$
אמנות ועיצוב

אמנות לעם

המעצב מתי מריאנסקי והיזם מייק קורדה בחרו עבודות של אמנים ששכבו בבוידעם וסיפקו להן פלטפורמת מכירה חדשה באינטרנט. לכלכליסט הם מספרים על הגלריה שלהם, 5070, שמציעה אמנות ישראלית במחיר שפוי

מאיה נחום שחל 09:3030.04.13

המעצב מתי מריאנסקי (40) והיזם מייק קורדה (33) הקימו גלריה אינטרנטית חדשה בשם 5070 שבה נמכרות יצירות אמנות במחיר נמוך ובהדפסה לפי בקשה - מעין פוסטרים של שנות האלפיים, אם כי המייסדים לא ממהרים לחתום על ההגדרה הזאת. "פוסטר מעלה אסוציאציה של רמבו, פינק פלויד ותמונת הפועלים בשחור־לבן", מסביר קורדה, "ניסינו להתרחק מזה, אצלנו נמכרות כרזות עיצוב ואמנות".

 

מי קהל היעד שלכם?

"קהל היעד הוא 90% מהאוכלוסייה בישראל שרוצה לצרוך אמנות, אבל לא יכולה לקנות אותה".

 

מימין קורדה ומריאנסקי עם כרזות מהגלריה מימין קורדה ומריאנסקי עם כרזות מהגלריה צילום: עמית שעל

 

כשמריאנסקי סיפר לקורדה שחסרה פלטפורמה מתאימה שתחשוף אמנים מתחום האיור והעיצוב הגרפי, השיב לו קורדה: "מי תולה פוסטרים? זה הכי שנות השמונים". מאוחר יותר הוא שינה את דעתו. "ביקרתי בניו אורלינס, ושם מה שמאפיין את הבית זה לא הרהיטים, אלא מה שתלוי על הקירות. דרך התמונות מיד אפשר לזהות את הסגנון של כל אחד. התאהבתי בזה. חזרתי לארץ, וחבר ששיפץ דירה נשאר עם קירות ריקים כי לא מצא מה לתלות במחיר שפוי".

 

קורדה חזר למריאנסקי, והשניים שבעבר עבדו יחד ב"כלכליסט", התחילו להרים את המיזם, שעלה לאוויר לפני כמה חודשים וכבר כולל כ־50 אמנים ויותר מ־300 יצירות. היצירות באתר עוברות סינון של ועדה אמנותית הכוללת גם את מריאנסקי ואשתו שרון. "גילינו שיש המון אנשים מוכשרים במדינה שכל כך התלהבו שמישהו ייצג אותם", מספר קורדה. "הם מעצבים את דפי העיתון, התפריטים במסעדות והלוגואים המסחריים כדי להתפרנס, אבל הם אמנים לכל דבר ורוצים ליצור. רוב היצירות קיימות כבר הרבה זמן אצל האמנים, כמו למשל איורים לספרי ילדים של רחלי שליו, עבודות לפרויקט גמר ואפילו עבודה שנעשתה לפרסום ביקראם יוגה. עד היום היצירות האלה שכבו בבוידעם, אנחנו נתנו להן חיים חדשים ואפשרות להרוויח מהן כסף".

 

איך זה עובד?

"אנחנו עובדים עם קבצים דיגיטליים שהאמנים מעבירים לנו ומדפיסים לפי בקשה, כך שכמובן אין מהדורות מוגבלות. העבודות יוצאות מאיתנו - עם שליח עד הבית - ממוסגרות, וביצירות היקרות יותר המסגרת כלולה במחיר".

 

ויש כאן אפשרות להתפרנס?

"הסברנו להם שאף אחד לא הולך להתעשר מזה וחייבים לשמור על מחירים שפויים כדי שנוכל להגיע למיינסטרים ולמכור 10 תמונות במחיר של תמונה אחת בגלריה. המחירים נעים בין 90–690 שקל, ואנחנו מתחלקים חצי־חצי ברווחים עם האמן. כרגע אנחנו מכניסים מספיק כדי להתקיים. אנחנו רוצים להגיע למצב שנמכור עשרות הדפסים ביום".

 

כתובת האתר: www.5070.co.il

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x