$
אינטרנט

זעם בבריטניה: הממשלה מתכוונת לנתק מורידי קבצים

במפתיע, ובניגוד להצהרות קודמות, ממשלת בריטניה מתכוונת לשלול גישה לרשת ממשתפי קבצים. מתנגדי התוכנית מאשימים את השר לענייני עסקים, לורד מנדלסון, בכניעה לתעשיית ההקלטות

יוסי גורביץ 11:0826.08.09
זעם רב הובע בבריטניה לאחר שממשלתה הודיעה אתמול (ג') כי כחלק ממאבקה בשיתוף הקבצים באינטרנט ובפגיעה בזכויות היוצרים הנגרמת ממנו, היא תנתק גולשים שימשיכו בפעילותם לאחר שיקבלו התראה. התוכנית הוצגה על ידי השר לענייני עסקים, לורד פיטר מנדלסון.

 

לפני כחודשיים קבע דו"ח שהוציאה הממשלה עצמה, בהנהגת שר התקשורת הלורד קארטר, שניתוק מהרשת הוא עונש בלתי פרופורציונלי למאבק בשיתוף קבצים, ושאל לממשלה להשתמש בו. הלורד מנדלסון עמד במוקדה של שערורייה לפני כשבוע, לאחר שהתברר שהשתתף בפגישה חשאית-למחצה בווילה של משפחת רוטשילד באי קורפו, שבה נכח דיוויד גפן, בכיר בתעשיית הסרטים ומהאנשים המשפיעים ביותר בתעשיית ההקלטות; הטענה, שהוכחשה על ידי מנדלסון, היתה שהוא וגפן דנו בצעדים כנגד משתפי קבצים.

 

הממשלה ספגה ביקורת הן מספקיות רשת, שטענו כי הדרישה לניתוק משתמשים היא בלתי מעשית ובלתי מוסרית – ספקית הפס הרחב המובילה TalkTalk אף האשימה ישירות את מנדלסון ב"כניעה, על פניו, ללחץ מצד שתדלנים משפיעים בתעשיית התוכן" – והן מצד קבוצות פרטיות. לארי ווייט, יו"ר Consumer Focus, אמר לגארדיאן ש"ניתוק אנשים מהרשת בשל פגיעה לכאורה בזכויות יוצרים הוא עונש לא פרופורציונלי, ופעולה כזו, מבלי לתת לצרכנים אפשרות לערער על הראיות כנגדם, חותרת תחת הזכות הבסיסית למשפט הוגן".

 

קבוצות הפרטיות טוענות כי מאחר שבפועל משתמשים סופגים סנקציות בלי שיוכלו להתגונן כנגד ההאשמות נגדם, המשמעות היא ענישה ללא משפט, דבר ההופך את תוכניתה החדשה של הממשלה למנוגדת לחוקה. בין השאר הם מציינים כי כך פסק בית המשפט העליון הצרפתי, שדחה הצעת חוק דומה של הנשיא סרקוזי – שקבעה כי לאחר תלונה שלישית כנגד משתמש, הוא ינותק – בנימוק שהיא מנוגדת לחוקה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x