$
טורים

לפעמים נעים לראות גן סגור

חברות הסלולר מעדיפות טלפונים שאי אפשר להוסיף להם תכונות חדשות. ונראה שגם אנחנו

רוני שני 13:0009.08.08
באאוטלוק אפשר לסנן הודעות לפי זהות השולח. למה בסלולרי אין סינון אוטומטי של מתקשרים? ולמה אי אפשר לתזמן מראש שליחת sms? ומי החליט שעריכת קבצי mp3 בטלפון יותר חשובה מחיוויים קוליים בעת שיחה בדיבורית? רמת השכלול של טלפונים סלולריים הולכת והופכת אותם למחשבים אישיים קטנים, אבל יצרניות הטלפונים מקפידות לחסום את מכשיריהן מהוספת תכונות חדשות ותוכנות חיצוניות. למה?

 

פתוח או סגור? הדמיה של מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל פתוח או סגור? הדמיה של מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל צילום: רויטרס
בהשוואה לעולם המחשבים, דומה שחברות הסלולר נרתעות מדרכה של מיקרוסופט ובוחרות בדרכה של אפל. מיקרוסופט נהפכה לאימפריה כשאפשרה לכל המעוניין לפתח תוכנות למערכת ההפעלה שלה. אולם היא גם נהפכה לבדיחה בשל התקלות הרבות והווירוסים, שנהפכו למנת חלקם של כל משתמשי חלונות. אפל, לעומתה, שיווקה את מחשביה תמיד כ"גן סגור" - החומרה והתוכנות הגיעו ביחד, ללא תמיכה במוצרים של חברות אחרות.

 

"כך מעדיפות מפעילות הסלולר את הטלפונים שלהן. הן עושות זאת כדי להגן על הרשת", אמר לנו לאחרונה דיוויד ווד, נשיא ומייסד סימביאן, שאחראית למערכת ההפעלה בסמארטפונים של נוקיה. לדברי ווד, מפעילות הסלולר חוששות ש"גישה מיקרוסופטית" למכשירי הטלפון תוביל לתקלות ולקריסת מרכזי תמיכה תחת עומס תלונות ושאלות. גם יצרניות הסלולר מצדן רוצות לשמור על תדמית תקינה ונקייה למכשיריהן.

 

אבל המצב עומד להשתנות. מערכת ההפעלה סימביאן כבר מאפשרת התקנת תוכנות חיצוניות. האנדרואיד של גוגל ופרויקט הקוד הפתוח OpenMoco מבטיחים להעניק למאות דגמי טלפונים את הגמישות של מחשב אישי. המהפכה כבר בפתח. השאלה היא אם אנחנו באמת רוצים להשתחרר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x