$
משחקים

ילדים, רוצים לעבור לשלב הבא? שלמו למפתחי האפליקציות

משחקים לסמארטפונים, גם כאלה המיועדים לקהל צעיר במיוחד, מציעים לקנות תוספים והרחבות בתשלום. לא מעט הורים בארה"ב הופתעו לגלות חיובים של עשרות ומאות דולרים בעקבות רכישות מהסוג הזה. פירצה או מסחטת כספים?

אבנר קשתן 17:0809.12.10

אם הילדים שלכם משתמשים בסמארטפון, והחשבון הסלולרי קפץ פתאום - כדאי שתבדקו אם למשחקים שהותקנו על הטלפון יש קשר לזה. יותר ויותר מפתחי אפליקציות מציעים הרחבות ותוספים לרכישה בתוך המשחק עצמו: בדיקה של סוכנות הידיעות AP מעלה שהשיטה הזו נפוצה במשחקים, ובעיקר בכאלה הפונים לילדים קטנים. במקרים רבים השחקנים הצעירים מוציאים עשרות ומאות דולרים על חשבון כרטיס האשראי של הוריהם כדי לרכוש את ההרחבות.

 

דוגמה אחת לאפליקציה כזו היא "כפר הדרדסים", משחק לילדים בסגנון פארמוויל, שהושק לפני כחודש למכשירי אייפון ואייפד. המשחק מאפשר להתקדם בתהליך בניית הכפר באמצעות רכישת "אוכמניות דרדסים", הזמינות לקנייה תמורת 5 עד 60 דולר, בהתאם לכמות.

 

במשחק יש אלמנט תחרותי ברור: הוא מקושר לפייסבוק, ומשתף את ההישגים של השחקן עם חבריו. במילים אחרות, הוא מעודד את הילדים להשקיע, גם כסף, כדי להתקדם מהר יותר. הורים בארצות הברית התלוננו על חיובים של עשרות דולרים כתוצאה מרכישות שביצעו ילדיהם בתוך המשחק. תגובות וביקירות בעמוד האייטיונז של המשחק מכילות תלונות על החיובים המפתיעים.

 

"כפר הדרדסים" לאייפון. התחרות גורמת לילדים לשלם עשרות דולרים "כפר הדרדסים" לאייפון. התחרות גורמת לילדים לשלם עשרות דולרים צילום מסך: itunes.apple.com

 

"הם עושים את המשחק קשה, ומציעים לך דרך להתקדם"

 

"כפר הדרדסים" אינו לבד. לדברי ה-AP, שישה מתוך עשרת המשחקים המכניסים ביותר באפסטור מתבססים על קניות בתוכם, ולא רק על תשלום ראשוני. שניים מהם מציעים פריטים שעולים 100 דולר. לדברי אחד ההורים שהתלוננו, "כפר הדרדסים" ודומיו מבצעים תרמית שנועדה לסחוט כספים. "הם עושים את המשחק קשה במיוחד, ומציעים לך דרך לדלג על הקטעים הקשים. הם יודעים בדיוק מה הם עושים", האשים.

 

מחברת קאפקום, מפתחת "כפר הדרדסים", נמסר כי הקלות של החיובים היא "מצערת". לפי החברה, לאחר שהתקבלו התלונות, נוספה אזהרה בעת רכישת המשחק על כך שהוא מאפשר רכישות בתוכו. עוד צוין כי החברה תעדכן את המשחק כך שיוסיף התרעות כאלה בזמן הרכישה עצמה.

 

אפל, יש לציין, פיצתה את ההורים המתלוננים על סכומי הכסף שנגבו לפני שנוספה ההתרעה לתיאור המשחק. מהחברה נמסר כי מערכת ההגנה במכשיריה מחייבת את המשתמש להזין את הסיסמה לאייטיונז על מנת לבצע רכישות, פרט למקרים חריגים. בנוסף, ציינה אפל כי בהגדרות המכשיר ניתן לחסום את האפשרות לרכישות תוך-משחקיות בכלל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x