$
חדשות טכנולוגיה

מסתמן: שופרסל לא תוכל להתמודד כמפעיל סלולר וירטואלי

משרד התקשורת שוקל להקשיח את התנאים לקבלת רישיון למפעיל וירטואלי, כך שחברות הקשורות לספקיות סלולר - כגון שופרסל, המוחזקת בידי אי.די.בי, בעלת השליטה בסלקום - לא יוכלו להגיש מועמדות

גילעד נס 16:3403.11.09

משרד התקשורת הודיע לחברות התקשורת על כוונתו לפרסם בקרוב באופן רשמי את התנאים לקבלת רישיון מפעיל וירטואלי, ועל כוונתו לזמן את החברות לשימוע כדי לקבל את עמדתן בעניין. הליך השימוע יסתיים ב-19 בנובמבר. כפי שמסתמן, המשרד יקשיח את עמדתו כלפי חברות הקשורות לספקי סלולר קיימים, וחברות דוגמת שופרסל- המוחזקת בידי בעלת השליטה בסלקום, אי.די.בי - לא תוכל לקבל רישיון להפעלת שירותי סלולר.

 

משה כחלון שר התקשורת משה כחלון שר התקשורת צילום: תומריקו

מפעיל וירטואלי הוא חברה שאינה מתחום הסלולר ושאינה מחזיקות בתשתית לאספקת שירותי טלפון סלולריים, המציעה ללקוחותיה שירותי סלולר המבוססים על תשתית של ספקית קיימת. המפעילי הווירטואלי רוכש מחברת הסלולר זמן אוויר בכמויות גדולות, ומספק אותן בעצמו ללקוחות

 

משרד התקשורת שוקל לשנות את עמדתו באשר להתמודדות של חברות הקשורות למפעילות סלולר קיימות. על פי הודעתו, חברה שהיא בעלת עניין במפעיל סלולר או שמפעיל סלולר הינו בעל עניין בה, לא תוכל לקבל רישיון, אלא אם מתקיימים בה כמה תנאים, שאחד מהם הוא אחזקת רישיון תקשורת בתחום אחר. אם יאפשר שר התקשורת לחברה שכזו לקבל רישיון מפעיל וירטואלי, הוא עשוי להתנות את פעילותה כך שתתבצע רק על גבי התשתית של מפעיל הסלולר שעימו יש לה קשר.

 

משמעות העדכון היא ששופרסל, שאינה בעלת רישיון תקשורת כלשהו, לא תורשה לשמש כמפעיל וירטואלי כלל. עם זאת, מפעילי תקשורת אחרים, דוגמת בזק בינלאומי (הקשורה לפלאפון) ו-012 סמייל (שעשויה להירכש בידי הוט או פרטנר) יוכלו לנסות ולשכנע את השר להעניק להן רישיון שכזה. גורמים נוספים העשויים להגיש בקשה להפעלת שירותי סלולר וירטואליים הם חברת הוט (אם לא תרכוש את מירס), חברת דואר ישראל, אקספון 018 ובעלי מותגים שונים דוגמת מגה, MTV וכדומה.

 

החשש: ספקיות הסלולר יקשו על המפעיל הווירטואלי

 

שינויים אלו נועדו, לדברי המשרד, למנוע מצב שבו חברות הקשורות למפעיל סלולר קיים יזכו ביתרון תחרותי משמעותי. עם זאת, במשרד לא מתייחסים בעדכון זה לנושא המשמעותי יותר, שנכון להיום מונע מרוב המתמודדים הפוטנציאלים לברך על היוזמה: הדיונים בין המפעיל הסלולרי ובין חברות הסלולר הקיימות, באשר לשימוש ברשת שלהם.

מה דעתך על מניית שופרסל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בעמדתו המקורית של המשרד, שנסמכה על דו"ח חברת NERA, נקבע כי יוקצבו שישה חודשים שבהם ינסה המפעיל הווירטואלי להגיע להסכמות עם אחת או יותר ממפעילות הסלולר לגבי דרכי פעולתו על גבי הרשת שלה. אם הצדדים לא יגיעו להסכמה עד סוף תקופה זו, משרד התקשורת עשוי להתערב ולקבוע בעצמו את התעריפים שישלם המפעיל הווירטואלי למפעיל הסלולר.

  

מודל זה נתקל בהתנגדות עזה מצד המועמדות למפעילים וירטואליים, כיוון שבכך למעשה משרד התקשורת מאפשר לחברות הסלולר הקיימות "למסמס" את הדיונים בינן לבין המפעילים הווירטואליים במשך חצי שנה, ובינתיים לנקוט פעולות שיקשו על כניסתן לשוק לאחר תקופה זו. העובדה שהמשרד עלול לקבוע בעצמו את התעריפים מטרידה כמובן את חברות הסלולר עצמן, כיוון שהתערבות שכזו בקביעת תעריפים מצויה כיום רק עם חברת בזק, וגם זאת "תודות" לעברה המונופוליסטי, שהולך ונשחק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x