$
חדשות טכנולוגיה

ההון הראשוני למפעילים וירטואליים הופחת ל-15 מיליון ש"ח

משרד התקשורת העביר את תקנות ה-MVNO לאישור משרד המשפטים, בניסיון לפרסמן עוד החודש. נטויז'ן תוכל לקבל רישיון רק ב-2012, ושופרסל לא תקבל רישיון כלל

גילעד נס 13:2608.12.09

במשרד התקשורת מתכוונים לעמוד בהתחייבות השר משה כחלון ולאפשר את פרסום תקנות המפעיל הוירטואלי עוד לפני סוף השנה. המשרד הודיע היום כי התקנות הסופיות הועברו לטיפול משרד המשפטים, ובוצעו בהן מספר שינויים לעומת טיוטת התקנות שהוצגה לפני מספר שבועות.

 

במשרד החליטו להפחית

את דרישת ההון העצמי שידרש להציג מפעיל חדש מ-25 מיליון שקלים ל-15 מיליון. באשר לאפשרות של חברות הקשורות לחברות הסלולר, בין אם באמצעות שליטה ישירה של חברות הסלולר בחברות אלו או כנגזר מבעלי מניות משותפים, לפעול כמפעילים וירטואלים, קובע המשרד כי רק לאחר שנתיים מיום תחילת פעילותו של מפעיל וירטואלי אחר יוכלו חברות שכאלה לבקש רישיון, או רק לאחר שלוש שנים מיום פרסום התקנות, באם לא החל מפעיל וירטואלי כלשהו להציע שירותיו בישראל כלל.

 

מכאן שחברות כדוגמת נטויז'ן ושופרסל, המעוניינות להפוך למפעילות וירטואליות, אך נשלטות בידי קבוצת IDB המחזיקה גם בבעלות על סלקום, תוכלנה לבקש רישיון לכל המוקדם במהלך 2012, באם מפעיל וירטואלי יחל לפעול בישראל ב-2010. עם זאת, התקנות הסופיות דורשות כי במצב שכזה יקבלו חברות קשורות רישיון למפעיל וירטואלי רק אם בידיהן רישיון תקשורת אחר, וכך למעשה יורדת מעל הפרק האפשרות ששופרסל תקבל רישיון להיות מפעיל וירטואלי, למרות שנציגיה פנו לאחרונה למשרד התקשורת בבקשה לשקול מחדש סעיף זה. חברות נוספות שהביעו ענין בקבלת רישיון מפעיל וירטואלי כוללות את הוט, דואר ישראל, איתוראן, הום סנטר, אקספון, חבר וגורמים שונים בעולם המדיה.

 

במשרד התקשורת גם שומרים לעצמם פתח לשינוי ההחלטה, בציינם כי גם באם יתקיימו התנאים הללו, יבחן המשרד האם פעילות פוטנציאלית של חברות קשורות לחברות סלולר אחרות אינו פוגעות בתחרות בתחומי התקשורת באופן כללי, ובחינה זו עלולה לפסול מתן רישיון לחברות אלו. מאידך, במשרד מציינים כי אותן חברות תוכלנה לקבל רישיון באם תוכחנה כי אי קבלת הרישיון תהווה "פגיעה משמעותית" ביכולתה להתחרות בתחום עיסוקה המקורי וכן בתחרות באותו התחום, וכי פגיעה זו עולה על הפגיעה הצפויה באפשרות התבססותם של מפעילים וירטואליים בשוק.

 

באשר לתהליך קביעת התעריפים בין המפעילים הוירטואליים לבין המפעילים הסלולריים הקיימים החליטו במשרד התקשורת לאמץ בכל זאת את הצעת חברת הייעוץ NERA בחוות דעתה מלפני כשנתיים וחצי, ולא להתערב בקביעת המחירים מלכתחילה. עם זאת, כחלון מסר היום כי למרות שהוא מעדיף שהגורמים המעוניינים ברישיון יגיעו להסכם עם חברות הסלולר בנושא ללא התערבות הרגולטור, במשרד התקשורת מכינים תשתית להתערבות שכזו במקרה שהמגעים לא ישאו פרי, כולל גם קביעת המחיר עצמו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x