ועידת ניו יורק
"תוכנית אקסל היא כיפת ברזל עסקית של העם היהודי"
מנכ"ל תגלית גידי מרק דיבר בוועידת Mind the Tech NY 2025 של כלכליסט ולאומי על חשיבות התוכנית להכשרת דור המנהיגים הבא ולחיזוק את הקשר שלהם לישראל וליהדות
גידי מרק, מנכ"ל תגלית, אמר בפאנל שנערך בוועידת Mind the Tech NY 2025 של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק כי "תוכנית אקסל של תגלית היא כיפת הברזל העסקית של העם היהודי". לצידו השתתפו בפאנל דין זיסמן, מייסד ומנכ""ל יוניקורן הסייבר Axonius, וטלי מילר שותפה ב־Avid Ventures — שני האחרונים בוגרי תגלית. הנחתה את הפאנל אריאלה כרמל מכלכליסט.
מרק הסביר כי תוכנית אקסל נולדה בעקבות התובנה שצריך ליצור מנהיגות יהודית חדשה מחוץ לישראל. "אנו מחפשים אנשים שיהיו מנהיגים עסקיים, שיציתו את הזיקה היהודית, יהיו מצליחים ומעורבים בקהילה היהודית. יש בוגרי תוכנית רבים שהם חלק מהקהילה שלנו".
כרמל: מה אתם חשים לגבי התוכנית?
זוסמן: "בשבילי זו היתה החוויה הראשונה לראות אנשים שבאו מארץ שונה לחלוטין, שחשבתי שאני יודע עליה הכל. אבל המחשבה שלהם היתה איך לחשוב גלובלית, איך לבנות רשתות ועסקים שיובילו לשיתופי פעולה, ואיך לתקשר עם אנשי עסקים. זה עזר לי להקים את אחת חברות הסייבר הצומחות ביותר".
מילר: "עשיתי את אקסל אחרי סיום הקולג' והתמחיתי בקרן בסמר, קרן הון סיכון אמריקאית, שפעילה בישראל. ההשפעה על הקריירה שלי היתה עצומה ומשמעותית. בזכות התוכנית קיבלתי משרה בקרן, ומשם המשכתי לקריירה שלי. בתוכנית אקסל בניתי את הרשת העסקית שלי ואת החיבורים שבהם אני משתמשת כיום. אני מדברת עם אותם אנשים ברמה יומית, מחברת בין אנשים, מחברת למשקיעים ומחפשת ביניהם יזמים כמן דין".
מרק: "תגלית מביאה לארץ כ־50 אלף צעירים יהודים בשנה. אחרי 7 באוקטובר ירדנו ל־20 אלף ולכן עבדנו קשה מאוד. הבנו שתפקידה של אקסל משמעותי ביותר, כדי לחבר אותם לעסקים בישראל ולדבר בקמפוסים מקומיים בארצות הברית. אנשים שעשו התמחות בישראל הופכים למובילים בכל מיני מקומות שצריכים לשמוע בהם את הקול של ישראל. הם יהיו דובריה ברחבי ארה״ב".
כרמל: מה השפעת התוכנית בתקופה זו?
זוסמן: "כשהקמתי את החברה הקודמת והנוכחית השתתפנו בתוכנית, ויש לנו מתמחים רבים שהשתתפו בה, והם אנשים משפיעים מאוד. אחד הפך ליזם בעצמו. יש לנו עובד שיצא משם והוא כיום סגן נשיא בכיר בחברה מובילה. קשה להסביר את משמעות הקשר ביננו, ואחרי 7 באוקטובר הבנו את הצורך להיות גאים בעצמנו ולקדם את הזהות הישראלית — להראות לעולם שאנחנו מייצרים ערך חיובי ללא קשר למקום שבו גדלנו".
מילר: "גדלתי כדתיה אורתודוקסית, ואחרי אקסל התחברתי עם ישראלים רבים. יש לנו כיום רשת של חברים, ורבים מהם הופכים למנהיגים בקהילה. עד 7 באוקטובר הזהות היהודית לא היתה מרכזית, אבל מאז נהפכה לכזו — והיא כל המשמעות שלנו. זו קהילה שעוזרת להילחם באנטישמיות".
כרמל: מה דעתך על הקשר בין ישראל לקהילה?
מרק: "הבנו שאסור לתת לאיש להחרים את ישראל. התחלנו להביא מתנדבים לישראל והגענו ל־10,000 איש. אנחנו חוגגים 25 שנה לתגלית ו־900 אלף מתנדבים, וייקח לנו הרבה פחות זמן להביא מיליון מתנדבים לישראל. האנשים כאן הם העתיד של העם היהודי".