$
פנאי

שותים הולכים

רשת הזכיינות דרינק פוינט מציעה אלכוהול בשירות עצמי, בברים חסרי שיק ובמחיר תחרותי. היזם עומר כפרי מספר לכלכליסט על השינוי בהרגלי השתייה

גלי וולוצקי 09:0905.06.13

“אני רוצה להיות רמי לוי של עולם הברים", מכריז באוזניי עומר כפרי (29), מבעלי רשת דרינק פוינט שמוכרת אלכוהול במחירים שוברי שוק.

 

לי דווקא מזכיר הסניף ברחוב אלנבי בתל אביב, שנפתח לפני כחודשיים, את מקדונלד'ס. הוא מעוצב באדום ושחור, ואת הדלפק מאיישת ברמנית צעירה שרוקדת לצלילי המוזיקה הרועשת. בקבוקי אלכוהול של מותגים מובילים ניצבים בגומחות עגולות בקיר, והתפריט מציין מחירים לצ'ייסר, למנה או לרביעייה. המסר אחד: זה לא המקום לכוס יין רומנטית בדייט ראשון או לקוקטייל מתוחכם לאניני הטעם. כאן באים לשתות בזול, או כפי שמגדיר זאת כפרי: “לתדלק".

 

מכל קטגוריה יש משקה אחד, שנבחר בעקבות סקר שכפרי הזמין. הוודקה המוגשת היא פינלנדיה (18 שקל למנה, לעומת מחיר כפול בברים אחרים), וודקת הפרימיום היא גריי גוס (32 שקל למנה, לעומת כ־60 שקל), הוויסקי הוא ג'ק דניאלס (18 שקל למנה), והבירה - טובורג בבקבוק (16 שקל). כל המשקאות הם בהגשה עצמית, לאחר הזמנה ותשלום בבר.

 

 דרינק פוינט, במרכז עומר כפרי דרינק פוינט, במרכז עומר כפרי צילום: עמית שעל, תומי הרפז

 

אבל מאחורי החזות הקצת זולה של דרינק פוינט מסתתר מודל עסקי מסקרן, שאותו בנו כפרי, איש חיי לילה ושותף בליינים של מסיבות במועדונים בת"א, ושחר עוז (34), שותף במועדון הברקפסט קלאב. דרינק פוינט מוכרת זיכיונות לנקודות המכירה שלה, המשלבות מוצרי ברים עם הגשה של קיוסק, ומתכוונת להתרחב בתוך שנתיים לעשרות סניפים.

 

הסניף הראשון ברחוב דיזנגוף הוקם לפני שמונה חודשים, ומאז נפתחו עוד שלושה בתל אביב ואחד בראשון לציון, כולם בזכיינות. בתוך חודשיים אמורים להיפתח סניפי באר שבע ונהריה, והחברה מחפשת מקומות מתאימים בערים נוספות, כדי להגיע ליעד של כפרי: "אני רוצה לפחות שני סניפים חזקים בכל עיר".

 

לכפרי חשוב לשמור על מרווח נשימה גם לזכיין. "הוא משלם לנו 65 אלף שקל על השם, ועוד 5,000 שקל בחודש בצ'קים דחויים לשנה. בזכות הגודל שלנו הוא נהנה מהמחירים הטובים ביותר לקניית האלכוהול, וכך יכול לגלגל את הרווח ללקוח. יש בחוזה שלנו עם הזכיינים סעיף שקובע מה נקודת הברייק איבן של הסניף. אם הסניף לא מגיע אליה, לא נגבה את התשלום החודשי שלנו".

 

מה ההבדל בין הפריפריה לת"א?

“בתל אביב אתה אחד מרבים. סניפי הפריפריה רווחיים יותר ומגלגלים מחזור ממוצע של 130 אלף שקל בחודש. אבל גם הציפיות שם אחרות והסניפים מעוצבים לישיבה ארוכה יותר, עם ספות ותנאים לאירועים. בפריפריה אנשים באים למערכת יחסים, בתל אביב באים לקוויקי".

 

אני פוגשת את כפרי בתקופה של הפגנות מתחדשות, שבאו לו, כך נראה, בדיוק בזמן. "כשהמצב קשה הצריכה של אלכוהול, הימורים וסיגריות עולה", הוא מודה, אבל ממהר להדגיש באותה נשימה שהוא עצמו משתתף פעיל במחאה: "בעיניי דרינק פוינט היא חלק מהדרישה לצדק. אצלנו אין סלקציה ואין פוזה. אני באמת מאמין שלקהל מגיע לשתות במחירים שפויים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x