סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מוסף עצמאות 13.5.24 ג'ף הורינג מייסד INSIGHT VENTURES
ג'ף הורינג (צילום: Deci AI)

המשקיע ג'ף הורינג: "לישראל אין כיום חברה בולטת בתחום ה-AI"

מייסד קרן ההון סיכון אינסייט הגיע לארץ וקיים מפגש נדיר עם עיתונאים; למרות ההסתייגות מההתקדמות בתחום הבינה המלאכותית, ציין כי "ביצענו 15 השקעות בחברות ישראליות שקשורות ל-AI"; עוד אמר שהקרן בראשותו עברה מהתמקדות בהשקעות בשלבים מאוחרים לשלבים המתקדמים לאחר התגברות התחרות

ג'ף הורינג, מייסד קרן ההון סיכון אינסייט פרטנרס שהיא המשקיעה הגדולה כיום בהייטק הישראלי, הגיע לביקור בארץ. במסגרת מפגש עיתונאים הוא הדגיש שכיום עיקר הפעילות של הקרן בישראל היא בשלבי השקעה המוקדמים ביותר של חברות, כלומר שלבי סיד ו-A. בעבר אינסייט היתה ידועה כמשקיעה בסבבים מאוחרים אבל ככל שהתגברה התחרות בשלבים אלו מצד קרנות אחרות עברה הקרן להתמקד בחברות בשלבים מוקדמים. יש לציין שגם שם יש לאינסייט תחרות רצינית מאוד מקרנות דוגמת סקויה וגריילוק. כן ציין כי ישראל אינה נמצאת בחזית ההשקעות בתחום הבינה המלאכותית, ואין לה חברה בולטת בתחום, אך בכל זאת אינסייט ביצעה השקעות ב-15 חברות ישראליות בתחום.
הורינג משקיע בישראל כבר 20 שנה כאשר בין ההשקעות הבולטות של הקרן ושלו ניתן לציין את וויז שנמצאת בשלבי מכירה לגוגל קלאוד בכ-32 מיליארד דולר; וכן מאנדיי, ו-וויקס שכבר הפכו לחברות ציבוריות, וגם החברות הפרטיות הגדולות איילנד, ארמיס, מון אקטיב וטרנסמיט. אינסייט השלימה בינואר האחרון גיוס של 12.5 מיליארד דולר לקרן ה-13 שלה ובינתיים רוב הכסף זמין להשקעות.
במפגש שערך בתל אביב הכריז באופן רשמי הורינג, שלעתים נדירות מתבטא בפומבי, על התמקדות בהשקעה בשלבים מוקדמים וזאת בניגוד לעבר, כאשר אינסייט העדיפה כאמור בעיקר את השלבים המאוחרים. לדבריו, 87% מההשקעות שהקרן עשתה בישראל היו בשלבים המוקדמים. "עשינו עבודה טובה מדי והייתה תחרות על השלבים המאוחרים. היו לנו הרבה סבבי השקעה כאן, ויש עדיין הרבה התרגשות סביב התעשייה. ההצלחה שלנו כאן מדהימה מבחינת תוצאות", אמר הורינג והתכוון מעבר לוויז, לשורת האקזיטים הגדולים שאינסייט הייתה שותפה להם כגון במכירת OWN לסיילספורס, מכירת RUN.ai לאנבידיה ומכירת WalkMe ל-SAP.
בשנתיים האחרונות הורידה אינסייט את ההילוך בהשקעות חדשות בישראל וזאת לאחר שב-2021 הייתה בין המשקיעים הפעילים ביותר והייתה האחראית העיקרית ליצירת שדרת היוניקורנים המקומית. בשבוע שעבר הודיע גם ליעד אגמון, שותף באינסייט ישראל, על עזיבתו, אך כעת הורינג מדגיש כי הוא עדיין מאמין בישראל וישקיע כאן למרות המצב הגאופוליטי המורכב, או כפי שהוא מקפיד לומר מספר פעמים "אני All in על ישראל". גם אחרי העזיבה של אגמון יש לאינסייט נציגות ישראלית שמנוהלת על ידי דני אהרונוביץ'.
לדברי הורינג, הוא משקיע בישראל באותו קצב כמו בסיליקון ואלי וכי בשנים האחרונות הייתה האטה בקצב החדשנות בכל העולם ולא רק בישראל, עד לפריצת הבינה המלאכותית. "יש כאן את האיכות הכי גבוהה של יזמים - יותר טובה מCכל מקום אחר בעולם. יש לכם את הצבא ובזכות זה דומיננטיות חזקה בסייבר. יש כאן תרבות יזמית טובה לפחות כמו סיליקון ואלי. מתוך מאנדיי יצאו לפחות חמש חברות ומספר גדול יותר מוויקס", אומר הורינג.
וויקס, שנסחרת היום בשווי של כ-10 מיליארד דולר בוול סטריט' הייתה ההשקעה הראשונה של אינסייט בישראל. עם זאת הוא מודה שבכל הקשור ל-AI, ישראל לא נמצאת בחזית התחרות ולכן מושכת פחות השקעות מאשר מבסיליקון ואלי: "לישראל אין כיום חברה בולטת במודלים של AI ואין לכם גם עדיין חברות בנגזרת הראשונה של AI, שאלה הן חברות של כלי תכנות שפורחות עכשיו. עם זאת, ביצענו 15 השקעות בחברות ישראליות שקשורות ל-AI. ישראל רצה מהר ומשיגה את האחרים".
באשר לשווי החברות, הוא מציין כי "זה אחת מסביבות ההשקעה הכי קשות שיש כי יש יותר מדי משתנים שמתחברים. קל לפסול חברה בגלל שווי וכך הייתה וויז שכל הזמן חשבו שהיא יקרה מדי, והיא הוכיחה מהר מאוד שאינה יקרה. ב-AI למשל עדיין קשה לנו לחזות האם המודלים עובדים".
הורינג גם סקפטי בכל הקשור להנפקות טכנולוגיה בוול סטריט. לגבי עסקאות הרכישה המשמעותיות האחרונות בישראל על ידי אנבידיה וגוגל, הוא אומר כי "החלון של הנפקות מאוד קטן והמשוכה עולה גבוה. יש תשוקה עדיין להנפיק אבל מאוד קשה להנפיק ולתפוס תשומת לב של משקיעים בשווי של פחות מ-5 מיליארד דולר".