סגור
איתן פולק בעל אופנת ונדום
איתן פולק, בעל אופנת ונדום (צילום: דנה קופל)

אחרי שנקלעה לחובות בסך 30 מיליון שקל: הוצא צו הקפאת הליכים לרשת האופנה ונדום

בית המשפט המחוזי מינה את עו"ד אמנון ביס לנאמן החברה; אתמול טענה ונדום כי "הנגישות הגלובלית, עידן האונליין, שינויי ההתנהגות הצרכנית וכמובן משבר הקורונה דחקו עם הזמן את הקבוצה לקצה יכולתה להתמודד עם התחרותיות ותנאי השוק"

בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה היום את עו"ד אמנון ביס ממשרד גורניצקי ושות' לנאמן קבוצת האופנה ונדום. כמו כן נעתר השופט חגי ברנר לבקשתה והוציא לה צו הקפאת הליכים. המשמעות היא כי לא ניתן לפתוח בהליכים משפטיים נגד הרשת או להמשיך בהליכים קיימים ולא ניתן לפרוע חובות עבר. דיון נקבע ל-13 באפריל.
אתמול הגישה ונדום אופנה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לצו פתיחת הליכים, לאחר שנקלעה לחובות של כ-30 מיליון שקל. 25 מיליון שקל הינם חוב למערכת הבנקאית ועוד חוב של כ-5 מיליון שקל לספקים.
קבוצת ונדום החלה דרכה ב-1989 והיא מחלוצות אופנת העילית ומותגי הפרימיום בארץ. הקבוצה עוסקת בייבוא ושיווק מותגי אופנה בינלאומיים. כמו כן, החזיקה הקבוצה במשך שנים רבות חנויות ונדום במיקומים יוקרתיים בתל אביב, בהם: כיכר המדינה, קניון רמת אביב, קניון האופנה TLV ושני סניפים בגן העיר (הפועלים גם היום).
במסגרת הבקשה ציינה החברה כי "ברבות השנים, התהליכים שהתחוללו בשוק האופנה לא פסחו גם על קבוצת ונדום. הנגישות הגלובלית, עידן האונליין, שינויי ההתנהגות הצרכנית וכמובן משבר הקורונה דחקו עם הזמן את הקבוצה לקצה יכולתה להתמודד עם התחרותיות ותנאי השוק. לאורך פעילות הקבוצה הזרימו לה בעליה סך כולל של כ-12 מיליון שקל, כאשר 8 מיליון שקל הוזרמו אך בשנים האחרונות, בסמוך ולאחר משבר הקורונה ולשם כך שעבדו בעלי המניות את בתיהם, ועשו כך מתוך אמון בקבוצה וביכולתה", נטען.
עוד נטען במסגרת הבקשה שהוגשה באמצעות עו"ד חיות גרינברג כי "חרף מאמצי הקבוצה ובעלי מניותיה, ומחזור מכירות בהיקף נאה בסך של כ-37 מיליון שקל לשנת 2022, תמורות משמעותיות שחלו בשוק האופנה בשנה החולפת הביאו לירידה דרסטית בהיקף ההזמנות של לקוחות סיטונאיים וצניחה בביקושים. כתוצאה מכך, חוותה הקבוצה מחנק אשראי שלא אפשר לה לעמוד אחר התחייבויותיה לספקים בחו"ל, ולמעשה החל כדור שלג שמנע אספקת סחורה ללקוחות החברה בישראל ובהתאם לביטול המחאות שהופקדו בחשבונות הקבוצה ולמעשה ,לשיתוק כלכלי ותפעולי של חברות הקבוצה, בהן המבקשת", נטען.
בעלי המניות בחברה הם מיכל ואיתן פולק. מהבקשה עולה כי לקבוצה חוב של מעל ל-25 מיליון שקל למערכת הבנקאית שכוללת את בנק הפועלים המיוצג על ידי עו"ד גיל הירשמן, בנק מזרחי טפחות המיוצג על ידי עו"ד מור נרדיה ובנק דיסקונט המיוצג על ידי עו"ד עדינה וויל. בבקשה מצוין כי "בתוך כך, פנתה קבוצת ונדום לבנקים שאצלם מנוהלת פעילותה העסקית בניסיון לגבש הסדר חוב במסגרת עסקה למכירת פעילות הקבוצה, בין אם במסגרת הכנסת משקיע או מכירת פעילות הקבוצה, אך למרבה הצער לא עלה בידי הצדדים להגיע להבנות מסחריות ולפיכך מתוך אחריות של חברות הקבוצה לנושיה, ספקיה ועובדיה מוגשת בקשה זו". התיק הוגש להחלטת השופט חגי ברנר.
עוד טענה ונדום במסגרת הבקשה כי "לונדום מלאי ביגוד והנעלה בשווי עלות של כ-4 מיליון שקל, המורכב מפריטים עדכניים ורלוונטיים בני פחות משנה ונראה כי הפתרון המועיל לטובת נושי הקבוצה הינו למנות נאמן שיפעל ביעילות למימוש מיטבי של מלאי זה, שכן המלאי כולל גם פריטי חורף ועלול להפוך במהרה למלאי בסיכון בעל סיכויי מימוש נמוכים בהרבה".

1 צפייה בגלריה
עו"ד חיות גרינברג
עו"ד חיות גרינברג
עו"ד חיות גרינברג
(צילום: שני נחמיאס)
עורכת דין חיות גרינברג, המתמחה בשיקום חברות ומייצגת את ונדום מסרה בתגובה: "ונדום היא מחלוצות אופנת הפרמיום ומותגי העל בישראל. אחת הוותיקות והמפוארות, והינה מותג וסמל סטטוס בעצמה. עד לרגע האחרון חשבנו שהולכים לעסקה יפה, אולם ברגע האחרון היא התפוצצה. בעלי החברה הכניסו מליוני שקלים על חשבונם מתוך אמונה מלאה בחברה, אבל זה לא היה מספיק. מקווה שנמצא לה קונה טוב שיידע להעריך את המורשת שעומדת מאחורי השם מזה 30 שנים של אופנה".
בינואר 2023 פורסם כי יבואנית בגדי הילדים, החברה הציבורית באבלס רוכשת 51% מקבוצת ונדום. ואולם בסופו של יום העיסקה לא יצאה אל הפועל ולפני כמה ימים דיווחה באבלס לבורסה כי בוטלה ההתקשרות לרכישת שליטה בקבוצת ונדום. במסגרת הדיווח נכתב כי "נוכח אי התמלאות התנאים המתלים להסכם לרבות, בין היתר, השלמת בדיקת נאותות לשביעות רצון החברה ובשל הערכתה כי התנאים המתלים כאמור לא יתמלאו, הודיעה החברה על ביטול ההתקשרות בהתאם לקבוע בהסכם".