$
סטארט-אפים והון סיכון

"אם המשקיע לא שם כסף, זה כי לא הלהבת אותו"

יובל בן-יצחק, סמנכ"ל ההנדסה של חברת אבטחת המידע AVG שרכשה לאחרונה שתי חברות בישראל, לא מסכים לטענה שלפיה המשקיעים איבדו עניין בתחום

אסף גלעד 12:1017.11.10

הגולש הממוצע מכיר את AVG, ככל הנראה, כתוכנת אנטי־וירוס חינמית הזמינה להורדה באינטרנט. אלא שבתחילת השנה ביצעה חברת אבטחת המידע הצ'כית כמה מהלכים, שאמורים להרחיב את עסקיה מעבר לפיתוח תוכנות אנטי־וירוס למחשבים אישיים.

 

מאחורי חלק מהמהלכים אלה עומד הישראלי יובל בן־יצחק, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של פינג'אן, חברת האבטחה של היזם הסדרתי שלמה טובול, שנמכרה לפני כשנתיים לחברה הבריטית M86. בן־יצחק משמש כסמנכ"ל ההנדסה של AVG, המעסיקה 670 עובדים, ומתגורר סמוך למטה החברה בעיר ברנו שבצ'כיה.

 

מימין: ערן פפר, יובל בן יצחק, דרור שלו, עומרי זיגלמן מימין: ערן פפר, יובל בן יצחק, דרור שלו, עומרי זיגלמן צילום: אריאל בשור

 

בחודש מאי האחרון רכשה AVG במיליוני דולרים בודדים 20% מזבנג איט של היזם הישראלי עידן אפלבוים, שפיתחה תוכנה לניהול חשבונות חברתיים על גבי ממשק אחד.

 

בחודש יוני רכשה החברה את חברת הפצת התוכנות הקנדית Walling Data, ואילו בשבוע שעבר רכשה ב־9.4 מיליון דולר את חברת התוכנה הישראלית Droid Security, המפתחת יישומי אנטי־וירוס לטלפונים חכמים מבוססי מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל. מתוך העסקה עשויים לגרוף היזמים דרור שלו, עומרי זיגלמן והמנכ"ל ערן פפר 7 מיליון דולר.

 

"אנחנו רוצים להיות בעולם הנטבוקים, הסמארטפונים והטאבלטים, ולכן דרואיד סקיוריטי מתאימה לנו", אמר בן־יצחק ל"כלכליסט". לדבריו, AVG תותיר את פעילות דרואיד סקיוריטי בישראל, תגדיל את פעילותה לכ־30 עובדים ותבנה סביבה מרכז שיעסוק בפיתוח תוכנות אנטי־וירוס לכלל המכשירים הניידים.

 

רכשתם מניות בשני סטארט־אפים בישראל מאז חודש מאי. יש לכם אסטרטגיה ישראלית?

"ההשקעה בזבנג איט חרגה מתחומי הליבה שלנו, אבל דרואיד סקיוריטי נמצאת בתוכם. יש כאן לא מעט חברות מעניינות נוספות ואנחנו מסתכלים גם עליהן. אם תהיה הזדמנות טובה, אין לנו מעצור פיננסי בפני רכישות ברגע זה".

 

את דרור שלו, ממייסדי דרואיד סקיוריטי, פגש בן־יצחק עוד בחברת פינג'אן. שלו עזב לתפקיד מחקרי בכיר בצ'ק פוינט, ואילו בן־יצחק נותר בחברה עוד כמה שנים ואף שימש כסמנכ"ל הטכנולוגיות בה, כמעט עד מכירתה במחיר הפסד ל־M86.

 

טובול טוען שהקרנות וגופי ההשקעה איבדו עניין באבטחת מידע.

"אני לא מסכים עם הטענה הזו. אני מכיר לא מעט חברות טובות שקיבלו הון מקרנות. אם המשקיע מסרב לשים אצלך כסף, זה כנראה כי לא הצלחת להלהיב אותו. הקרנות משקיעות היכן שהן רואות שיהיה החזר. הן הפחיתו את ההשקעות הקטנות בחברות צעירות ומעדיפות ללכת על בטוח".

 

"הגישה הזאת הובילה את הקרנות לוותר על כמה השקעות טובות, מה שנתן הזדמנות פז לגייס גם מאנג'לים, משקיעים פרטיים, שעושים כאן החזר נאה. קרנות משקיעות בדרך כלל לאקזיטים של מאות מיליוני דולרים, אבל אנג'לים יכולים להיות מרוצים מאוד גם מאקזיטים קטנים שמחזירים פי ארבעה או חמישה על הכסף".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x