$
הפסקה לעסקית

לא צריך להמציא את הגלגל

העסקית בבן ציון 1 החדשה בתל אביב היא הוכחה שפשטות היא מתכון להצלחה - בתנאי שיש חומרי גלם משובחים ויד טובה ומדייקת במטבח

גלי וולוצקי 10:1007.04.14

מסעדת בן ציון 1, שנפתחה ליד דיזנגוף סנטר בתל אביב, במקום שבו שכן בעבר סניף של ספגטים, היא ללא ספק החדשות הכי טובות שנראו באזור הזה כבר הרבה זמן. דווקא טבורה של העיר, אזור שתנועת הקהל בו רבה כל כך, אינו מצטיין במיוחד בהיצע הקולינרי שלו, ואם נקלעים אליו בשעת צהריים אין הרבה אפשרויות מלבד כריך בלה מולאן המצוינת בבוגרשוב או פלאפל בקוסם בקינג ג'ורג'.

 

בן ציון 1 בן ציון 1 צילום: ענר גרין

 

המסעדה היא פרי שיתוף פעולה בין בעלי האוזן השלישית, חנות המוזיקה המיתולוגית ומועדון ההופעות, לבין השף אילון עמיר, מי שהיה בשנים האחרונות סו שף של ירון שלו במסעדת טוטו. בתבונה רבה עמיר לא ניסה לבנות כאן מסעדת עילית יקרה ומורמת מעם, כמו כור המצרף שלו, אלא בחר באפשרות נגישה הרבה יותר - ביסטרו חביב שמציע אוכל פשוט אך מוקפד, שיכול להתאים כמעט לכל הזדמנות.

 

גם העיצוב המעט מחוספס וגולמי, הכולל ספות עור, קיר לבני בטון, בר גדול ומרפסת רחבת ידיים הצופה לשדרות בן ציון, משדר אגביות נעימה, שתאפשר לכם להרגיש בנוח גם אם סתם עברתם באזור ולא התכוננתם ליציאה מיוחדת.

 

התפריט העסקי כאן, כמו הסיפור כולו, עדיין בהרצה. לעת עתה הוא מציע חמש מנות עיקריות במחירים הנעים בין 46 ל־64 שקל, המזכות את הסועד גם במנה ראשונה קטנה.

 

פתחנו בשתי ראשונות חביבות. קלמרי וראשי קלמרי מטוגנים היו יכולים להיות שיא הבנאליה, אלמלא הוכנו מקלמרי טרי משובח והוגשו עם איולי חריף, ביתי וטוב. ברוסקטה עם פלפלים וסרדינים כבושים סיפרה את אותו סיפור ממש: מנה לא מקורית, אבל בזכות חומרי הגלם וההכנה המוקפדת - היא מענגת.

 

העיקריות המשיכו את אותו הקו. המבורגר 220 גרם (מבשר שנקנה במעדניית דלישס, כך בתפריט) הוכן והוגש בלי שום התחכמות (54 שקל). הוא נצלה בדיוק לדרגת המדיום שהוזמנה - והיה מעולה. לצדו הוגשו פלחי תפוחי אדמה שעליהם גרידת קליפת לימון ומלח גס וקטשופ ביתי שהוכן במקום. העיקרית הנוספת, דגי מרמיר מטוגנים (58 שקל), הוכיחה שוב שלא צריך להמציא את הגלגל כדי להגיש אוכל טוב. הדגים טוגנו בעדינות, נותרו עסיסיים והוגשו עם אותם פלחי תפוחי אדמה טעימים וקצת תרד מאודה.

 

את הקינוח, פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ותות שדה (35 שקל), אכלנו על המרפסת הנעימה. סביבנו ישבו כל הטיפוסים התל־אביביים הצפויים: הרוקר המלא בעצמו שהסביר לחברו כמה הוא הארד קור, ההורים שעצרו לתת לילד המבורגר בדרך מבית הספר כדי לחסוך את הבישול בבית והחברות שנפגשו לארוחה נינוחה אחרי קניות בסנטר. להם וגם לנו מגיע מקום מוצלח כל כך לעצור בו במרכז העיר.

 

בן ציון 1

ז'אנר: ביסטרו־בר

מיקום: שדרות בן ציון 1 תל אביב, 053-3358883

מחיר העסקית: 46–64 שקל

זמנים: ראשון־חמישי, 17:00–12:30

התחככות: תושבי מרכז העיר ועוברי אורח

שירות: קשוב ונעים

כשרות: אין

חניה: בתשלום בדיזנגוף סנטר

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

שורה תחתונה: פשוט אך מוקפד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x