$
אוכל

בכוח הזרוע

את המונדיאל הנוכחי העברנו ללא תחזיותיו של פול, אך במסעדות תפגשו אותו בלי סוף. מחומוס תמנונים ועד כדורי פנקייק במילוי תמנון צלוי - התמנון הוא כוכב הקיץ בצלחת

גלי וולוצקי 10:0415.07.14

הוא אמן ההסוואה, אחד היצורים האינטליגנטיים ביותר בים, מקור לאגדות נושנות שהפחידו אפילו יורדי ים ותיקים - ועכשיו התמנון הוא גם הכוכב התורן בתפריטים. אם הקיץ הקודם היה שייך לבת דודו, הסבידה, הרי שהקיץ הנוכחי כולו תמנון. את המונדיאל אמנם עברנו הפעם בלי תחזיותיו של פול עליו השלום, אבל במסעדות תפגשו אותו באינספור וריאציות: מסלטים קרים ועד תבשילים עשירים.

 

גילי ססובר, מחבר הספר "הים שלנו", מספר שהסיבה לפופולריות הגואה של התמנונים היא ככל הנראה היבוא הסדיר של המוצר הקפוא, שבניגוד ליתר הרכיכות "ההקפאה לא הורגת אותו לגמרי, ואפשר לקבל תוצאה טובה גם עם מוצר קפוא".

 

ססובר מצטט את דבריו של ג'ירו אונו, מי שנחשב מאסטר הסושי הגדול בעולם, שמסעדתו הממוקמת בתחנת סאבוויי בטוקיו מעוטרת בשלושה כוכבי מישלן. "בסרט 'Jiro Dreams of Sushi' שנעשה עליו הוא מספר איך אחרי 30 שנה שבהן הוא נהג לעסות את התמנון במשך 35 דקות לפני הבישול, הוא הבין שצריך לעסות אותו 45 דקות. ההבדל, לדבריו, תהומי".

 

היפנים אינם היחידים שנוהגים לעסות את בשר התמנון. הבדואים והיוונים נוהגים להטיח אותו באבן, וישנה אפילו שמועה על שיטה שבמרכזה הכנסתו למכונת כביסה, כדי לרכך את בשרו. בישראל שיטות הבישול יותר מסורתיות, כמובן, אך יוצרות מנות לא פחות מענגות. הנה כמה ממנות התמנון המיוחדות שתוכלו להזמין העונה.

 

סבידה: סלט תמנון עם גרגיר

 

 צילום: גיל נחושתן

 

בסבידה העכואית מוגש התמנון בגרסה של סלט חם־קר. התמנון מבושל ונצלה על גריל פחמים, ומוגש חם על סלט קר של גרגיר, צנוניות, גזר והרבה אגוזים.

 

פרטים: 45 שקל, מתחם הבזאר הטורקי, עכו העתיקה.

 

קפה אירופה: תמנונים ביין אדום

 

  צילום: אוראל כהן

 

שרון כהן, השף החדש של קפה אירופה, מבשל את התמנונים ביין אדום עם תבלינים ועשבי תיבול, ומגיש אותם על תפוחי אדמה אפויים במלח גס ומוקפצים בחמאה ופטרוזיליה עם נקניקיות לבנות. המנה מתובלת בוויניגרט של חומץ בן יין לבן.

 

פרטים: 69 שקל, רוטשילד 19, תל אביב.

 

קלארו: פסטה פיצ'י עם תמנונים

 

  צילום: אוראל כהן

 

השף רן שמואלי מבשל את התמנונים בציר דגים וירקות שורש, צורב אותם במחבת ברזל עם עגבניות שטח צלויות, ומגיש אותם עם פיצ'י - אטריות מגולגלות ביד ברוטב עם נגיעה של טרגון.

 

פרטים: 72 שקל, מתחם שרונה, תל אביב.

 

אובן קובן: טקויאקי (תמנון צלוי)

 

 צילום: אוראל כהן

 

במסעדת אוכל הרחוב היפני החדשה של קבוצת אונמי־טפאו מוגשת מנה של אוכל רחוב יפני שפופולרית במיוחד בטוקיו ובאוסקה, ומוגשת באופן מסורתי בירידים ובפסטיבלים. הטקויאקי (תמנון צלוי) הם כדורי פנקייק יפניים חמים במילוי תמנון, ג'ינג'ר מוחמץ בבזיליקום יפני ובצל ירוק. על הכדורים הרכים מזליפים ממש לפני ההגשה מיונז יפני ורוטב טריאקי ובוזקים שבבי בוניטו.

 

פרטים: 26 שקל, הארבעה 16, תל אביב.

 

יודל'ה: חומוס תמנונים

  

בבר השף שנמצא מול מסעדת מחניודה מוגשת מנת ספיישל של חומוס תמנונים - התמנון מבושל ביין לבן ואז מוקפץ על אריסה עם עגבניות שרי ושום קונפי, ומוגש על גבינת לבנה מחלב עזים עם גרגרי חומוס רכים ורוטב לימון־כוסברה־פלפל חריף של חומוסיות.

 

פרטים: 78 שקל, בית יעקב 11, ירושלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x