סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מטה ג'וניפר נטוורקס Juniper בסאניווייל קליפורניה
מטה ג'וניפר נטוורקס בסאניווייל קליפורניה. העסקה תושלם לקראת סוף השנה (צילום: Tada Images / Shutterstock)

חברת HPE רוכשת את ג'וניפר נטוורקס ב-14 מיליארד דולר

הרוכשת המתמקדת בייצור חומרה ותוכנה למרכזי נתונים, שפוצלה מ-HP ב-2015, תשלם 40 דולר למניה - פרמיה של 32% על מחיר הנעילה של ג'וניפר ביום שני. העסקה היא הגדולה ביותר מבין שורה של רכישות שבוצעו לאחרונה בתחומי ה-IT והבינה המלאכותית

חברת היולט פקארד אנטרפרייז (HPE) הודיעה כי בכוונתה לרכוש את ג'וניפר נטוורקס בעסקת מזומן המוערכת ב-14 מיליארד דולר.
החברה, שפוצלה ב-2015 מקבוצת HP תשלם לבעלי המניות של ג'וניפר 40 דולר למניה, סכום המשקף פרמיה של 32% על מחיר הנעילה של מניית ג'וניפר ביום שני, לפני הדיווחים שיצאו בתקשורת על העסקה המתגבשת.
חברת HPE מתמקדת בעיקר בייצור חומרה ותוכנה למרכזי נתונים, והעסקה מייצגת את המאמצים שלה להרחיב את היצע המוצרים שהיא מספקת. זאת על רקע הפיתוח של מערכות בינה מלאכותית מתקדמות הדורשות תקשורת מהירה יותר בין השרתים. עסקת רכישת ג'וניפר היא הגדולה ביותר מבין שורה של רכישות שבוצעו לאחרונה בתחומי ה-IT והבינה המלאכותית.
הרכישה של ג'ונפיר תושלם להערכת החברות בסוף 2024 או תחילת 2025, בהתאם לאישור הרגולטורים. מנכ"ל ג'וניפר רמי ראחים ינהל את הקבוצה המאוחדת ויהיה כפוף למנכ"ל HPE אנטוניו נרי, כך לפי הצהרה שפרסמו החברות. ב-HPE מסרו עוד כי הוספת ג'וניפר תגדיל את שולי הרווח שלה ותאיץ את הצמיחה.
העסקה יוצאת לדרך בעיצומה של הבהלה ל-AI, שהובילה חברות להוציא מיליארדי דולרים על שדרוג ופיתוח חומרות חדשות, ולפי ההערכות היא תוביל להכפלת עסקי הרשתות של HPE.
ג'וניפר הוקמה ב-1996 כמתחרה לסיסקו. היא הונפקה ב-1999 ומחיר המניה שלה זינק כמעט פי 3 ביום המסחר הראשון שלה, והעניק לה הערכת שווי של 65 מיליארד דולר באוקטובר 2000. אולם, המניה צנחה לאחר התפוצצת בועת הטכנולוגיה ולא הצליחה לחזור לרמות הללו.
באוקטובר האחרון חשפה החברה תוכנית ארגון מחדש במסגרתה יפוטרו מאות עובדים, זאת על רקע האטה בהוצאות הלקוחות. עבור הרבעון האחרון דיווחה החברה על רווח של 76 מיליון דולר והכנסות בגובה 1.4 מיליארד דולר, ירידה של 1% לעומת שנה קודם לכן.
העסקה הזו מצטרפת לשתי עסקאות גדולות נוספות שנחתמו בחודשים האחרונים בתעשיית ה-IT לארגונים: הרכישה של סיסקו בספטמבר את חברת התוכנה ספלונק ב-28 מיליארד דולר, וחודש לאחר מכן הרכישה של ברודקום את חברת תוכנת הענן VMware ב-69 מיליארד דולר.
עם זאת, 2023 אופיינה בירידה בעסקאות רכישה ומיזוגים בתעשיית הטכנולוגיה. לפי נתונים שאספו בפירמת הייעות PwC, הגודל הממוצע של עסקאות בסקטור הטכנולוגיה היה נמוך ב-27% לעומת 2022.