$
הייטק והון סיכון

"חברות צריכות להתחיל לחשוב כאילו אין יותר כסף"

כך אמר דב מורן בכנס ג'רני. זוהר זיסאפל דווקא אופטימי לגבי המזרח הרחוק, ושמיל לוי מקרן סקויה טוען שזה דווקא זמן טוב להשקיע

מאיר אורבך 12:0404.11.08

"בשוק שלנו צריך להיערך לתרחיש הגרוע מכל. לחברות סטארט אפ צעירות המחסור בכסף הוא בעיה גדולה, ולכן הן חייבות להתכונן שיהיה רע". את נבואת הזעם הזו השמיע לא אחר מאשר דב מורן, מייסד מודו ואחת הדמויות הבולטות בהייטק הישראלי, בכנס ג'רני - הכנס השנתי של תעשיית ההייטק וההון סיכון שנערך אתמול (ב') במלון אינטרקונטיננטל בתל אביב. מורן השתתפף בפאנל "עולם משתנה במהירות", שכינס כמה מהשחקנים המשפיעים בתעשייה, בהם זהר זיסאפל יו"ר רד בינת, וניר ברונשטיין, מנכ"ל פועלים שוקי הון.

 

לחשוב כאילו לא ניתן להשיג כסף ואשראי. דב מורן לחשוב כאילו לא ניתן להשיג כסף ואשראי. דב מורן צילום: עמית שעל
בתשובה לשאלה איך הוא ישפיעו המשבר הכלכלי העולמי וקריסת השווקים על ההייטק המקומי, השיב מורן: "חברות חייבות לחשוב כאילו לא יוכלו להשיג כסף ואשראי. במצב כזה אתה חייב לעשות שינויים מהירים, כי אלה עשויים לקבוע מי ישרוד ויצליח ומי יפשוט את הרגל. כמי שעבר באופן אישי כמה שלבי הישרדות, אני יכול להציע לחברות להתמקד בבניית מוצרים ותשתית ולהיערך לתקופה לא טובה".

 

זוהר זיסאפל הוסיף מזווית ראייתו על המצב: "כשאני קורא עיתונים אני פסימי, וכשאני נמצא בעבודה אני אופטימי. בחברות בהן אני עובד לא רואים האטה, והגידול במכירות לאסיה מפצה על הירידה במכירות לארצות הברית. הבעיה העיקרית היא בחברות הסטארט־אפ הותיקות, ששורפות מזומנים בקצב גבוה, ובעלי המניות לא רואים את האקזיט באופק. חברות אלו ייאלצו לקצץ באופן משמעותי - או להיעלם. לעומתן, חברות צעירות יתקשו לגייס כסף כי קרנות לא מחפשות היום השקעות הייטק חדשות".

 

ניר ברונשטיין מפועלים שוקי הון הוסיף מצדו גילוי משעשע: "חמי פרס אמר לי מוקדם יותר היום, 'אני משקיע באי.די.בי - אין דה בַּלַטָה'. וזה בהחלט משקף את המצב. אנחנו עומדים בפני משבר מסוג חדש, עם כללים חדשים. אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד, ויש מעט מאוד רלבנטיות ממה שקרה בעבר להמשך הדרך".

 

המדען הראשי במשרד התמ"ת, אלי אופר, שגם הוא השתתף בכנס ג'רני, טוען שישראל אינה מבודדת מההתרחשויות הכלכליות העולמיות. לדבריו, התמ"ת, התומך גם בחברות הייטק בינלאומיות עם נוכחות מקומית, יעשה כל מאמץ כדי להמשיך ולגייס מימון לתעשייה המקומית ולהתחרות על האטרקטיביות של ישראל בעולם.

 

שמיל לוי מקרן סקויה אמר ל"כלכליסט" במהלך הכנס: "אנו נמצאים בתחילתה של תקופת הסתגלות ארוכה, שבה השווקים משתנים לחלוטין. חברות שלא יבצעו את השינויים לא ישרדו. אבל זו גם תקופה טובה להקים חברה ולהשקיע - כוח האדם זמין ואינו יקר, המשרדים זולים. אנחנו נשמח להשקיע בטכנולוגיות טובות, גם היום".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x