$
אוכל

מה מתבשל: מסעדות ותפריטים

ג'יימי אוליבר משיק בלונדון סניף דגל ברשת בתי הספר, אייל לביא פותח בר יין ואוכל בנמל, ולגוסטו יש תפריט חדש

גלי וולוצקי 11:3026.06.12

סניף חדש של Recipease, בית הספר לבישול וחנות הקולינריה של ג'יימי אוליבר, ייפתח באמצע אוגוסט בשכונת נוטינג היל בלונדון. הסניף, שישתרע על שתי קומות ויתווסף לסניפים הפועלים בברייטון ובקלפהאם, יהיה סניף הדגל של הרשת. אוליבר תיעד את ההכנות לפתיחה בעמוד האינסטגרם שלו והבטיח שזה יהיה "האפל סטור של הבישול". הרשת מציעה סדנאות ושיעורי בישול במגוון גדול של תחומים, אוכל מוכן לקנייה הביתה, חנות חומרי גלם וציוד למטבח וגם בית קפה, שבו אפשר לנשנש משהו תוך צפייה בפעילות הרוחשת.

פרטים: jamieoliver.com/recipease.

 

ג'יימי אוליבר, השף העירום ג'יימי אוליבר, השף העירום צילום: בלומברג

 

בר יין ואוכל של אייל לביא (רוקח 73) ייפתח בשבוע הבא בהאנגר 1 בנמל יפו. רוקח־ים ימוקם בשוק האוכל החדש בנמל, בצמוד לחנות המשקאות של החברה הסקוטית, וגם יפעל בשיתוף עמה. המקום יכול לאכלס 35 סועדים, וגודלו כ־70 מ"ר שכוללים בר גדול ובתוכו המטבח הפתוח, בר נוסף לשישה סועדים וכן מקומות ישיבה על המזח בחוץ. לביא מספר כי רוקח־ים תוכנן על פי המודל של מסעדות שוק לה בוקרייה בברצלונה, וכי התפריט יציע מנות בהשראה יפואית־בולגרית ובהשראה ספרדית, לצד כמה מנות מיתולוגיות המלוות את לביא לאורך הקריירה שלו, כמו בויאבז וביסק סרטנים. הסועדים יוכלו ליהנות מארוחה ומשקאות על הבר, או לקחת אוכל החוצה למזח ולסעוד אל מול הגלים. בשבוע הבא המקום ייפתח להרצה משעות הערב ומאוחר יותר ייפתח גם בשעות הצהריים.

פרטים: האנגר 1 נמל יפו, 03-6294141.

 

מסעדת גוסטו משנה קונספט. המסעדה, שהחלה כפיצרייה משודרגת בבעלות איציק המל (מבעלי מסה), התחדשה וחנכה תפריט ובו מבחר מנות קטנות שמחירן מ־20 שקל. לדברי שיאן המל, מנהלת המקום, השינוי נועד לפנות לסועדים שירצו לעצור לדרינק ו"משהו קטן בדרך הביתה". בין המנות הקטנות: פורטבלו פרימוורה (22 שקל), ארנצ'יני (24 שקל) וקנלוני גבינות ותרד (28 שקל). במקביל, חידשה המסעדה את שירות המשלוחים, ועד סוף אוגוסט יקבלו המזמינים ביותר מ־150 שקל בקבוק למברוסקו במתנה.

פרטים: פרישמן 90 תל אביב, 1-700-700-919.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x