סגור

הבידוד למאומתים יקוצר ל-7 ימים, עצמאים צפויים לקבל פיצוי על ארבעה ימים

באוצר משנים את המדיניות: שכירים יקבלו החזר גם על יום הבידוד הראשון; עצמאים יקבלו החזר עבור עד ארבעה ימי בידוד - 430 שקל ליום, רטרואקטיבית מיולי 2021; העלות התקציבית - עד 250 מיליון שקל

מקבלי ההחלטות מתחילים להפנים את הנזקים הנרחבים של מכת הבידודים - ומשנים את המדיניות: משרד הבריאות הודיע על קיצור ימי הבידוד למאומתים לקורונה ל-7 ימים, כאשר שלושת הימים האחרונים ללא סימפטומים; זאת, במקום 10 ימי בידוד.

בנוסף, בכירים באוצר אישרו כי חל גם שינוי במדיניות הפיצוי למבודדים - הן לשכירים והן לעצמאים שעד כה לא קיבלו פיצוי בגין הבידודים.
לפי מתווה הפיצוי הקיים לשכירים, בגין היום הראשון של הבידוד, אותו שכיר אינו מקבל שכר; החל מהיום השני הוא מקבל שכר מלא מהמעסיק, כאשר המעסיק מקבל החזר בגין אותו שכר ששילם לעובד (50% למעסיקים בינוניים וגדולים ו-75% למעסיקים קטנים מתחת ל-20 עובדים). כעת החליט האוצר, בעקבות האומיקרון, להעניק גם פיצוי בגין היום הראשון של הבידוד (שעד כה היה על חשבון העובד).
החידוש המהותי נוגע לעצמאים, שעד כה לא זכו למתווה פיצויים. לפי הצעת האוצר, אלה יוכלו לתבוע החזר עבור עד ארבעה ימי בידוד - רטרואקטיבית, החל מ-1 ביולי 2021. עבור כל יום בידוד, יקבלו העצמאים 430 שקל. באוצר מסבירים כי מדובר בפיצוי נאה, שכן לפי החישובים שלהם, משך הבידוד הממוצע עומד על כארבעה ימים.
1 צפייה בגלריה
עסקים סגורים רחוב הרצל ב רחובות
עסקים סגורים רחוב הרצל ב רחובות
עסקים סגורים (ארכיון)
(צילום: אבי מועלם)
עוד מדגישים באוצר כי אין "מגבלת בידודים" - לא לשכירים ולא לעצמאים. כלומר, אם עובד נאלץ להיכנס כמה פעמים לבידוד – הוא יקבל החזר על כל תקופת בידוד.
העלות התקציבית של הצעדים הללו נאמדת ב-200-250 מיליון שקל. הפיצוי ייכנס לתוקף כהוראת שעה.
יצוין כי במשרד האוצר סבורים כי קיצור הבידוד ל-7 ימים אינו מספיק, וכי יש לקצר את הבידוד של מאומתים ללא סימפטומים ל-5 ימים, בהתאם להמלצת ה-CDC בארה"ב.