$
הסטארטאפים המובילים 2009

הסטארט-אפים המבטיחים: מקומות 10-4

אקטליס גייסה 135 מיליון דולר ופתרונותיה מוגדרים כטובים מסוגם, סופרדריבטיבס סגרה את העסקה הראשונה עם גוף גדול וסללה את דרכה, מובילאיי מחכה להיכנס רשמית לתקנות של ה-NCAP, אימפרבה היא במובן מסויים אחותה הקטנה של צ'קפוינט ודיסקרטיקס מגנה על מכשירי האלקטרוניקה שלנו מפני וירוסים ופריצות

מאיר אורבך ואסף גלעד 09:0428.09.08

4. אקטליס

לפעמים סכום הכסף שחברה מגייסת גדול מספיק כדי לגרום לה לבלוט מעל המתחרות ולהעניק לה יתרון תחרותי. כשחברה מצליחה לגייס 135 מיליון דולר - הכמות הופכת לאיכות, ובמיוחד כשהסכום האסטרונומי הזה מגיע מכמה מהקרנות ומקבוצות ההשקעה המכובדות בעולם.

 

אנשי אקטליס אנשי אקטליס צילום: עמית שעל

זה בדיוק מה שמציגה אקטליס נטוורקס. תחום הפעילות של החברה הוא "תקשורת המַייל האחרון" - צוואר הבקבוק של עולם התקשורת הדיגיטלי, המקום שבו זרימת הנתונים מתעכבת ודורשת שיפור.

 

פתרונות את'רנט נחשבים לאחד מתחומי הטכנולוגיה החמים כיום בשוק התקשורת. לפי חברת המחקר Infonetics, הכנסות השוק בתחום זה הכפילו את עצמן בשנה האחרונה, והשוק עתיד לגלגל יותר מ-900 מיליון דולר ב-2010.

הפתרון שמספקת אקטליס מוגדר על ידי חברות המחקר המובילות כאחד הטובים מסוגו. עם מכירות של יותר מ-50 מיליון דולר מתחילת השנה, וצפי לעלייה משמעותית ב־2008, נראה שאקטליס נטוורקס כבר מממשת חלק מהפוטנציאל הרב שטמון בה.

 

"אין לנו בעיה להחזיר כבר היום את ההשקעה לכל מי שהשקיע בנו", אומר טוביה בר לב, מייסד ומנכ"ל החברה. "הפריצה הגדולה שלנו הגיעה בעקבות משבר הדוט.קום ב-2001, כשחברות חיפשו דרכים להגדיל את הרווחיות שלהן ללא השקעה רבה בתשתיות. ניסיוננו במשבר הקודם הבהיר לנו את החשיבות בריבוי מקורות ההכנסה. כיום בא מגוון לקוחותינו מ-40 מדינות ברחבי העולם - לא רק ספקיות תקשורת, אלא גם גופים צבאיים ורשויות מקומיות".

 

אקטליס - תעודת זהות

תחום: טלקום

מוצר מרכזי: פתרונות את'רנט במייל הראשון לתקשורת בכבלי נחושת

שנת הקמה: 1998

מייסדים: טוביה בר לב ויובל בר־און

גיוסים עד כה: 135 מיליון דולר

משקיעים בולטים: פראנס טלקום, גלובל קטליסט, דופונט, קרלייל, קווסט, NEA, וולדן, אדמס סטריט פרטנרס

ההזדמנות: הרחבת בסיס הלקוחות מחוץ לעולם התקשורת

 

5. פרוביג'נט

עובדי פרוביג'נט עובדי פרוביג'נט צילום: אוראל כהן

החברה, שהחלה את דרכה בראשית שנות האלפיים, נאלצה לשנות כיוון לאחר שעולם התקשורת שינה את פניו ולאחר שספקיות תקשורת רבות בארצות הברית נעלמו. בשונה מרוב החברות שפיתחו שבבים למכשירי הטלפון עצמם, בחרה פרוביג'נט להתמקד בתחנות הבסיס (אנטנות) של רשתות הסלולר ולפתח טכנולוגיה אלחוטית המחברת ביניהן.

 

"החוזקה הראשונה שלנו היא מובילי השוק שעומדים מאחורי החברה, דוגמת ד"ר אנדרו וויטרבי - מייסד של אנאלוג דיווייסס, ויוסי פרל, שהיה מנכ"ל DSPC הישראלית", אומר דן חרש, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה.

 

"עוד סיבה לחוזקה של החברה היא העובדה שקבענו תקן בתחום שלנו ולא הלכנו בתלם", מוסיף חרש. "אם היינו בוחרים ללכת כמו כולם, היינו טובעים בים החברות האחרות. בדרך זו הצלחנו ליצור לעצמנו יתרון על פני כל המתחרות בשוק, שנעלמו מהאופק".

 

כאשר שואלים את חרש לאן הוא רואה את החברה הולכת, הוא משיב שהוא מאמין שהיא מיועדת להיות חברה גדולה ומובילה. "כבר כיום המערכות שלנו מותקנות אצל רוב יצרניות ציוד התקשורת בעולם", אומר חרש. "היעד הנוכחי שלנו הוא הנפקה, ולא מכירה".

 

הנפקה של חברה טכנולוגית נראית לרבים כיום יותר כמו פנטזיה ופחות כמציאות, אבל ברגע ששערי נאסד"ק ייפתחו, וזה יקרה יום אחד, פרוביג'נט כנראה תהיה שם. לחלופין, שלחלופין תבוא בקרוב מאוד אחת מחברות השבבים המובילות בעולם ותיתן לחברה הצעה שהיא ובעלי המניות שלה לא יוכלו לסרב לה.

 

פרוביג'נט - תעודת זהות

תחום: שבבים לרשתות סלולריות

מוצר מרכזי: שבב לחיבור אלחוטי של תחנות בסיס ברשתות סלולריות

שנת הקמה: 2000

מייסדים: גיא רשף ודן חרש

גיוסים עד כה: 41 מיליון דולר

משקיעים בולטים: אנדרו ויטרבי (מייסד קוואלקום), פיטנגו, סקויה, גלובספאן, מגמה

ההזדמנות: לנצל את התקן שקבעה, ולהשתלב בין החברות הגדולות בעולם בתחום השבבים

 

6. סופרדריבטיבס

ד"ר דודי גרשון, מייסד חברת סופרדריבטיבס, הקים את החברה לאחר שבילה שנים על רצפות המסחר בבנקים הגדולים, והבין שיש בשוק הכלכלי צורך אמיתי בכלי לשיערוך נגזרות פיננסיות, שיידע להתמודד עם כל הצרכים של הסוחרים במידע אמין ומדויק.

 

חמ"ל סופרדריבטיבס חמ"ל סופרדריבטיבס צילום: בועז אופנהיים

האלגוריתם שפיתחה החברה ענה בדיוק על הצורך הזה. לפי הערכות שוק, סופרדריבטיבס מייצרת מכירות של כ־60 מיליון דולר בשנה. באחרונה הוסיפה לשורותיה כמה מנהלים בכירים מבנקים גדולים, וחתמה על הסכם עם חברת הדירוג סטנדרד אנד פור'ס.

 

כמו במקרים רבים בעולם העסקים, המכירה הראשונה היתה המשוכה הגבוהה ביותר שעמדה בפני החברה. הבנקים לא ששו לקנות כלי אסטרטגי מחברה קטנה, שמעולם לא שמעו עליה. סגירת העסקה הראשונה עם בנק גדול סללה את הדרך לשוק ההון.

 

"השנה הבאה תהיה מאתגרת", מודה מיק לילו, סמנכ"ל הכספים של החברה על רקע שידוד המערכות הצפוי בשוק ההון. אבל אני מאמין שהמוצרים שסופרדריבטיבס מציעה יכולים לחסוך לבנקים את הצורך להתקין עוד מערכות".

 

סופרדריבטיבס - תעודת זהות

תחום: תוכנה ארגונית פיננסית

מוצר מרכזי: תוכנה לשיערוך נכסים פיננסיים, לחישוב נגזרות פיננסיות ולניהול סיכונים

שנת הקמה: 2000

מייסדים: ד"ר דודי גרשון

משקיעים בולטים: לואיס רניירי, סקוט שיי, סם סומך, אקסל פרטנרס ופלנוס

מתחרים: מרקיט, נומריקס אנליטיקס

גיוסים עד כה: על פי הערכות, עד כה גייסה החברה עשרות מיליוני דולרים

ההזדמנות: לפרוץ את גבולות השוק הפיננסי

 

7. מובילאיי 

בשונה מרוב חברות ההייטק בישראל, מובייל איי בחרה להיכנס לתעשיית הרכב - תעשייה שמרנית שאינה ממהרת לאמץ טכנולוגיות חדשות, בייחוד אם הן באות מצד חברות קטנות וצעירות מעבר לים.

 

המוצר של החברה הוא מערכת שמצלמת את סביבת הרכב, מעבדת את הנתונים ומעבירה אותם לנהג, כדי להרחיב את שדה ראייתו בזמן נהיגה או ביצוע חניה. המידע הזה מאפשר לנהג לשמור על מרחק ביטחון ממכוניות אחרות, להימנע מגלישה מהנתיב ולנהוג בצורה בטוחה יותר.

 

בשנה שעברה זכתה מובילאיי לזריקת עידוד משמעותית, כשבנק ההשקעות גולדמן זאקס בחר להשקיע בה 100 מיליון דולר - אבל לדברי המייסד אמנון שעשוע, הטוב ביותר עוד לפניהם: החל מ-2011 תיכנס לתוקף תקנת איגוד NCAP, שתעניק כוכבי בטיחות לדגמי רכב שיכללו מערכות מסוג זה - מה שמבטיח שהשוק ימשיך לצמוח.

 

הדגמה של מערכת מובילאיי הדגמה של מערכת מובילאיי
מובילאיי - תעודת זהות

תחום: מערכות לתעשיית הרכב

מוצר מרכזי: חיישנים ועיבוד תמונה לנהגי מכוניות

שנת הקמה: 1999

מייסדים: אמנון שעשוע וזיו אבירם

גיוסים עד כה: 150 מיליון דולר

משקיעים בולטים: גולדמן זאקס, פיבי, גלנרוק, ג'נרל מוטורס, UMI, לאומי השקעות, מוטורולה ונצ'רס, ישראל קס, ליאון רקנאטי, לב לבייב, יעקב שחר, ערי סטימצקי

לקוחות: ב.מ.וו, וולוו, ג'נרל מוטורס

ההזדמנות: להפוך את מערכות החברה לסטנדרט ולחדור לציי רכב גדולים

 

8. אימפרבה 

אחרי שהיה שותף להקמת צ'ק פוינט, אחת ההצלחות הגדולות בתולדות ההייטק הישראלי, התפנה שלמה קרמר להקים את אימפרבה. כיום, שש שנים לאחר שהוקמה, הטכנולוגיה של אימפרבה נחשבת רכיב הכרחי במערכי אבטחת המידע של ארגונים רבים בעולם.

 

תחום אבטחת המידע קרוב לליבו של קרמר, שעומד מאחורי הפיירוול - המצאה ששינתה את פני האינטרנט. מכאן גם אפשר להבין שלא היתה לו בעיה לגייס את ההשקעה הראשונית; רוב הכסף הגיע מאותן קרנות שהשקיעו בצ'ק פוינט בתחילת דרכה.

שלמה קרמר שלמה קרמר

 

המוצרים של אימפרבה סותמים את הפרצה שאינה מוגנת על ידי הפיירוול: שימוש לא חוקי במאגרי החברה על ידי משתמש פנימי. אם פיירוול היא מנעול לדלת הכניסה הראשית לארגון, אימפרבה היא רשת מצלמות חכמות שעוקבת אחרי כל תנועה של מי שכבר נמצא בתוך האתר. החברה כבר התקינה 4,500 מערכות כאלה ברחבי העולם.

 

אימפרבה - תעודת זהות

תחום: אבטחת מידע

מוצר מרכזי: מערכת הגנה על מידע רגיש בבסיסי נתונים.

שנת הקמה: 2002

מייסדים: שלמה קרמר, עמיחי שולמן, ומיקי בודאי

משקיעים בולטים: גריילוק, אקסל USVP מריטק, וונרוק

גיוסים עד כה: 54 מיליון דולר

לקוחות: בלו קרוס, אתוס יורונקסט, משרד האוצר

ההזדמנות: ניצול הקשחת התקנות לאבטחת מידע בעולם כרטיסי אשראי

 

9. אובג'ט ג'יאומטריקס

דוגמה להדפסה תלת מימדית של אובג'ט ג'יאומטריקס דוגמה להדפסה תלת מימדית של אובג'ט ג'יאומטריקס

קשה לחשוב על תחום רחוק יותר מעולם ההייטק מאשר תעשיית הדפוס המסורתית, אבל מי אמר שמדפסת חייבת להדפיס רק על נייר? זו היתה המחשבה שהנחתה את מייסדי אובג'ט גיאומטריס, שפיתחה טכנולוגיה ייחודיות לייצור הדפסות של גופים תלת־ממדים בעזרת פלסטיק הקרוי פוטו־פולימר.

 

הטכנולוגיה של החברה מרחובות מאפשרת ללקוחותיה ליצור דגמים תלת־מימדיים של מוצריהם, וכך לקצר מאוד את זמן ההגעה לשוק, למנוע טעויות תכנון ולפתח את הצד הקריאייטיבי. מוצרי החברה משמשים בתעשיות רבות כגון אופנה, רכב, יהלומים ועוד. אדידס, למשל, לא תשקוד על פיתוחה של נעל חדשה לפני שתבחן כיצד ייראה הדגם העתידי באופן מוחשי, ולא רק על גבי צג מחשב.

 

אובג'ט כמעט שאינה נחשפת. הנהלת החברה אינה מתראיינת ופרטים עסקיים על החברה אינם גלויים, אבל המעט שידוע ממקם אותה גבוה ברשימת החברות המיועדות לאקזיט בשנים הקרובות. החברה פועלת בתחום שבו שלטו בעבר חברות ישראליות כגון סאייטקס, נור מאקרופרינטרס, אינדיגו ואחרות. בראש החברה עומדת כיום עדינה שור, שניהלה את תחום הצילום הדיגיטלי בקריאו. לחברה יש יותר מ־50 פטנטים ובקשות לפטנטים.

 

לפי ההערכות בשוק, מכירות החברה עומדות כיום על 40 מיליון דולר בשנה. ב־2007 קיבלה אובג'ט את אות החברה הצומחת מחברת המחקר פרוסט אנד סאליוון, בזכות הדומיננטיות שלה בשווקים שבדרך כלל נחשבים קשים מאוד לחדירה. בתעשייה שנשלטת על ידי מעט חברות ענק כגון HP וקודאק, יש לאובג'ט גיאומטריס סיכוי טוב לקבל הצעת רכישה מפתה.

 

אובג'ט ג'יאומטריקס - תעודת זהות

תחום: דפוס בתלת־ממד

מוצר מרכזי: טכנולוגיה להדפסת אבות־טיפוס של מוצרים

שנת הקמה: 1998

מייסדים: רמי בונן, גרשון מילר וחנן גוטהייט

גיוסים עד כה: 23 מיליון דולר

משקיעים בולטים: גלנרוק ו־TDA

לקוחות: אדידס, מצושיטה

מספר עובדים: יותר מ־200

ההזדמנות: להחדיר את פתרונות הדפוס לחברות יצרניות נוספות

 

10. דיסקרטיקס

גל סלומון, ממייסדי דיקרטיקס גל סלומון, ממייסדי דיקרטיקס צילום: אוראל כהן

גם אם רק מעטים שמעו על דיסקרטיקס, השבב שפיתחה נמצא על גבי כמעט מאה מיליון מכשירי אלקטרוניקה ניידים ברחבי העולם - טלפונים סלולריים, כרטיסי פלאש, קונסולות משחקים ועוד. שבבים אלה מושתלים במוצרים של ענקיות אלקטרוניקה כגון סאנדיסק, סוני אריקסון, סמסונג, LG, מוטורולה, בנקיו, פוג'יטסו וטושיבה. הפתרון של דיסקרטיקס נועד לאבטח את המכשיר מפני וירוסים ופריצות מבחוץ, ומונע ממשתמשים אפשרות להעתיק ולהפיץ תכנים באופן בלתי חוקי.

 

עם קצב צמיחה שנתי של 140% בשנים 2007-2004, דיסקרטיקס דורגה באוגוסט האחרון במקום ה-58 ברשימת החברות בעלות שיעור הצמיחה הגדולים ביותר בארצות הברית בקטגוריית המחשוב.

 

דיסקרטיקס היא חברה רווחית שיושבת על קופת מזומנים שמנה, אבל מנהלי החברה אינם שאננים: "אנחנו נמצאים בשנת משבר, הכל מתרסק מסביב", אומר גל סלומון. "בתור חברה בתחום מוצרי הצריכה האלקטרוניים, אנו רואים שהמדדים מצביעים על ירידה דרמטית בהוצאות הצרכנים בתחום, ושחברות נותרות עם מלאים אדירים. אנחנו בעין הסערה, אבל עדיין מצפים לסיים את השנה בצמיחה. "יש לנו הרבה כסף וכוונות להתרחב לתחומים חדשים, דגמת אבטחת מידע למחשבים אישיים ולמפות במכשירי GPS".

 

דיסקרטיקס - תעודת זהות

תחום: אבטחת מידע מבוססת חומרה

מוצר מרכזי: שבבים להצפנה

שנת הקמה: 2000

מייסדים: גל סלומון, דוד דיכטר, לימור אלבז

מספר עובדים: 110

גיוסים עד כה: 25 מיליון דולר

משקיעים בולטים: ג'נסיס, פועלים ונצ'רס, שרפ"ק, אקסל פרטנרס, ג'רוזלם גלובל, יורוקום, פיטנגו

לקוחות: סוני־אריקסון, סמסונג, LG, טושיבה, פוגיטסו, סאנדיסק

מתחרים: אינטל, AMD

ההזדמנות: כניסה לתחום אבטחת המידע בשוק המחשבים אישיים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x