$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר: מיקרו-יאהו מכה שנית

דיווח: ממשלת הודו פיצחה את קוד ההגנה של הבלאקברי, נול כתחליף ויקיפדיה? פחחח, פחד ותיעוב בעמק הסיליקון, ועכשיו גם הקולג'ים עוקבים אחרי הסטודנטים

יוסי גורביץ 09:4923.09.08

אלוהים אדירים, חשבתי שזה נגמר

 

בתחילת אוגוסט, נראה היה שכל הבלגאן של עסקת מיקרוסופט-יאהו הסתיים: נסיון ההדחה של מנכ"ל יאהו, ג'רי יאנג, נכשל, ו"המשקיע המתקומם", קארל אייקן, קיבל מושב – יחד עם שני חברים – בחבר המנהלים של יאהו. אפשר היה לצפות שאופרת בועת הסבון הזו תפסק סוף סוף.
לא מרפה. קארל אייקן לא מרפה. קארל אייקן צילום: אי פי איי

 

הלוואי. קארל אייקן עומד לתפוס היום לראשונה את מקומו בחבר המנהלים של יאהו, אבל הוא לא שותק: בראיון שהעניק בסוף השבוע הוא קרא שוב למיזוג בין שתי החברות, בטענה שאם לא יעשו כן גוגל תחסל אותן. מחירי המניות הצונחים של שתיהן גרמו לעוד כמה אנליסטים לנפנף שוב בעסקה הזו כאופציה ממשית.

 

בתוך כך, נראה שלמיקרוסופט יש כוונות אחרות: היא הודיעה אמש כי בכוונתה לרכוש בחזרה מהציבור חלק ממניותיה, בשווי של 40 מיליארד דולר. לא בטוח שזה ישאיר מספיק כסף בקופה גם לרכישה של יאהו.

 

ממשלת הודו עוסקת בהאקינג

 

ממשלת הודו – בשילוב של כמה ממשרדיה וסוכנויותיה – הצליחה לפרוץ את קוד ההגנה של הסמארטפון הפופולרי בלאקברי. כעת, יכולים שירותי המודיעין של הודו לעקוב אחרי תנועת המידע של משתמשי בלאקברי, ובכלל זה גם אחרי תנועת מידע ממכשירי בלאקברי למכשירים אחרים. כך מדווח ה-ITExaminer.

 

ממשלת הודו ביקשה בנימוס מספקי הסלולר במדינה למסור להם את מפתחות ההצפנה של המידע המועבר במכשירים שלהם. RIM, יצרנית הבלאקברי, סירבה. הממשלה ההודית הבטיחה שהפריצה איננה מיועדת לצורך מסחרי. נחמד מצידם. תגובת RIM לא התקבלה עד כה.

 

נול? תזכירו לי מה זה?

 

ביולי, הכריזה גוגל בקול תרועה רמה על נול, השירות החדש שלה שאמור היה לקבור את ויקיפדיה. הח"מ היה, גילוי נאות, בין אלו שאיחלו הצלחה לפרויקט החדש. איפה: לו יהיו נרות סחורתי, לא יאסף שמש עדי מותי וכו'.

 

נראה שנול הלך בדרך (כמעט) כל פרויקט של גוגל: צלל ישירות במים אדירים לתהומות הנשיה. פארהד מאנג'ו מסלייט סקר את נול, חודשיים אחרי ההשקה, והוא מגדיר אותו כ"שממה של טקסטים שהועתקו ממקור אחר, ערכים לא מעודכנים שננטשו על ידי כותביהם, קידום עצמי, ספאם, והרבה מאד עבודות קולג' ישנות שאנשים חפרו מארכיוניהם".

 

הבעיה העיקרית היא העתקה. מאנג'ו אומר שהשיטה של נול – הענקת קרדיט מובלט לכותב – הובילה לכך שאנשים ייצרו תוכן ככל יכולתם, והשיטה הקלה ביותר היא להעתיק. חלק ניכר מהטקסטים, אגב, מועתקים מוויקיפדיה. במילה אחת: פחחח.

 

אוי, הפדיחות. הפדיחות.

 

דיווחנו שלשום שחלק מהפרסומות החדשות במיקרוסופט, שהכותרת שלהן היא "אני PC", יוצרו דווקא על מק והשתמשו בתוכנות של אדובה. עכשיו מסתבר שחלק מהסלבריטאים שהשתתפו בפרסומות דווקא מעריכים מאד את מוצרי... אפל. ממיקרוסופט נמסר בתגובה שהם מעולם לא דרשו בלעדיות – הם רק רצו אנשים שאוהבים להשתמש ב-PC, ולא אכפת להם מה הם עושים מעבר לכך. אוי. פדיחה כזו לא נראתה מאז שאיש המרלבורו מת מסרטן.

 

אבל מיקרוסופט לא לבד. ואליוואג טרחו וחפרו את האתר האישי של אחד אריק שמידט, שבמקרה משמש כמנכ"ל גוגל. מסתבר שיש עדיין דבר כזה, דף אישי, ושזה של שמידט נמצא דווקא ביאהו. גרוע מכך, אף שלגוגל יש שירות דואר מוצלח מאד משלה, המייל של שמידט דווקא ביאהו. אחד המגיבים העיר שאם יש ליאהו שכל, הם יסחטו כל טיפה אפשרית מהלימון המביך מאד הזה.

 

צחצחו את הפייסבוק, חלק ב'

 

הבוסים העתידיים שלכם, כבר דווח, עוקבים אחרי הפעולות שלכם ברשת בנסיון למצוא תירוץ לא להעסיק אתכם, ומדווחים על שיעור הצלחה מרהיב.

 

 

הם לא לבד. גם פקידי הקבלה של האוניברסיטאות בארה"ב התחילו להשתמש ברשתות חברתיות כאמצעי מעקב אחרי בוגרי תיכון המנסים להתקבל למוסד האקדמי שלהם. 10% מהם הודו בכך בפני סוקר, מה שאומר שהמספר האמיתי כנראה גבוה יותר, ומבין אלו שהודו בהרגלי הריגול שלהם, 38% אמרו כי מה שמצאו "השפיע עליהם לרעה". יועצים בבתי ספר תיכוניים כבר התחילו להזהיר את התלמידים להקפיד על החומר שהם מפרסמים ברשתות חברתיות, מפני ש"זה עשוי לשוב ולנשוך אותך". עולם חדש מופלא, הא?

 

קצרצרים

 

אחח, הרוסים האלה: שליט-הבובה של רוסיה הפוטיניסטית, דימיטרי מדוודב – רשמית הוא הנשיא – צולם לאחרונה כשהוא משחק באייפון שלו. ולא היתה שום בעיה עם זה, להוציא העובדה שאפל לא מוכרת עדיין אייפונים לרוסיה. מה שאומר שמדוודב מחזיק בעצם במוצר של השוק השחור. בפומבי.

 

אם, בניגוד לשרה פאלין, אתם לא רוצים שהמיילים הפרטיים שלכם יופיעו משום מה באתר ההדלפות וויקיליקס, אולי כדאי להתחיל להצפין אותו. הנה מדריך מוצלח ועדכני לפרנואיד המתחיל.

 

נפלה עטרת ראשנו: "הגברת האפורה" של העיתונות האמריקנית, הניו יורק טיימס, משיק רשת חברתית למחצה. אלוהים יודע למה זה טוב, אבל בהתחשב בנתוני המכירות של העיתונות האמריקנית אי אפשר להאשים אותם על כך שהם נאחזים בכל קש מזדמן.

 

בית משפט טורקי – מדינה עם יד קלה מאד על הדק סתימת הפה – אסר על ספקי האינטרנט במדינה לאפשר גישה לאתרו של האתאיסט הידוע, דר' ריצ'רד דוקינס. הצו הוצא לבקשתו של מתנגד אבולוציה מקומי, שבינתיים כבר הורשע במרמה, משום שדוקינס שחט בעליצות, כהרגלו, את ספרו. שווה, אגב, להקשיב לדוקינס מקריא בשעשוע את מייל השנאה שלו.

 

כן, דף מפוברק במייספייס יכול להיחשב להוצאת דיבה: בית משפט אמריקני אישר את החלטתו של בית ספר מפנסילווניה להשעות שני תלמידים בכיתה ח', שיצרו פרופיל שקרי למנהל בית הספר. בין השאר, תואר שם המנהל כפדופיל וכחולה מין. בית המשפט קבע שמדובר ב"דיבור הדומה לקידום פעולות לא חוקיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x