$
טורים

קטנוניסט

כרזות מוטיבציה למשרד • מחפשים עבודה ופרנסה במשרד • דעיכה וייאוש בסן חוזה • חידושי גמרא באינטרנט האלחוטי • אתר היכרויות מחוסר אהבה • כשלים באתר מבקר המדינה

עידו קינן 10:4618.06.08

כרזה מתוך הבלוג "המשרד" כרזה מתוך הבלוג "המשרד" צילום מסך מאתר office.blogli.co.il
נמאס מהעבודה? ארגן ישיבה!

הבלוגר ארז וולף פתח מיזם חדש, "המשרד", בלוג לכרזות משרדיות מזויפות. כרזה לדוגמה: "מדפסת לייזר מרכזית: אף אחד לא ימלא דפים, כי לאף אחד לא אכפת". זה מצחיק כי זה נכון.

 

אתה צריך כתבה, אני צריך פרנסה

במקום לחפש עבודה או דירה, נועה אסטרייכר ועידו הרטוגזון מחכים שהעבודה והדירה ימצאו אותם. אסטרייכר מחפשת דירה במרכז תל אביב בעזרת סרטון וידיאו בפייסבוק שלה, שמורכב ממצגת שמתארת את מצוקות הדיור בתל אביב על רקע השיר "כמו אבן מתגלגלת" של בוב דילן. הרטוגזון מחפש עבודה בעזרת פוסט בבלוגו "טכנומיסטיקה" (הכותרת: "תחרות עידו הרטוגזון לפרנסה טובה"). הפרס: הרטוגזון יכתוב שלושה מאמרים בנושאים שיבחר זה שימצא לו עבודה. בהצלחה.

 

דעיכה וייאוש בסן חוזה

העיתון הקליפורני "סן חוזה מרקיורי ניוז" ליווה את בועת האינטרנט בעמק הסיליקון. בשנת 2000 מנתה מערכת החדשות שלו 400 עובדים, והוא נחשב לאחד המאורות הגדולים בתחום עיתונות הטכנולוגיה. ב־2006 החליף העיתון בעלות, ואחרי ארבעה גלי פיטורים, שהאחרון שבהם בתחילת מרץ, הצטמצמה מערכת העיתון ל־175 עובדים. מרטין ג'י, מעצב בעיתון, פרסם בפליקר תיעוד עצוב של קומת החדשות המתרוקנת של עיתונו.

 

חידוש בגמרא

בעבר פסק הרב יובל שרלו בחומרה נגד התחברות לא מורשית לאינטרנט אלחוטי. עכשיו הוא התרכך, "גם בשל בירור הלכתי מחודש שערכתי, וגם בשל שינוי המציאות והנוכחות המרובה של אינטרנט אלחוטי בחברתנו". הפסק החדש: אסור להשתמש "אם מדובר בשימוש שניתן להעריך שהוא (בעל החיבור) לא היה מסכים לכך, כגון שימוש קבוע, או שימוש בקוד הידוע לך בצורה מסוימת", ואסור לעשות שימוש שיגרום לנזק לבעל החיבור, "כגון העברת קבצים גדולים המאטים את קצב הגלישה שלו". בכל שאר המקרים, פוסק הרב שרלו, השימוש מותר.

 

אגב, אף אחד לא אוהב אותך

Homeless הוא שם מוצלח ללוח מקוון למכירת והשכרת דירות. Loveless הוא שם גרוע לאתר היכרויות. גם אם יש לאתר, כדברי הדוא"ל השיווקי שנשלח לאחרונה כדי לבשר על השקתו, "ממשק RSS ראשון מסוגו בארץ", שהוא בעצם עוד עמוד תכנים שיש מיליון כמוהו באינטרנט.

  

כשלים בביקורת

אורי ברייטמן, בעל הבלוג "חופש החיפוש", בדק את מנוע החיפוש באתר מבקר המדינה. עם הכשלים שמצא נמנית המתנה בת 29 שניות ארוכות, שלקחו למנוע לבצע חיפוש של המילה "כשלים". לתשומת לבו של מיכה לינדנשטראוס, שבדו"חו האחרון מתח ביקורת על מנועי החיפוש של אתרי הממשל, שלא מצליחים לאתר את המידע הנחוץ לאזרח.

 

 

  • קטנוניסט מסתובב ברחבי הרשת חמוש בזכוכית מגדלת ומנסה לתפוס אותה בקלקלתה. יש לכם קיטנונים? שלחו במייל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x