$
פטנטים וקניין רוחני

בלעדי לכלכליסט

קרן K1 קפיטל רכשה את השליטה בקלריזן ב-110 מיליון דולר

מהלך נדיר בתעשיית ההייטק: מנהלי החברה הישראלית שמפתחת פתרונות לניהול פרויקטים בענן רכשו עם קרן K1 קפיטל את מלוא האחזקות בחברה

מאיר אורבך 06:5406.03.18

לא בכל יום מתרחש בתעשיית ההייטק המקומית מהלך שבו מנהלים של חברה יוזמים השתלטות על החברה שאותה הם מנהלים. את המהלך הנדיר הזה, שנקרא Management Buy Out, או בקיצור MBO, נקטו מנהלי חברת קלריזן הישראלית שמפתחת טכנולוגיה ארגונית בענן.

 

ל"כלכליסט" נודע כי מנהלי קלריזן, בראשות המנכ"ל בועז חלמיש, חברו לקרן ההשקעות האמריקאית K1 קפיטל ורכשו את מלוא הבעלות על החברה תמורת 110 מיליון דולר. הקרן התחייבה להזרים 10 מיליון דולר נוספים לחברה בהמשך שישמשו את החברה לצמיחה ולהתרחבות.

 

יחד עם הכספים האלו, היקף הרכישה גבוה רק במעט מהסכומים שגייסה החברה מאז שנוסדה ב־2006 על ידי אבינועם נובוגרוצקי. קלריזן גייסה 90 מיליון דולר ממשקיעים כמו בנצ'מרק, ויולה ונצ'רס, וינטג' גולדמן זאקס, אופוס קפיטל, ויולה קרדיט ו־DAG. נציגי החברות האלו מאכלסים כיום את הדירקטוריון של קלריזן (מייקל אייזנברג מכהן מטעם בנצ'מרק, עומרי בן דוד מכהן מטעם ויולה ונצ'רס ודן אבידן מכהן מטעם אופוס קפיטל), שצפוי להתחלף בעקבות הרכישה. סכום הרכישה הכולל מהווה אקזיט כמעט עצוב למשקיעים, שאמנם לא הפסידו את כספם, אך לא רשמו רווח גדול במיוחד.

  

מנכ"ל קלריזן בועז חלמיש: "הבנתי שכדי לצמוח צריך לשנות את הרכב המשקיעים, שחלקם מלווים את החברה 12 שנה" מנכ"ל קלריזן בועז חלמיש: "הבנתי שכדי לצמוח צריך לשנות את הרכב המשקיעים, שחלקם מלווים את החברה 12 שנה" צילום: יח"צ

 

"המשקיעים מכרו אחזקות ללא הפסד"

 

מטרת ההשתלטות היא להחזיר את החברה, שידעה עליות ומורדות, לפסים של צמיחה. בשיחה עם "כלכליסט" אישר חלמיש את פרטי העסקה והסביר את המהלך. "הגעתי לקלריזן לפני כשנתיים מתוך רצון לשנות את פני החברה", מספר חלמיש, שטרם הצטרפותו לקלריזן כיהן כסגן נשיא בכיר בחברת VMware ומילא שורה של תפקידים בכירים במרקורי ו־HP. "בתחילה ביצענו תהליך של שינוי מיקוד עסקי — יצרנו מיקוד טוב יותר של האזורים הגאוגרפיים שבהם אנחנו פועלים ומיקדנו את התחומים הטכנולוגיים שבהם החברה פועלת".

 

אך המהלכים האלו לא הספיקו. "הבנתי שכדי לאפשר לחברה לצמוח בצורה משמעותית, יש צורך לשנות גם את הרכב המשקיעים בחברה, שחלקם מלווים אותה כבר 12 שנים", אומר חלמיש. "בעזרת הקרן האמריקאית איפשרנו למשקיעים הנוכחיים למכור את אחזקותיהם ללא הפסד, החברה זכתה במשקיע חדש ורענן, שיש לו רצון ויכולת להשקיע בחברה, וכן בתזרים מזומנים שיאפשר לה לגייס עובדים ולפתח את השווקים שבהם היא פועלת".

 

קלריזן פיתחה פתרון לניהול עבודה שיתופית בענן על בסיס פלטפורמה מאובטחת שניתנת להרחבה. כל מי שמעורב בפרויקט בחברה שמשתמשת בפתרון של קלריזן יכול לעקוב אחר הפרויקט בצורה בטוחה. מערכת ניהול העבודה של החברה מבוססת על ממשק שמעוצב בסגנון של רשת חברתית ומצוי כולו בענן. הממשק מאפשר שיתוף פעולה בין כל הגורמים וכן את ניהול המשימות של הפרויקט. הפלטפורמה של קלריזן מאפשרת לכתוב מסמכים, לשתף אותם, להעביר אותם לאישור בעלי התפקידים הרלבנטיים ולעקוב אחר הביצוע על גבי מסך אחד.

 

בין הלקוחות של קלריזן ניתן למנות את ענקית המשחקים האלקטרוניים ארטס EA, ענקית המחשוב דל, וסטרן יוניון, סיסקו, נטאפ, קלטורה הישראלית ועוד. אולם ככל הנראה רשימת הלקוחות הנוצצת הזו לא הספיקה לחברה כדי לפרוץ קדימה, מה שהוביל את מנהלי קלריזן לזרועות הקרן האמריקאית.

 

הקרן האמריקאית K1 קפיטל מתמחה בהשקעות שמשלבות את הנהלת החברה. כלומר המקרה של קלריזן הוא ההתמחות של הקרן. באתר שלה כותבת הקרן כי היא מעדיפה להשקיע בחברות לצד הנהלות שיכולות להוביל את חברות למימוש הפוטנציאל שלהן.

 

קלריזן אינה ההשקעה הראשונה של הקרן האמריקאית בישראל. היא כבר השקיעה בחברת הסייבר איירון סקיילס 6.5 מיליון דולר לצד RDC, אלרון ורפאל שהשקיעו בחברה גם כן.

 

MBO: מהלך נדיר בתעשייה המקומית

 

תהליך של MBO הוא נדיר מאוד במחוזות ההייטק הישראלי. במסגרת תהליך זה חוברת הנהלת החברה לקרן השקעות מקומית או זרה במטרה לנער מעליה את המשקיעים הנוכחיים. על פי רוב, מנהלי החברה מקבלים לאחר ביצוע העסקה נתח של 10%—15% מהחברה. סביר להניח שזהו גם המקרה בקלריזן.

בעבר ניסו מנהלי חברת מיקרון מקריית גת לבצע תהליך של MBO, בדומה לזה של קלריזן, אך המהלך נכשל ובסופו של דבר החברה נמכרה לאינטל.

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x