סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בדיקה
פיקסל 7a: גרסה בסיסית מדי לסמארטפון של גוגל

גוגל מציגה דוגמה משלה למכשיר ביניים במחיר זול, יחסית. בניגוד לציפיות, זה לא מכשיר שיוביל את הקטגוריה הזו והוא פשוט לא מספיק אטרקטיבי לעומת הדגמים של המתחרות

כל מכשירי האנדרואיד דומים זה לזה, אבל גם שונים - רוב היצרניות מוסיפות למערכת ממשק משלהן, עם תצוגה קצת שונה, אפליקציות שלהן, יותר אפשרויות להתאמה אישית או דווקא פחות. יש כאלה שנשארות קרובות יותר ל"אנדרואיד נקי", כלומר חוויית השימוש המקורית שאליה התכוונה גוגל, ויש כאלה שמציעות אנדרואיד בטעמים וגוונים שונים.
את הטון, הכיוון או החזון מתווה גוגל, ובשנים האחרונות היא ממחישה אותו עם מכשירים משלה - סדרת פיקסל. בתחילת הדרך גוגל הציעה מכשירי דגל, אבל בהמשך היא שילבה בסדרה גם מכשירי ביניים, במחירים נוחים ונגישים יותר. האחרון שבהם, שהושק לפני חודש וקצת, הוא פיקסל 7a, שהגיע אלינו לבדיקה באדיבות רשת גו מובייל.
רשמית, מכשירי פיקסל לא נמכרים בתפוצה נרחבת. לפי גוגל, הפיקסל 7a נמכר ב-17 מדינות בלבד וישראל לא על המפה. ולא רק לגבי המכשיר הנוכחי - מבחינת החברה, אף מכשיר מסדרת פיקסל לא מוצע כאן למכירה. זה כמובן לא יעצור אותנו, והפיקסל החדש בהחלט זמין בארץ ובמחיר נוח יחסית - כ-2,000 שקל. אז איך נראה החזון של גוגל?

2 צפייה בגלריה
פיקסל 7a
פיקסל 7a
פיקסל 7a
(צילום: איתי שמושקוביץ)

מבנה ועיצוב: לא מושך
העיצוב של הפיקסל החדש דומה לזה של קודמו, ה-6a, ואת שניהם אפשר להגדיר כסולידי - מכשיר לא אטרקטיבי במיוחד, עם חזית שטוחה ומצלמת סלפי שתופסת מקום מינימלי באמצע הקצה העליון של המסך. המצלמות שבגב המכשיר קצת בולטות ממנו ומסודרות בפס שתופס את כל הרוחב שלו.
כפתורי הווליום נמצאים בערך באמצע הגובה בצד הימני ומעליהם כפתור הפעלה שמשמש גם כקיצור דרך להפעלת Google Assistant. הסידור הזה קצת מבלבל - התרגלתי לסדר הפוך, שבו כפתורי הווליום נמצאים למעלה וכפתור ההפעלה באמצע, וגיליתי כמה פעמים שאני מנסה לכבות את המסך עם כפתור הווליום בכלל.
הפיקסל 7a שוקל 193 גרם, קצת יותר מקודמיו, אבל לא מרגיש כבד. הוא קומפקטי יחסית, עם מסך בגודל 6.1 אינץ' "בלבד", שמרגיש קצת קטן יחסית לחלק מהמתחרים בשוק.
אפשר להרגיש שמדובר במכשיר ביניים זול יחסית - הגב עשוי מפלסטיק, שלא מרגיש איכותי במיוחד אבל גם לא פשוט מדי. סוג של ביניים.
בחזית יש גורילה גלאס 3, שהיתה גם בפיקסל 5a שיצא לפני שנתיים. אפשר היה לשדרג את ההגנה שמעניקים למשתמשים, אבל גם לזה יש מחיר. מבחינת הגנה מאבק ומים המכשיר עומד בתקן IP67, כלומר אמור לשרוד טבילה של עד 30 דקות במים בגובה 1 מטר - בהחלט רמה מספיק טובה.
חומרה: מספיק חזקה, אבל הטלפון מתחמם
הפיקסל החדש מגיע עם מעבד של גוגל, Tensor G2, ובגרסה אחת בלבד - 8 גיגה בייט של זיכרון ו-128 גיגה לאחסון. יש מתחרים באותה רמת מחיר שמציעים נפח אחסון כפול וגם יותר זיכרון, אבל כבר ציינתי שצריך לשמור על מחיר נמוך? אין חריץ לכרטיס זיכרון ולא תמצאו כאן שקע לאוזניות.
המפרט הזה מספיק טוב לביצוע משימות יום-יומיות ומבצע אותן במהירות, אבל המכשיר נוטה להתחמם. שיחקתי כמה דקות ב-Call of Duty והרגשתי איך החום של הפיקסל הולך ועולה, ולפעמים הוא התחמם גם תוך כדי עבודה שוטפת, בלי משחק או מאמץ מיוחד.
המסך טוב ומספיק בהיר לקריאה או שימוש אחר בשמש מלאה, אבל במקרים מסוימים התצוגה נראתה כהה מדי והייתי צריך לחזק ידנית את הבהירות האוטומטית, דווקא כשהייתי בתוך הבית.
גם הרמקולים עונים להגדרה של מכשיר ביניים - לא חזקים מאוד ולא איכותיים במיוחד. אפשר להשתמש בהם, אבל בסך הכל הם לא מוצלחים במיוחד.
לסוללה של הפיקסל יש קיבולת של 4,385 מיליאמפר, המכשיר תומך בטעינה אלחוטית - אבל לא מהירה. הערכה לא כוללת מטען וטעינה מ-10% ל-50% ארכה יותר מ-40 דקות, גם כשחיברתי מטען 65 וואט. כדי להגיע לטעינה מלאה נדרשו כמעט שעתיים, כשיש מתחרים באותה רמת מחיר שצריכים חצי מהזמן הזה. אז את הפיקסל אפשר להטעין בלילה או בזמן נסיעה בפקקים, למשל, ולא לבנות על הטענה מהירה שתמלא אותו במספיק אנרגיה לשאר היום.
בחלק התחתון של המסך נמצא קורא טביעות אצבע שעובד בשיטה אופטית ולפעמים גימגם קצת, הייתי צריך לדייק בהנחת האצבע כדי שהוא ייתן לי להמשיך. מנגנון זיהוי הפנים עבד בצורה חלקה ומהירה יותר.

2 צפייה בגלריה
פיקסל 7a
פיקסל 7a
פיקסל 7a. אנדרואיד ללא תוספות
(צילום: איתי שמושקוביץ)

תוכנה וממשק: אנדרואיד בגרסה טבעית
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 13 בגרסה ה"נקייה" שלה, כמובן, עם אפליקציות של גוגל וברירת המחדל היא ניווט בין המסכים והתפריטים באמצעות מחוות שונות של האצבעות, בלי כפתור בית או כפתור חזרה לאחור.
בניגוד לחלק מהיצרניות שמשתמשות באנדרואיד, גוגל לא מתאמצת להציג את האפשרויות השונות, אבל אם תחטטו ותחפרו בתפריטי המערכת תוכלו למצוא אותן. האפליקציות מסודרות ב"מגירה" שלהן, ואפשר להעתיק אותן ידנית אל המסך הראשי.
יש גם הגדרות לקיצורי דרך שונים ולא כולם מופעלים אוטומטית - למשל הקשה כפולה על גב המכשיר כדי להפעיל את הפנס או אפליקציה כלשהי, אבל אפשרות אחרת שכן מופעלת היא לחיצה כפולה על כפתור ההפעלה כדי לפתוח את המצלמה.
מצלמה: עושה את העבודה בלי יותר מדי תוספות
בגב המכשיר נמצא צמד מצלמות - ראשית עם חיישן של 64 מגה פיקסל ומצלמה רחבה עם חיישן של 13 מגה פיקסל, כשבחזית יש מצלמת סלפי עם חיישן 13 מגה.
אפליקציית הצילום מציגה מספר מצומצם יחסית של אפשרויות, אבל מכסה מספיק מצבי צילום, כולל חשיפה איטית כדי ליצור אפקט של תנועה. יש מצב נפרד של צילום לילה וגם הוא מיותר למעשה - המצלמה מזהה אוטומטית את עוצמת התאורה ומפעילה את המנגנון המתאים.
אז איך התוצאות? טובות, גם באור יום, עם צבעוניות יפה, וגם במצב לילה. למצלמה אין בעיה עם תאורה חלשה יחסית, היא מציגה ספירה לאחור של 3 שניות כדי לקלוט לעבד את הפרטים והתוצאה מוצלחת.
סיכום
הציפיות ממכשיר של גוגל גבוהות, גם אם מדובר בדגם ביניים זול (יחסית) ובעיקר כשהתחרות עזה. הטענת הסוללה איטית, מאוד, המכשיר נוטה להתחמם, נפח האחסון כבר נחשב נמוך יחסית ואין אפשרות לשדרוג - אבל לפחות יש לו הגנה טובה מאבק ומים. בנוסף, המכשיר תומך דור 5 אבל לא מתחבר לרשתות הפועלות בארץ, כמו אחיו לסדרה.
היתרון הבולט הוא גרסת אנדרואיד נקייה, שמאפשרת קבלת עדכונים מהירים של מערכת ההפעלה. לא בטוח שזה מספיק: הפיקסל 7a נמכר בגו מובייל תמורת 1,970 שקל ויש מתחרים זולים בכמה מאות שקלים שמציעים תמורה ראויה לא פחות, גם בלי ההילה של מכשיר מבית גוגל.