$
IT

למה עובדי IT מרוויחים פחות

מנכ"ל מלם-תים: "אדם צריך לבחור אם הוא רוצה אתגרים או יציבות ובטיחות"

מאיר אורבך 10:2908.03.11

בצדק או שלא בצדק, עובדי תעשיית המחשוב המקומית נחשבים בענף לדרג השני של עובדי ההייטק. סקר של חברת נישה הייטק עבור "כלכליסט" מצא שב־2010 גדל שכר העובדים בתעשיית ההייטק ב־8% בממוצע, ובתחומים מסוימים עלה אף יותר. עובדי המחשוב אינם חלק מבהלת הסטארט־אפ ואינם נהנים מפריחת מרכזי

הפיתוח המקומיים. במקום זאת הם עוסקים בעיקר בהובלת מיזמי מחשוב גדולים עבור בנקים, חברות ביטוח, מוסדות ציבור וחברות טלקום. המנכ"לים יודעים שמי שמגיעים לעבוד אצלם אינם עושה זאת מתוך הגשמת חלום אלא בעיקר משום שתנאי התעסוקה התאימו לצרכיהם האישיים, ונזעקים להגנתם.

 

"אנחנו מתכוונים להגדיל את מספר העובדים שלנו ב־300–400 עובדים נטו, מעבר לגיוס על חשבון עזיבת עובדים", אומר מנכ"ל מלם־תים שלמה אייזנברג. "המצב בתעשיית ההייטק, שבו אנחנו נאבקים על כל עובד, מביא לעליות שכר. אני מאמין שאדם צריך לבחור לעצמו את אופי מקום העבודה שלו - האם הוא רוצה סביבה של סטארט־אפ שיש בה אתגר ושינויים דרמטיים בפעילות החברה, או שהוא מחפש יציבות ומקום עבודה בטוח. אנשים בני 30 פלוס כבר רוצים יציבות, ויש לנו גם אנשים שעובדים 20 ו־30 שנה. הרעה החולה הגדולה ביותר של הענף שלנו בתחום התעסוקה היא הקפיצות של העובדים ממקום למקום. כשאני רואה עובד שכל שנתיים מחליף מקום עבודה אני יודע שלא אעסיק אותו. הקופצנות של העובדים מונעת מהם למצות את הקריירה".

 

"השוואת המגזר שלנו לעובדי ההייטק נכונה רק בחלקה", מסכים עם אייזנברג מנכ"ל נס טכנולוגיות שכי גרליץ. "לא מדובר באותו סט של יכולות וכישורים. בתחומי הטכנולוגיה המתקדמת מגזר ההייטק משלם פרמיה, ולפעמים היא מוצדקת. אבל יש הבדל בין הנדסת תוכנה לבין העולם שלנו, ולכן נוצרים הבדלים בינינו לבין שוק ההייטק. העובדה שאנחנו מצליחים לגייס עובדים מלמדת שיש עובדים רבים שמוכנים לעבוד גם במקומות כמו שלנו, אפילו תמורת שכר נמוך יותר, כי ככל הנראה הכישורים והצרכים שלהם מתאימים יותר לתחום שלנו".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x