רשתות החדשות בקנדה נגד ChatGPT: עושה שימוש לא חוקי בכתבות
רשתות החדשות בקנדה נגד ChatGPT: עושה שימוש לא חוקי בכתבות
הרשתות טוענות ש-OpenAI עושה שימוש לא חוקי בכתבות שלהן ומפרה זכויות יוצרים כדי לאמן את הצ'טבוט שלה ותובעות 14 אלף דולר על כל כתבה שבה נעשה שימוש ללא אישור. בשנה שעברה תבע "הניו יורק טיימס" את החברה בטענה דומה
קואליציה של רשתות החדשות הגדולות בקנדה תובעת את חברת OpenAI, יצרנית בוט הבינה המלאכותית ChatGPT, בטענה שהחברה עושה שימוש לא חוקי בכתבות שלהן כדי לאמן את התוכנה - כך על פי דיווח ב-BBC.
רשתות חדשות הכוללות את הטורונטו סטאר, מטרולנד מדיה, פוסטמדיה, דה גלוב אנד מייל, דה קנדיאן פרס ו-CBC, שהיא הראשונה מסוגה במדינה. "עיתונאות היא אינטרס ציבורי. OpenAI משתמשת בעיתונאות של החברות למטרותיה המסחריות. זה בלתי חוקי", כך נמסר מקבוצת הרשתות. OpenAI טענה שהמודלים שלה מאומנים על "מידע פתוח לציבור".
"התוכנה מתבססת על שימוש הוגן ועקרונות זכויות יוצרים אוניברסליים שהינם הוגנים ליוצרים ותומכים בחדשנות", כך אמרה החברה בתגובה. "אנו משתפים פעולה עם רשתות החדשות, כולל בהצגת, ייחוס וקישור לתוכן שלהן בחיפוש בבוט, ומציעים להן דרכים קלות לא להיכלל בחיפוש אם זהו רצונן".
בתביעה בת 84 העמודים טוענת הקואליציה ש-OpenAI מתעלמת מחסמי ביטחון כמו חומות תשלום (פייוול) או התראות זכויות יוצרים שנועדו למנוע העתקת תוכן. "OpenAI מפירה בעקביות את זכויות היוצרים ותנאי השימוש בכך שהיא משתמשת בתוכן נרחב מהמדיה הקנדית כדי לפתח את מוצריה, כמו ChatGPT".
הקבוצה, שכוללת כאמור את העיתונים המובילים בקנדה, תובעת פיצוי של 14,300 דולר (20 אלף דולר קנדי) לכל מאמר או כתבה ששימשו את ChatGPT – סכום שעשוי להגיע למיליארדי דולרים. הקבוצה ביקשה בנוסף מבית המשפט שיוציא צו שייאלץ את החברה לחלוק את הרווחים שעשתה משימוש בכתבות, וכן להוציא איסור על החברה לעשות שימוש בכתבותיה בעתיד.
התביעה בקנדה מגיעה בעקבות תביעה דומה שהגישו "הניו יורק טיימס" וחברות הוצאה לאור נוספות בשנה שעברה. בנוסף הואשמה על ידן OpenAI באפריל במחיקת ראיות שאמורות לשמש במשפט. במקרה נוסף תבעו את OpenAI גילדת המוציאים לאור וקבוצת כותבים בולטים בשל הפרת זכויות יוצרים. מוקדם יותר השבוע העריך "הוול סטריט ג'ורנל" את שוויה של OpenAI ב-219 מיליארד דולר קנדי, לאחר סבב הגיוס האחרון שלה.