$

מנועי הכסף

ארה״ב תיכנס למיתון, אבל החלק המדאיג באמת נמצא בתחזית ל-2023

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט פרק 201 - מדוע השווקים הגיבו בעליות להעלאת הריבית החדה בארה"ב, האם העליות יימשכו ואילו הזדמנויות השקעה ניתן למצוא כשהריבית גבוהה

שי סלינס 18:1216.06.22
מעולם לא קרה בהיסטוריה האמריקאית מצב בו האינפלציה ירדה ב-2% או יותר ולא היה מיתון. עם הסטטיסטיקה המדאיגה הזו עלה אתמול (ד') יושב ראש הבנק המרכזי של ארה״ב ג׳יי פאוול למסיבת העיתונאים אחרי שהבנק שהוא עומד בראשו הודיע על העלאת הריבית החדה ביותר מאז 1994.

 

 

 

 

 

פאוול לא רוצה להיות חתום על מיתון בארה״ב, אבל יותר מכך הוא לא מעוניין באינפלציה משתוללת כמו שיש עכשיו. ״אין לנו או לאף אחד מושג כיצד תיראה הכלכלה בעוד שנה מהיום״, אמר היו״ר במהלך מסיבת העיתונאים. "נפעל לצמצום הביקושים - אנחנו ממוקדים מאד בהורדת האינפלציה חזרה לסביבה של 2%", הוסיף.

  

העלאת הריבית אתמול בשיעור של 0.75% עמדה בציפיות השוק ולכן התגובה של השווקים בסמוך להחלטה היתה חיובית.

 

אלא שהסיפור המעניין היה בתחזית של הבנק לשנתיים הקרובות. אם לפני מספר חודשים היה ברור מהפד כי העלאות הריבית יפסקו או אפילו יתחלפו בהורדות בשנה הבאה - התמונה אתמול היתה שונה. על פי תחזית הבנק הריבית תעמוד על 3.4% בסוף השנה ובסוף 2023 על 3.8%. בתחזית של מרץ ציפה הבנק כי הריבית בסוף השנה תעמוד על 1.9% וב-2023 על 2.8%.

 

במקביל, הפד חתך את תחזית הצמיחה ל-2022 לרמה של 1.7%, מול התחזית האחרונה שלו, לצמיחה של 2.8% שפרסם בחודש מרץ. המשמעות של הורדת התחזית כבר השנה היא שאם תתממש הרי שהכלכלה האמריקאית תיכנס למיתון, בסיכוי גבוה מאוד - כבר ברבעונים הקרובים.

 

בפרק מספר 201 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות, אורי גרינפלד, דיברנו על החלטת הריבית אתמול בארה״ב ועל מסיבת העיתונאים של היו״ר פאוול. ניסינו להבין מדוע השווקים הגיבו אתמול בעליות, מדוע סביר להניח שהמגמה השלילית תהיה איתנו בזמן הקרוב וגם דיברנו על מדד המחירים לצרכן בישראל שהיה יחסית מתון.

 

האזנה נעימה! 

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x