרוא כאן.

 

ויקיפדיה משנה את התמונה

 

לפני כמה שנים פקדה שערוריה, עוד אחת, את ויקיפדיה: הגרסה הבריטית של האנציקלופדיה התעקשה להציג תמונה פדופילית למדי שהופיעה על אלבום של הסקורפיונס מ-1976.

 

היא עשתה זאת למרות שארגון ממשלתי למחצה, שעוסק בתחום, עשוי היה להגדיר את אנשי ויקיפדיה כחלק מארגון המקדם פדופיליה. הוויקיפדים, מצדם, מיהרו להכריז על מסע צלב להגנה על חופש המידע. ואם זה לא מספיק, לפני כשנה אחרי שאחד ממייסדי האנציקלופדיה התלונן בפני ה-FBI שמאגר התמונות שלה משמש לאחסון פורנוגרפיית ילדים

 

בקרן ויקימדיה, העומדת מאחורי האתר, רוצים להשאיר את הימים האלה מאחור. כשבוע לאחר שהתברר שוב שוויקיפדיה היא מעוז גברי דוחה נשים, ובזמן שהאתר מאבד עורכים עקב התבגרותם, עורכת כעת ויקימדיה הצבעה שמטרתה למצוא דרך לקבור לנצח לפחות את השערוריות הקשורות לתמונות בעייתיות.

 

על פי ההצעה העומדת לדיון, תמונות שעשויות לעורר מחלוקת לא ייראו אוטומטית בדף הערך. במקום זה, המשתמשים יקבעו לעצמם מסננים שמיועדים לחסום תמונות בעייתיות – ואם הם ירצו לראות אותן בכל זאת, הן יצטרכו להקיש על קישור שמזהיר אותם. יש לקוות שההצעה הזו תעבור, ותעביר מהעולם את היחס האינפנטילי ל"חופש מידע" כעקרון-על באתר שרבים מאוד מגולשיו הם ילדים ובני נוער.

 

ג'יימי וויילס, מייסד ויקיפדיה. לרסן את התמונות הפוגעות ג'יימי וויילס, מייסד ויקיפדיה. לרסן את התמונות הפוגעות צילום: בלומברג

 

קצרצרים

 

גוגל+ עדיין מגששת את דרכה בנושא מדיניות השמות האמיתיים שלה, אבל בינתיים החברה הודיעה כי בקרוב תציע לפוליטיקאים, מפורסתמים וסתם אנשים פופולריים אפשרות של "חשבון מאושר". כלומר, לקבל אישור רשמי מגוגל שהם מי שהם טוענים שהם, בדומה לאופציה דומה בטוויטר.

 

במהלך מסע הצלב המשפטי של שלה נגד סמסונג, הצליחה אפל למנוע זמנית את מכירת מוצרי הגלקסי באירופה - צו שבוטל בינתיים. הטענה של אפל היתה שהמוצרים של סמסונג דומים באופן חשוד לאייפון ולאייפד שלה. בשבוע שעבר התברר שהיא שינתה מעט את מידות התמונה של הגלקסי טאב 10.1, כך שהוא ייראה דומה יותר לאייפד. עכשיו עולה החשד שהיא שיפצה מעט את המציאות גם באשר למידות של הגלקסי אס 2 מול האייפון. מישהו מופתע?

 

הפלטפורמה העצמאית Wordpress הולכת מחיל אל חיל: מבין מיליון האתרים הפופולריים בעולם, מפעילה וורדפרס 14.7% בהשוואה ל-8.5% בשנה שקודם לכן, ומתוך כל 100 אתרים חדשים בארה"ב, 22 מופעלים באמצעות וורדפרס. היא גם מועדפת על בוני אתרים עצמאיים: 6,800 מהם היו אחראים לבנייתם של 170 אלף אתרים, כשהם גובים בממוצע חמישים דולר לשעה.

 

מסתבר שלפחות בתחום אחד השימוש בפייסבוק מועיל: סינון תגובות. שורת אתרים שמשתמשים ב-Facebook Comments, ודורשים מהמשתמש להגיב באמצעות חשבון הפייסבוק שלו, דיווח על עלייה באיכות התגובות. הסיבה לכך מובנת מאליה: "טרולים לא רוצים שחברים שלהם ידעו שהם טרולים", הסביר מנהל התוכן המקוון של "הלוס אנג'לס טיימס", ג'ימי אור.

אחרי בתי הקפה, הרשת משתלטת גם על הפאבים אחרי בתי הקפה, הרשת משתלטת גם על הפאבים צילום: בלומברג

 

עד כה הכרנו את קפה האינטרנט, ובריטניה - כמה הולם - הופכת לחלוצה בתחום פאב-הרשת. שיתוף פעולה בין הייניקן ובין חטיבה של בריטיש טלקום תוביל בשנה הקרובה לפתיחת מעל ל-100 פאבים מרושתים, מתוך כוונה להגיע ל-300 עד סוף שנת 2012. קשה עדיין להעריך את ההשפעה של המהלך על עולם הטכנולוגיה, אך ניתן לצפות לעלייה במספרם של סטארט-אפים שמזהים שגיאות הקלדה הנובעות משיעור חריג של דם במחזור האלכוהול.

  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x